Hyundai i30 vs. VW Golf – kumpi on parempi?

Onko Hyundai i30 hyvä auto?

Viistoperäautojen maailma on täynnä kymmeniä ja taas kymmeniä hyviä vaihtoehtoja useissa eri hintaluokissa. Volkswagen Golf on yksi tämän segmentin pioneereista, ja se jatkaa suosionsa kasvattamista vielä kahdeksan eri sukupolven jälkeenkin. Hyundai i30 taas ei ole ollut markkinoilla läheskään yhtä kauan kuin Golf, mutta se onnistuu silti myymään VW Golfia paremmin tietyillä markkinoilla.

Tässä artikkelissa vertailemme näitä kahta viistoperäautoa ja kerromme, miksi sinun pitäisi valita jompikumpi. Esittelemme sinulle molempien mallien kaikki yksityiskohdat, kerromme, kummassa on parempi moottori, kumpi on käytännöllisempi, kumpi on tehokkaampi, turvallisempi, nopeampi, halutumpi ja kaikkea muuta, mitä sinun tarvitsee tietää. Hyundai i30 vs. VW Golf – kumpi on parempi?

Ensinnäkin VW Golf on saatavana yli viidellä eri voimansiirrolla markkinoista ja varustetasosta riippuen. Hyundai i30 on saatavana vain bensiinimoottorisena, kun taas Golf on saatavana bensiini-, diesel- ja hybridivaihtoehtoina. VW Golf on myös näistä kahdesta uudempi malli, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi olla nykyaikaisempi ja ajantasaisempi.

Luotettavuudessa i30 voittaa, mutta ei kovin paljon. Golf on myös hieman kalliimpi auto, mutta hintaeron tuntee melko helposti. Käytännöllisyys on hieman parempi VW Golfissa, mutta molemmat ovat linjassa useimpien muiden tämän segmentin hatchbackien kanssa.

Hyundai i30

Voit saada i30:n noin 20 000 dollarin lähtöhintaan eri markkinoilla, kun taas i30N Performance -mallin saa takaisin yli kaksinkertaisella hinnalla. Normaali i30 on saatavana kahdella eri bensiinimoottorilla. Ensimmäinen on 1,0 litran 3-sylinterinen rivimoottori, jossa on 120 hv, kun taas toinen on 1,5 litran 4-sylinterinen, jossa on 160 hv. Huipulla on i30 N, jossa on 275 hv:n 2,0 litran 4-sylinterinen turbomoottori.

  Onko Volkswagen Arteon hyvä auto?

Vakiovarusteena on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, mutta voit vaihtaa 7-vaihteiseen DCT-automaattiin. Kaikki i30:n versiot ovat ainoastaan nelivetoversioita, myös i30 N. Muotoilullisesti i30 ei tule voittamaan palkintoja lähiaikoina, varsinkin kun sitä verrataan useimpiin nykyaikaisiin viistoperäisiin autoihin. Sisätilat ovat hyvin pitkälti samanlaiset, sillä ne antavat kaiken tarvittavan, mutta mahdollisimman vähän jännittävällä tavalla.

Luotettavuus on kautta linjan erinomainen, ja ajokokemus on myös melko tavanomainen, lukuun ottamatta i30 N -mallia, jota on todella hauska ajaa. Käytännöllisyys on segmenttiin nähden kunnossa, mikä tarkoittaa, että i30 ei ole kaikkein käytännöllisin eikä vähiten käytännöllinen auto.

VW Golf

VW Golf alkaa perusmallin osalta muutamalla tuhannella dollarilla i30:tä kalliimmasta hinnasta, kun taas huipputason Golf R maksaa muutaman tuhannen dollarin enemmän kuin i30 N. Moottoripuolella VW Golfia on tarjolla lähes kaikissa vaihtoehdoissa. Voit saada bensiinimallin, jossa on vakiona 1,0 litran 3-sylinterinen moottori, jossa on 90-110 hv, 1,5 litran 4-sylinterinen moottori, jossa on 130-150 hv, tai huipputason 2,0 litran 4-sylinterinen moottori, jossa on jopa 320 hv Golf R:ssä.

Muotoilullisesti VW Golf näyttää todella tuoreelta, mutta heti huomaa, ettei VW tehnyt täysin uutta Golfia, sillä Mk8 perustuu selvästi Mk7:ään. Ulkoasun muotoilu on erittäin spesifikaatioriippuvainen, mikä tarkoittaa, että Golf voi näyttää sekä upealta että todella rumalta. Sisätilat ovat ristiriitainen kokonaisuus, sillä ne tarjoavat paljon toiminnallisuutta, mutta niiden helppokäyttöisyys ja materiaalivalinnat ovat kyseenalaisia.

  Hyundai Tiburon Luotettavuus

VW Golf on luotettavuudeltaan huonompi kuin i30, eikä se tule muuttumaan lähiaikoina. VW Golf tuntuu melko mukavalta ajaa, ja siinä on hyvä näkyvyys kaikkialle ja melko suuri tavaratila. Myös takapenkkien tilat ovat todella hyvät, kuten VW Golfissa usein on tapana.

Tuomio – VW Golf on parempi.

Volkswagen Golf on aina ollut autojen viistoperäsuunnittelun huippu useammalla kuin yhdellä tavalla. Ensinnäkin VW on yksi autohistorian tunnetuimmista ja ikonisimmista merkeistä. VW Golf on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä, mikä tarkoittaa, että VW on panostanut paljon vaivaa, aikaa, rahaa ja yritysenergiaa siihen, että Golf pysyy huipulla.

Muotoilullisesti VW Golf -mallit, joissa on R-Line-, GTD- tai GTI-varustelu, näyttävät paljon paremmilta kuin yksikään i30. Sisätilat ovat paljon paremmat Golfin kanssa, mutta jos niitä ei määritä tarpeeksi korkealle, molemmat näyttävät sisältä halvoilta. VW Golfissa on enemmän istumatilaa, mikä ei ole yllätys, sillä VW Golfit ovat aina olleet tunnettuja tilavuudestaan, mutta i30 tarjoaa 5 litraa enemmän tavaratilaa.

Luotettavuus on parempi i30:ssä, hinnoittelu on parempi i30:ssä ja helppokäyttöisyys on parempi i30:ssä. Toisaalta VW:llä on enemmän moottoreita, enemmän tehoa, enemmän tilaa, enemmän tekniikkaa ja halutumpi merkki.

UKK-osio

Onko Hyundai i30 tehokkaampi kuin VW Golf?

Hyundai i30:lla saa enimmillään 40 ja 50MPG:n välillä, jälkimmäinen on mahdollista vain, jos ajat kuin ehdoton mummo. Toisaalta VW Golf saavuttaa bensiinimalleilla helposti 50MPG, kun taas dieselmalleilla päästään parhaimmillaan hämmästyttäviin 70MPG.

  Hyundai i30:n yleiset ongelmat

Lisäksi VW Golfia tarjotaan kahdella hybridimoottorilla, joista toinen voi tuottaa jopa lähes 200MPG.

Onko Hyundai i30 turvallisempi kuin VW Golf?

Sekä Golf että i30 ovat turvallisuudeltaan viiden tähden autoja, ja molempiin on saatavana lähes kaikki viistoperäisten autojen maailmassa tunnetut apujärjestelmät. Useimmista näistä järjestelmistä joutuu toki maksamaan lisämaksua, mutta on myös mainittava, että Hyundai tarjoaa vakiona enemmän turvavarusteita.

Onko Hyundai i30 parempi perheauto kuin VW Golf?

Vaikka Hyundai i30 on loistava perheauto, VW Golf saattaa olla paras perheauto. VW Golf tarjoaa runsaasti tilaa, kun taas tavaratilan koko on lähes identtinen. Tässä ei todellakaan voi tehdä väärää valintaa, sillä molemmat ovat loistavia perheautoja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z