Mercedes SLK ongelmat

Mercedes SLK ongelmat

Mercedes SLK/SLC-luokka esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1998, ja se lopetettiin virallisesti vuonna 2019, kun viimeiset SLC-mallit poistuivat tuotantolinjalta. Syy siihen, miksi Mercedes antoi potkut SLK:lle, on se, että se kärsi myynnin osalta, koska uusi aamu ennusti, että katumaasturit ja crossoverit tulevat todennäköisesti hallitsemaan listoja, ja niin ne tekevätkin.

SLK on 2-paikkainen, lyhytahtinen urheiluauto, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa omaleimaisen ajokokemuksen, jota tuskin mikään muu Mercedes, ei edes Mercedes SL, voi saavuttaa. Ensimmäisen sukupolven SL on huonoin, koska se oli liian altis ongelmille ja koska se on yksinkertaisesti liian vanha.

Toinen sukupolvi vaikuttaa hieman paremmalta, kun taas kolmannen sukupolven aikana on nähty sekä parhaita että huonoimpia SLK-malleja. Niin tai näin, yleisimmät SLK:n ongelmat liittyvät kattoon, moottoreihin, ruosteeseen, nokka-akselivuotoihin ja sähköihin.

Yleistä luotettavuusarviota on vaikea antaa, sillä jotkin mallit ovat paljon parempia kuin toiset. Niin tai näin, SLK ei ole luotettavin auto, jota Mercedes on koskaan valmistanut, mutta jos pidät siitä hyvää huolta, se voi olla sitä.

Mercedes SLK – Katto-ongelmat

SLK on kovakattoinen roadster, ja sillä on taipumus kärsiä melko monista kattoon liittyvistä ongelmista, joista merkittävimmät ovat vuodot. Syynä on se, että kattoluukun aukon ympärillä olevat tiivisteet yksinkertaisesti kuluvat ajan myötä, varsinkin jos niitä ei puhdisteta jatkuvasti. Valitettavasti nämä ongelmat vaikuttavat jopa uudempiin SLK-malleihin, ja siksi monet välttelevät edelleen niiden ostamista.

  Mikä on paras Mercedes-moottori?

Jos haluat ostaa käytetyn SLK:n, tarkista, ettei lattioissa ole merkkejä veden sisäänpääsystä, ota matot pois ja katso myös istuinten alle. Kosteudella on taipumus tunkeutua SLK:hon hitaasti, mutta kun se tunkeutuu, se voi pilata sisätilat lopullisesti. On myös syytä mainita, että kattomekanismilla on taipumus pettää, ja sen korjaaminen voi maksaa 200-750 dollaria.

Mercedes SLK – Moottoriongelmat

Mercedes SLK:n M271- ja M272-alkutason moottorit voivat aiheuttaa merkittäviä ongelmia ja mahdollisesti jopa vetää koko auton eläkkeelle. Nämä kaksi moottoria kärsivät kahdesta merkittävästä ongelmasta, joista ensimmäinen on tasapainoakseli ja toinen moottorin jakohihna.

Jos akseli pettää, moottori on irrotettava kokonaan sen korjaamiseksi, mikä voi maksaa yli 3 500 dollaria. Jos jakohihna kuitenkin pettää moottorin käydessä, se voi helposti tuhota koko moottorin. Jos näin tapahtuu vanhemmissa malleissa, upouuden moottorin hinta voi olla korkeampi kuin auton jäännösarvo.

Mercedes SLK – Ruosteongelmat

Ennen vuotta 2003 valmistetut Mercedes SLK -mallit ovat pahamaineisia ruosteen suhteen. Niinkin paljon, että monet Mercedes-harrastajat uskovat, että näissä varhaisissa SLK-malleissa on kaikista 1990-luvun jälkeisistä Mercedes-malleista pahimmat ruostepaikat.

Myöhemmät mallit näyttävät pärjäävän huomattavasti paremmin, koska Mercedes on ottanut käyttöön paljon ruostesuojaustekniikoita, kuten sinkityn teräksen. Muista joka tapauksessa käydä läpi heikot kohdat, kuten auton alla, pyöräkoteloiden alla, ajovalojen ympärillä, ovien alla sekä konepellin ja tavaratilan aukon kohdalla.

  Kumpi on parempi, Mercedes vai Audi?

Mercedes SLK – Nokka-akselivuodot

Mercedes Benz SLK:n nokka-akselin säätölaitteiden tiedetään vuotavan öljyä, joka voi helposti löytää tiensä johdinsarjaan ja maksaa korjaamisesta noin 1 000-1 500 dollaria. Näiden tiedetään jopa joutuvan suoraan kosketuksiin ECU:n kanssa, mikä voi mahdollisesti aiheuttaa kaikenlaisia sähköongelmia autossa.

Muista tarkistaa nokka-akselin säätömagneetit, ECU ja johdinsarja öljynjälkien varalta, sillä ne on korjattava mahdollisimman pian.

Mercedes SLK – Sähköongelmat

Vanhemmat Mercedes SLK -mallit ovat alttiita kaikenlaisille sähköongelmille, mutta edes uudemmat mallit eivät ole niistä täysin vapaita. Kattomekanismiin, sähköikkunoihin, ulkovalaistukseen, kojelautaan ja kaikenlaisiin sähkökomponentteihin liittyvät ongelmat ovat SLK:ssa enemmän tai vähemmän väistämättömiä.

Tämä tarkoittaa sitä, että pienempikilometriset yksilöt pärjäävät paljon paremmin, mutta myös hyvin huolletut korkeakilometriset yksilöt ovat hyväksyttäviä.

UKK-osio

Onko Mercedes Benz SLK/SLC hyvä auto?

Mercedes Benz SLK on todellakin hyvä auto, jos haluat 2-paikkaisen roadster SWB-urheiluauton. Totuus on, että tällaisista autoista kiinnostuneet ihmiset rakastavat yleensä SLK:ta, erityisesti AMG V8 -malleja. Toisaalta ihmiset, jotka eivät ole kiinnostuneita tämäntyyppisistä autoista, välttelevät niitä yleensä kaukaa.

Tosiasia on, että nämä autot eivät ole kovinkaan loogisia, sillä ne ovat viikonloppuristeilijäautoja, jotka on tehty huviajelua varten eikä päivittäistä ajoa varten. Sinänsä, jos haluat sitä, pidät luultavasti SLK:sta. Jos et ole sitä tyyppiä, pidät SLK:ta arvottomana.

  Mercedes E350:n yleiset ongelmat

Miksi Mercedes lakkautti SLK/SLC:n?

Vuonna 2019 Mercedes lopetti virallisesti rakastetun Mercedes SLK:n tuotannon. Syynä tähän oli se, että nämä autot eivät ole enää niin suosittuja kuin ennen ja koska ei ollut mitään järkeä eikä voittoa kehittää upouusi SLK:ta tietäen, että tuskin kukaan ostaa sitä.

Näin ollen Mercedes osoitti enemmän rahaa uusien katumaastureiden ja crossoverien suunnitteluun ja rakentamiseen, mikä lopetti myös Mercedes SL:n tuotannon. Olemme kuitenkin hiljattain nähneet SL:n palaavan tuonpuoleisesta, joten kaikki toivo ei ole menetetty SLK:n suhteen.

Onko Mercedes SLK/SLC parempi kuin Mercedes SL?

Mercedes Benz SL on SLK/SLC:n isoveli, mikä tarkoittaa, että se on suurempi, tehokkaampi, paremmin varustettu, käytännöllisempi ja kalliimpi. SL:n käytettävyys on kuitenkin suurin piirtein sama kuin SLK:lla, mikä tarkoittaa, että kaikki tuo lisäkoko ei ole johtanut suurempaan istumatilaan.

Sinänsä erot näiden kahden auton välillä eivät ole merkittäviä, mutta SL on huomattavasti parempi auto, eikä se kärsi imago-ongelmista yhtä paljon kuin SLK/SLC.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z