Paras öljy Mercedes E350:lle

Moottoriöljyn tarkoitus on voidella ja jäähdyttää moottori sisäisesti. Ilman asianmukaista moottoriöljyä moottorisi ei toimi valmistajan tarkoittamalla tavalla, mikä pitkällä aikavälillä voi aiheuttaa ongelmia ja jopa hajottaa monia moottorin osia.

Moottoriöljyä käytetään myös monien epäpuhtauksien poistamiseen. Tästä syystä moottoriöljy on vaihdettava säännöllisesti. Monissa nykyaikaisissa Mercedes-malleissa, kuten E350-mallissa, käytetään synteettistä öljyä, koska tämäntyyppinen moottoriöljy sopii valmistajan suosituksiin ja vaatimuksiin.

Synteettiset moottoriöljyt

Synteettinen öljy valmistetaan jalostetusta raakaöljyraaka-aineesta. Synteettinen öljyseos koostuu perusöljyistä, jauhemaisista lisäaineista ja kantaöljystä. Synteettisen öljyn tärkein etu tavalliseen öljyyn verrattuna on synteettisen öljyn jalostusaste tavalliseen öljyyn verrattuna.

Synteettiset öljyt tislataan, puhdistetaan ja jalostetaan jopa molekyylitasolla. Tällaiset valmistusprosessit tarjoavat runsaasti etuja tavallisiin öljyihin verrattuna. Synteettisissä öljyissä on huomattavasti vähemmän saostumia, ja synteettiseen öljyyn liittyvä kitka on pienempi samanlaisen molekyylikoon vuoksi.

Lisäksi synteettiset öljyt ovat erittäin hyödyllisiä moottorin puhtaan toiminnan kannalta öljyjen sisältämien lisäaineiden ansiosta. Synteettiset öljyt ovat myös paljon parempia ääriolosuhteissa, sillä synteettinen öljyseos on aina tavallista öljyseosta parempi.

On myös syytä mainita, että koko synteettisiin öljyihin liittyvä prosessi on paljon puhtaampi, ja sen kaikissa käyttö- ja hävittämisvaiheissa on vähemmän epäpuhtauksia.

Monien Mercedes-jälleenmyyjien suosittelemat erityiset öljytuotteet

On melko selvää, että nykyaikaiset Mercedes-moottorit vaativat synteettistä öljyä toimiakseen kunnolla. Jotkut Mercedes-jälleenmyyjät ja riippumattomat autoliikkeet suosittelevat tiettyjä Valvolinen, Castrol Mobil 1:n, Shellin, Pennzoilin, Quakerin tai 76:n öljytuotteita.

  Kumpi on parempi - Infiniti vai Mercedes?

Kun kyse on E350-moottoriin tarkoitetuista Castrolin synteettisistä öljyistä, suositellaan Castrol Syntec 10W-40:n tai Syntec 5W-50:n kaltaisia tuotteita. Mercedes suosittelee myös Mobil 1 Synthetic Motor Oil OW-40 tai Mobil 1 Synthetic 15W-50 -moottoriöljyä.

Joitakin Valvolinen valmistamia öljyjä suositellaan myös moniin Mercedes-malleihin, myös E350-malliin. Monet riippumattomat liikkeet suosittelevat myös tiettyjä tuotteita, kuten Valvoline Synpower Full Synthetic Motor Oil 5w-40 tai Valvoline Synthetic Motor Oil 5W-30 1 Quart.

Näitä tuotteita tulisi pitää yleisenä ohjeena, kun on kyse Mercedes-öljyistä. Sinun tulisi kuitenkin aina neuvotella jälleenmyyjäsi kanssa ennen kuin teet päätöksiä siitä, minkä öljyn hankit. Jotkin tekijät, kuten ilmasto, voivat myös vaikuttaa päätökseen siitä, mikä öljy sopii sinulle parhaiten, joten sinun kannattaa neuvotella ammattilaisen kanssa etukäteen.

Nykyaikaisten Mercedes-mallien tavalliset öljyt

Nykyaikaiset Mercedes-mallit toimivat parhaiten synteettisillä öljyillä. Vaikka voit teknisesti käyttää tavallisia öljyjä jopa uusimmissa Mercedes-malleissa ja selvitä siitä, yksikään Mercedes-jälleenmyyjä ei suosittele sitä.

Mercedes-autot ovat monimutkaisia, ja uudempien Mercedes-mallien moottorit vaativat tarkempaa lähestymistapaa verrattuna vanhempiin Mercedes-moottoreihin. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että näihin moottoreihin liittyvät suorituskyky- ja tehokkuushyödyt ovat paljon parempia verrattuna moniin muihin kuin premium-valmistajiin ja vanhempiin Mercedes-malleihin.

Tavalliset öljyt ovat halvempia kuin synteettiset öljyt, koska valmistusprosessi on paljon yksinkertaisempi ja tavallisten öljyjen valmistamiseen kuluu vähemmän aikaa. Jotkin tutkimukset ovat myös osoittaneet, että synteettisten öljyjen taloudellinen hyöty on taattu pitkällä aikavälillä, sillä johdonmukainen säännöllinen öljyn käyttö nykyaikaisessa Mercedes-moottorissa todennäköisesti heikentää moottorin tehokkuutta.

  Mikä on nopein Mercedes Benz?

Öljynvaihto FAQ

Kuinka kauan kestää, ennen kuin öljynvaihto on tarpeen?

Nykyaikaisissa Mercedes-autoissa on sisäänrakennettu järjestelmä, joka ilmoittaa, kun öljynvaihto on tarpeen. Se voi johtua siitä, että öljytasot ovat yksinkertaisesti liian alhaiset tai autolle on tulossa A- tai B-huolto. Sekä A- että B-huoltoihin kuuluu myös synteettisen moottoriöljyn vaihto, joten sinun ei tarvitse koskaan huolehtia siitä.
Mercedes käyttää Flexible Service -järjestelmää, jonka tarkoituksena on antaa sinulle tietoa siitä, milloin tällaisia huoltoja tarvitaan. Mercedeksen infotainment-järjestelmäsi ilmoittaa sinulle, jos A-huolto on tarpeen (10 000 kilometrin tai 1 vuoden kuluttua) tai B-huolto (20 000 kilometrin tai 2 vuoden kuluttua).

Mikä on moottoriöljyn viskositeetti ja miksi se on niin tärkeä?

Moottoriöljyihin liittyvät nimitykset 10W-40, 5W-30 ja 0W-40 viittaavat kunkin öljytuotteen viskositeettitasoihin. Termi viskositeetti viittaa siihen, kuinka paljon virtausta tietty voiteluaine kestää. Joillakin öljyillä on alhaisempi viskositeetti (0W-5W), mikä johtaa pienempään kitkaan, mikä puolestaan lisää energiansäästöä.

Toisaalta korkeamman viskositeettitason (10W-40) moottoriöljyjen tarkoituksena on tarjota paksumpi kerros moottorin liikkuvien osien väliin. Tämä lisää moottorin kestävyyttä ja suojaa. Oikeiden viskositeettitasojen valinnassa kannattaa neuvotella koulutetun ammattilaisen kanssa.

Voiko tavallista ja synteettistä öljyä sekoittaa keskenään?

Joitakin autonesteitä voi sekoittaa, kuten tuulilasinpyyhkimen nesteitä, jotka voivat tarjota jopa parempia puhdistusominaisuuksia. Myös jäähdytysnesteet voidaan sekoittaa, mutta sitä suositellaan. Moottoriöljyä ei kuitenkaan missään tapauksessa voi sekoittaa, sillä se voi aiheuttaa vakavia moottoriongelmia.

  Sopivatko Mercedeksen vanteet BMW:hen?

Tavallisen ja synteettisen öljyn sekoitus voi vahingoittaa vakavasti moottoria, ympäristöä ja myös terveyttäsi.

Onko moottoriöljyllä viimeinen käyttöpäivä?

Moottoriöljytuotteilla ei ole viimeinen käyttöpäivä, jos tölkkiä ei ole avattu. Jos tölkki on avattu, on suositeltavaa, että käytät öljyn seuraavien 2 vuoden kuluessa, sillä muuten öljy ei välttämättä täytä tarkoitustaan.
Säilytä pullo aina pimeässä, viileässä ja valolta suojattuna alkuperäispakkauksessa, jotta öljy ei menetä suojaavia ominaisuuksiaan.

Miten käytetty moottoriöljy hävitetään?

Moottoriöljyillä voi olla haitallisia vaikutuksia ympäristöön, eikä käytettyä moottoriöljyä saa koskaan hävittää mihin tahansa. Monet yritykset kierrättävät käytettyä moottoriöljyä, ja joissakin maissa, kuten Ranskassa, on kokonainen jäteöljyn kierrätysteollisuus.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z