Kumpi on parempi, Mercedes vai Audi?

Kumpi on parempi, Mercedes vai Audi?

Audilla ja Mercedeksellä on ollut vuosikymmeniä kestänyt kilpailu. Molemmat saksalaiset luksusautojen valmistajat ylpeilevät laajalla valikoimalla tarjolla olevia ylellisiä ajoneuvomalleja. Mutta kumpi on parempi?

Eri ihmisillä on erilaiset tarpeet. Molemmissa autoissa on kaunis muotoilu, ylellinen viimeistely, edistyksellinen teknologia ja paljon turvallisuusominaisuuksia. Siitä huolimatta Mercedes-Benzin ajoneuvot ovat luotettavimpia ja mukavimpia, kun taas Audi on suorituskykyisempi ja jonkin verran halvempi.

Tämän vertailun avulla saat selkeän kuvan siitä, kumpi automerkki on parempi missäkin luokassa. Jatka siis lukemista, jotta voit tunnistaa sinua eniten innostavan auton.

Suunnittelu ja rakenne

Auton ulkonäkö on erittäin tärkeä ostopäätöstä tehtäessä. Monet autonostajat pohtivat ensin ulkonäköä ennen kaikkea muuta. Jos auto on ruma, muilla asioilla ei välttämättä ole paljon väliä. Sekä Audi- että Mercedes-Benz-automerkeillä on joitakin markkinoiden parhaimman näköisiä automalleja.

Ulkopuoli

Ulkonäön osalta Audin automallit ovat Mercedes-Benziä hieman paremmat. Niillä ei ole urheilullista ilmettä kuten BMW:llä tai vanhempaa vetovoimaista ilmettä kuten Mercedes-Benzillä. Sen sijaan niissä on useimmissa malleissa massiivinen säleikkö, joka antaa niille ainutlaatuisen ja ihastuttavan muotoilun.

Sisustus

Audi-merkit ja -mallit tulevat pitkälle kilpailukykyisellä sisätilojen viimeistelyllä ja muotoilulla, mutta ne eivät silti voita Mercedes-Benzin sisätiloja. Voidaan kuitenkin väittää, että halvemmissa Audi-malleissa on paremmat sisätilat kuin halvemmissa Mercedes-autoissa.

Lyhyesti sanottuna Audin automalleissa on houkuttelevampi ulkoasu kuin Mercedes-Benzin automalleissa. Siitä huolimatta Mercedes-Benzin uudemmissa malleissa on erinomainen sekoitus macho-linjoja ja aistikkaita kaaria, joiden pitäisi vetoaa nuorempaan kohderyhmään.

  Mitkä Mercedes-mallit ovat hybridimalleja?

Sisätilojen osalta Mercedes Benz on edelleen kärjessä nahkansa, krominsa ja henkeäsalpaavan viimeistelynsä ansiosta.

Suorituskyky

Audi on suorituskykyisempi auto. Kiitos nelivedon, joka löytyy kaikista Audin autoista, mutta vain muutamasta Mercedes-automallista. Audi tarjoaa myös paremman ajokokemuksen, ja siinä on ergonomisemmin muotoiltu konsoli kuin Mercedeksessä. Näin ollen kuljettajan on helpompi ajaa ja käyttää autoa kuin Mersussa.

Turvallisuus

Ylellisyyden ja mukavuuden lisäksi luksusajoneuvot tunnetaan myös niiden turvallisuusominaisuuksista. Sekä Audi että Mercedes ovat erinomaisia tässä kategoriassa. Mutta yleensä Mercedes on tässä luokassa hieman Audia edellä.

Audi ylpeilee huippuluokan ominaisuuksilla, kuten Audi pre Sense, Turn assist & Collision avoidance assist, sekä adaptiivisella ohjauksella, jossa on Stop & Go ja Traffic Jam assist. Toisaalta Mercedeksellä on paljon parempia turvallisuusominaisuuksia, kuten Night View Assist Plus, onnettomuustutkinta, Pre-Safe Brake ja Distronic Plus -tekniikka sekä mukautuva kaukovaloavustin.

Luotettavuus

Yksi syy siihen, miksi ihmiset ostavat luksusajoneuvoja, on niiden luotettavuus. Sekä Audi että Mercedes Benz ovat luotettavia ajoneuvoja, ja ne voivat kestää monta vuotta. Eri tutkimusten mukaan on kuitenkin todettu, että Mercedes Benz -autot ovat luotettavampia kuin Audit.
Kun on ajettu 100 000 kilometriä, useimmissa Audin automalleissa alkaa esiintyä ongelmia.

Lisäksi Audin varaosat ja korjauskustannukset ovat korkeat verrattuna Mercedes-Benziin. Jos siis etsit autoa, joka kestää reilusti yli 20 vuotta, kannattaa valita Mercedes-Benz.

  Cadillac vs. Mercedes: Luotettavuus

Hinta

Kuten odotettua, molemmat luksusautomerkit ovat melko kalliita ja tavallisen ihmisen ulottumattomissa. Niillä on kuitenkin joitakin edullisia automalleja, kuten Audi A1 ja Mercedes A220. Yleisesti ottaen Audin automallit ovat halvempia kuin Mercedes-Benzin mallit.
Pitkällä aikavälillä Audi-autot ovat kalliita ylläpitää kalliiden varaosien vuoksi. Ne eivät myöskään ole yhtä luotettavia kuin Mercedes-Benz- tai BMW-automerkit. Jos siis katsot alkuhintaa, Audi on halvempi, mutta jos katsot pitkällä aikavälillä, Mercedes on halvempi. Päätös on sinun tehtäväsi.

Takuu

Takuu on erittäin tärkeä, varsinkin jos investoit luksusautoon. Sekä Audilla että Mercedes Benzillä on sama takuu. Valmistajat antavat 4 vuoden tai 50 000 mailin perustakuuehdot.

Mutta jos katsot tarkemmin, Audin takuu on parempi kuin Mercedeksen takuu. Ainoa identtinen asia takuussa on katettu ajanjakso. Tämän lisäksi Audi tarjoaa ilmaisen vakiohuollon, 8 vuoden ylimääräisen korroosiorepeämäsuojan ja 4-vuoden tiepalvelun kattavuuden ilman kilometrirajoitusta.

Audia ja Mercedestä koskevat usein kysytyt kysymykset

Mikä on Audin ja Mercedeksen tärkein ero?

Audit tarjoavat erinomaisen ajokokemuksen, kun taas Mercedes Benz tarjoaa ylellisyyttä ja mukavuutta. Jos siis etsit autoa, jossa on nautinnollinen ajokokemus, Audi on sinulle sopiva auto. Mutta jos haluat ylellisen, mukavan ja sujuvan auton ajettavaksi, Mercedes Benz on paras vaihtoehto.

Kumpi on Audin ja Mercedeksen välillä ylellisempi automerkki?

Tämä on hankala kysymys, sillä nämä kaksi merkkiä kulkevat käsi kädessä, kun kyse on luksuksesta. Antaisimme kuitenkin Mercedes Benzille pienen etulyöntiaseman, koska sen ylelliset ajoneuvot ovat S-luokassa ja Maybach-mallistossa. Audi A8 ei ole kaukana, mutta jää hieman jälkeen. Mercedes ylpeilee ominaisuuksilla, kuten ympäristön valaistuksella, nahalla ja kromilla.

  Kumpi on arvokkaampi, Mercedes vai BMW?

Kumpi merkki on pitkällä aikavälillä luotettavampi, Audi vai Mercedes?

Ennen ajoneuvon ostamista kannattaa olla tietoinen matkan varrella olevista piilokustannuksista. Mercedes-Benz-ajoneuvojen lähtöhinta voi olla hieman korkeampi kuin Audien, mutta ne ovat edullisempia huollon osalta. Noin 100 000 kilometrin ajomatkan jälkeen Audi-autojen omistajilla saattaa olla useammin ja kalliimpia korjauksia kuin Mercedes-Benz-ajoneuvojen omistajilla.

Loppupäätelmät

Vaikka molemmat näistä merkeistä ovat Saksasta ja tarjoavat luksusominaisuuksia, ne eroavat toisistaan monin tavoin. Ylellisyyttä, mukavuutta, luotettavuutta ja turvallisuutta etsivien ostajien kannattaa harkita Mercedes Benzin auton hankkimista. Kun taas ergonomisesti ystävällistä ja erinomaisen suorituskykyistä autoa etsivien kannattaa hankkia Audi.
Kaiken kaikkiaan molemmissa automalleissa on erinomaista insinööritaitoa, innovatiivista teknologiaa, ylelliset sisätilat, turvallisuusominaisuuksia, nopeutta ja luotettavuutta. Kyse on mieltymyksestä ja budjetista. Valitse siis ylellinen auto, joka miellyttää sinua eniten.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z