Paras öljy BMW X3:een ja BMW X5:een

Toisin kuin useimmat autot, BMW-ajoneuvot vaativat synteettisiä moottoriöljyjä. BMW X3 toimii parhaiten Pennzoil Ultra Platinum 5W-30 -moottoriöljyllä. Riippuen siitä, ajatko bensiini- vai dieselmoottorilla varustetulla ajoneuvolla, tarkista BMW:n suosittelema öljytyyppi omistajan käsikirjasta. Erinomainen öljy BMW X5:een on Mobil 1 SAE 0W-40.

Paras öljy BMW X3:een

BMW X3 -autosi öljyn ostaminen ja vaihtaminen ei ole yksinkertainen tehtävä. Vaikka BMW:t voivat toimia luonnollisilla moottoriöljyillä, on erittäin suositeltavaa käyttää synteettistä moottoriöljyä, ellet halua lyhentää ajoneuvosi moottorin käyttöikää puoleen.

BMW:llä on hyvin tarkat öljysuositukset kullekin mallille, joten sinun kannattaa tarkistaa ensin omistajan käsikirjasta, ennen kuin teet öljyostoksia.

Sekä Mobil 1 -öljyt että Castrol-öljyt ovat merkkien osalta BMW:n hyväksymiä, mutta älä ryntää ostamaan öljyä vielä. On monia näkökohtia, jotka sinun on otettava huomioon ennen valinnan tekemistä.

On olemassa öljyjä, jotka soveltuvat sekä bensiini- että dieselmoottoreille, mutta jos aiot tehdä ajoneuvon työstön itse, sinun on varmistettava, että käytät oikeaa tuotetta.

Varmista ennen ostamista, että olet varma valitsemasi öljyn tiheydestä, ja noudata aina BMW:n suosittelemia öljymerkkejä. Varmista myös, että ostat öljyn, joka vastaa moottorin tyyppiä – diesel- tai bensiinimoottoria. BMW X3:n öljyn viskositeetti on 5W-30.

5W-30 Pennzoil 550038320 Ultra Platinum Full Synthetic -moottoriöljy, täyssynteettinen

Tämä on yksi parhaista vaihtoehdoista BMW X3:een, varsinkin jos asut kylmemmän ilmaston alueella, sillä se on myös jäätymisenkestävä. Pennzoil Ultra Platinum auttaa autoasi käynnistymään nopeammin myös ankarimmilla talvilla ja säilyttää moottorin pitkään. Se myös vähentää hieman ajoneuvosi yleistä polttoaineenkulutusta.

  Missä BMW:ssä on V12-moottori?

Paras BMW X3 Dieselmoottorin moottoriöljy – Castrol Magnatec SUV 5W-30

Jos BMW X3:ssa on dieselmoottori, älä pelkää, Castrolin Magnatec-öljy on täällä pelastamassa. Tämä öljy on suunniteltu erityisesti BMW:n katumaastureille ja ennen kaikkea BMW X3:lle. Se on monikäyttöinen synteettinen öljy, joka tarttuu moottoriin ja suojaa sitä kuin mikään muu. Se suojaa moottoria ylikuumenemiselta ja äärimmäisiltä sääolosuhteilta, oli kyse sitten pakkasesta tai kuumuudesta.

Lisäksi sillä on suuri merkitys rakkaan ajoneuvosi polttoainetalouden parantamisessa ja se hidastaa huomattavasti moottorin kulumista. Tarkista aina ajoneuvosi omistajan käsikirja ennen moottoriöljyn ostamista.

Paras öljy BMW X5:een

BMW X5:ssä käytettävän öljyn viskositeetti on 0W-30, 0W-40, 5W-40 ja 5W-30. Varmista, ettet koskaan yhdistä 0W:tä ja 5W:tä. Jos mietit, mikä ero on 0W-30:n ja 0W-40:n välillä, tärkein ero on, että 30 on parempi kylmemmissä lämpötiloissa, kun taas 40 on parempi kuumissa tiloissa.

BMW suosittelee vaihtamaan BMW X5:n öljyn 7500 kilometrin välein tien päällä. Löydät BMW X5:n omistajan käsikirjan verkosta, jos et tiedä, mistä löydät sen kotoa.

0W-40 5 Quart Mobil 1 120760 Synteettinen moottoriöljy, 5 kvarttia

Tämä synteettinen Mobil 1 -moottoriöljy sopii hyvin useimpiin BMW-malleihin, sillä se kestää erittäin korkeita lämpötiloja, ja me kaikki tiedämme, kuinka pahamaineinen BMW:n jäähdytysjärjestelmä on. Se vähentää huomattavasti BMW:n moottoriin kohdistuvaa rasitusta, ja se on hyväksytty myös Mercedes-Benzille, VW:lle, Audille ja Porschelle.

  Onko käytetyn BMW:n ostaminen huono ajatus?

Castrol SLX 0W-30 täyssynteettinen

Castrol SLX on matalaviskositeettinen öljy, joka vastaa BMW X5:n bensiinimoottorin vaatimuksia. BMW on suositellut tätä merkkiä laillisella BMW LL-12 FE -hyväksynnällä. Tämä erityinen moottoriöljytuote on erittäin yhteensopiva BMW:n pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmien kanssa ja voitelee moottorin täydellisesti. Todennäköisesti myös mailit litraa kohti lisääntyvät.

Paras BMW X5 Dieselmoottoriöljy – BMW TwinPowerTurbo Longlife-12 FE 0W-30

TwinPowerTurbo Longlife -öljyllä on erittäin hyvät taloudelliset ominaisuudet. Se parantaa huomattavasti dieselmoottorin kykyjä tien päällä ja vapauttaa sen täyden potentiaalin jopa talven tai kesän ankarimmissa olosuhteissa. Sen kitka- ja höyrystymisaste on alhaisempi kuin useimpien synteettisten öljyjen.

Usein kysytyt kysymykset auton öljynvaihdosta

Voiko BMW:n moottoriöljyn vaihtaa itse?

Teknisesti ottaen voit vaihtaa öljyn itse, jos sinulla on tarvittavat työkalut. BMW ei kuitenkaan suosittele, että vaihdat öljyn itse. Pikemminkin voit vaihtaa BMW:n öljyn missä tahansa öljynvaihtoliikkeessä. Öljynvaihdon työkustannukset eivät ole kovin kalliita, ja on parempi olla varma, minkä tyyppistä öljyä ajoneuvossasi käytetään ja että se vastaa käyttöoppaan suosituksia.

Kuinka paljon BMW:n öljynvaihto maksaa keskimäärin?

BMW-moottorin öljynvaihdon hinta voi vaihdella autosi mallin, sijaintisi ja tarvittavan öljytyypin mukaan. Yleisesti ottaen BMW-mallien öljynvaihtokustannukset vaihtelevat mallista riippuen 150 ja 400 dollarin välillä. BMW kattaa kaikki öljynvaihdot veloituksetta autosi neljän vuoden tai 50 000 kilometrin takuun puitteissa.

  Onko Audi vai BMW arvokkaampi?

Mistä tiedät ajoneuvosi öljyn viskositeetin?

Tyypillisesti öljyn viskositeetti mittaa sitä, kuinka paksua öljy on nollassa Fahrenheit-asteessa. Voit tarkistaa, mitä öljyä autosi moottori suosittelee, lukemalla omistajan käsikirjan. Useimmiten omistajan käsikirjoissa suositellaan erilaisia öljyjä riippuen ilmastosta, jossa asut ja ajat. Esimerkiksi paksummilla öljyillä on korkeammat alkunumerot – 10w30 on paksumpi kuin 5w30.

Mitä tapahtuu, jos laitat autoosi muuta kuin suositeltua öljyä?

Tärkeintä on varmistaa, että autoosi laitetaan samaa viskositeettia olevaa öljyä, jota auton valmistaja on suositellut käyttöoppaassa. Jos satut sekoittamaan kahta öljytyyppiä, käy mahdollisimman pian mekaanikon luona. Kahden eri öljyviskositeettityypin sekoittaminen johtaa moottorin suorituskyvyn asteittaiseen heikkenemiseen ja pysyviin vaurioihin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z