Fiat 500 Twin-Air ongelmat

Fiat 500:n yleiset ongelmat

Fiat 500 on yksi markkinoiden suosituimmista Fiat-malleista. Tähän A-segmentin autoon on saatavana erilaisia moottorivaihtoehtoja, mutta 500 TwinAir -moottori on yksi merkittävimmistä yksiköistä. Mitä ongelmia Fiat 500 TwinAir -mallissa kuitenkin on?

Fiat 500 TwinAir -mallin yleisiä ongelmia ovat öljyvuodot, tärinä tyhjäkäynnillä, käynnistysvaikeudet ja nopeasti kuluva jousitus. Muita ongelmia ovat tehon menetys, sähköongelmat, liiallinen öljynkulutus ja ruostuneet alarungot.

Mitä ongelmia Fiat 500 TwinAir -mallissa on?

Öljyvuoto

Yleinen ongelma tässä autossa on öljyvuoto. Monet käyttäjät ovat raportoineet öljyvuodosta. Tämä johtuu yleensä haljenneesta tai vaurioituneesta ajoituskannesta. Kun ajoituskansi on ollut käytössä useita vuosia, se voi halkeilla tai kulua lian, lämmön tai jopa lian vuoksi. Kun se siis halkeaa, se vähentää ajoituskannen tiiviyttä ja voi johtaa öljyn valumiseen moottorista.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava huono tai vaurioitunut ajoituskansi.

Tärinä tyhjäkäynnillä

Toinen yleinen ongelma, johon Fiat 500 TwinAir -käyttäjien pitäisi olla valmiita puuttumaan, on auton tärinä tyhjäkäynnillä. Lisäksi toiset ihmiset ovat kertoneet autonsa pysähtyvän äkillisesti ajon aikana, ja jotkut ovat todenneet, että moottori laahaa eteenpäin.

Jos sinulla on näitä ongelmia, pyydä mekaanikkoa tarkistamaan EGR-venttiili, sillä se saattaa olla tukossa. Lisäksi kannattaa tarkistaa akku, sillä heikko akku voi myös aiheuttaa edellä mainittuja oireita.

Käynnistysvaikeudet

Kuten odotettua, Fiat 500 TwinAirissa on myös käynnistysongelmia. Suurin syy tähän ongelmaan on heikko akku. Tämä on siis ensimmäinen osa, joka sinun tulisi tarkistaa, koska näissä autoissa on heikko akku. Jos näin on, sinun on vaihdettava heikko akku laadukkaaseen ja tehokkaaseen. Seuraavaksi on tarkistettava käynnistin ja varavirtageneraattori. Jos nämä osat ovat vaurioituneet, vaihda ne.

  Fiat Panda - yleiset ongelmat

Nopeasti kuluva jousitus

Jousitusongelmat ovat hyvin yleisiä pienissä kaupunkiautoissa, kuten Fiat 500 TwinAir -mallissa. Tämä johtuu siitä, että auton jousitusten kiinnikkeet kuluvat niin nopeasti. Tämän ongelman välttämiseksi sinun on siis vaihdettava etujousien yläkiinnikkeen laakeri valmistajan suosittelemalla tavalla.

Merkkejä kuluneista jousitukien kiinnikkeistä ovat renkaiden epätavallinen kuluminen, epävakaus suurissa nopeuksissa, nesteen vuotaminen jousien ulkopinnalla ja renkaiden liiallinen pomppiminen.

Voiman menetys

Fiat 500 TwinAir -mallin käyttäjien on myös varauduttava voiman menetykseen. Tämä on yleinen ongelma Fiat 500 -malleissa. Tässä nimenomaisessa mallissa ongelma johtuu kuitenkin yleensä hukkaportista, jonka tappi on vaurioitunut. Käynnistysongelmien lisäksi tämä ongelma voi johtaa myös huonoon polttoainetalouteen ja ahtopaineen puuttumiseen.

Ongelman korjaamiseksi omistajan on vaihdettava vaurioitunut tai katkennut hukkaportin tappi.

Sähköongelmat

Fit 500:ssa on tunnetusti sähköongelmia. Joitakin odotettavissa olevia sähköongelmia ovat varoitusviestit kojelaudassa, katkonaiset takavalot ja muut ulkovalaisimet sekä monet muut sähköongelmat. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on tutkittava autosi akku, sulake, vaihtovirtageneraattori ja johdotukset.

Lisäksi on ollut monia raportteja ohjauspylvään alla olevista rikkoutuneista johdoista. Vie autosi ammattitaitoiselle mekaanikolle todellisen ongelman selvittämiseksi.

Ruosteiset alarungot

Toinen yleinen ongelma, jota Fiat 500 TwinAirin omistajien tulisi olla valmiita käsittelemään, on ruostuneet alarungot. Jos siis olet ostamassa käytettyä Fiat 500 TwinAir -mallia, sinun kannattaa tarkastaa rungot huolellisesti.

  Fiat Doblòn yleiset ongelmat

Hyvä uutinen on se, että voit päästä eroon ruosteesta käyttämällä hiekkapaperia, hiomakonetta tai lankaharjaa runkojen ruosteen poistamiseksi.

Liiallinen öljynkulutus

Jos päätät omistaa Fiat 500 TwinAir -mallin, sinun on oltava valmis käyttämään enemmän öljyä. Tämä johtuu siitä, että tämä malli kuluttaa tavallista enemmän öljyä. Siksi sinun on vaihdettava öljyt säännöllisesti, jos haluat, että autosi toimii optimaalisesti ja sujuvasti. Jos näin ei tehdä, todistat polttoainetaloudellisuuden heikkenemistä, äänekästä kolinaa ja muita moottoriongelmia.

FAQ

Onko Fiat 500 hyvä auto?

Fiat 500 on sekä hyvä että huono auto. Se on hyvä auto, jos etsit tyylikästä ja kompaktia kaupunkiautoa päivittäiseen ajoon. Toisaalta siitä puuttuu mukavuutta, suorituskykyä ja nopeutta. Lisäksi sen ylläpito on melko kallista verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa.

Kuinka nopea Fiat 500 TwinAir on?

Tämä malli on varustettu 0,9 TwinAir TwinAir -rivikaksoismoottorilla, joka tuottaa jopa 104 hv ja 107 lb-ft vääntöä. Lisäksi sen huippunopeus on jopa 117 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 10 sekunnissa.

Sitä vastoin jotkut moottorit, kuten 1.4 Abarth, ovat tehokkaampia ja nopeampia. 1.4 Abarth -moottorin huippunopeus on 135 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 7,3 sekunnissa.

Mikä on luotettavin Fiat 500 -mallivuosi?

Fiat 500 on ollut tuotannossa vuodesta 1957 vuoteen 1975 ja vuodesta 2007 tähän päivään asti. Tämä tarkoittaa, että niillä on ollut eri mallivuosia, jotka ovat tarjonneet käyttäjille erilaisia kokemuksia. Jos kuitenkin etsit luotettavaa mallivuotta, 2018 ja 2019 ovat parhaita vuosimalleja. Toisin kuin muut vuodet, nämä kaksi mallia rekisteröivät vähiten ongelmia.

  Fiat Tipo - yleiset ongelmat

Kuinka tehokas Fiat 500 TwinAir -malli on?

Fiat 500 TwinAir ei ole luokkansa tehokkain auto, mutta se on melko tehokas. Sen polttoainetaloudellisuusluokitus on erinomainen: 48-58 mpg kaupungissa ja 64-76 mpg maantiellä. Tällaisen luokituksen ansiosta käyttäjät säästävät paljon polttoainekuluissa.

Johtopäätös

Nyt kun tiedät joitakin Fiat 500 TwinAir -mallin ongelmista, tämän auton hoitamisen ei pitäisi olla ongelma. Sitä paitsi tämä auto on edullinen, kompakti, käytännöllinen ja hyvännäköinen. Vaikka se ei ole kovin tehokas, sen ylläpito ei myöskään ole kovin kallista. Oikealla hoidolla ja kunnossapidolla tämä auto palvelee käyttäjäänsä vuosia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z