Paras öljy Mercedes C300:lle

Nykyaikaisissa moottoreissa käytetään synteettistä moottoriöljyä, ja tämä pätee myös lähes kaikkiin uudempiin Mercedes-malleihin. Vaikka valtava määrä autoja voi nykyään käyttää luonnollisia, öljypohjaisia öljyjä, Mercedeksen moottorit toimivat paljon paremmin synteettisten öljyjen voitelemina.

C300:een suositeltujen öljytyyppien luettelo on melko pitkä, joten sinun tai jälleenmyyjäsi valitsema moottoriöljy riippuu yleensä saatavuudesta ja hinnasta, sillä jotkin öljyt maksavat tietyillä markkinoilla enemmän kuin toiset. Useimmissa vuoden 2020 Mercedes C300 -malleissa on 5w-40-synteettinen öljyseos.

Kun mietit, mikä öljy on paras juuri sinun Mercedes C300 -autoosi, monet muuttujat saattavat heiluttaa sinua eri suuntiin. Esimerkiksi C300, jota käytetään pääasiassa kylmissä sääolosuhteissa, voisi hyötyä 0W-40-tyyppisestä synteettisestä öljystä, joka toimii hyvin kylmässä ilmastossa.

Synteettisten öljyjen ja tavallisten öljyjen edut

Kuten aiemmin mainittiin, nykyaikaisissa Mercedes-malleissa, C300 mukaan lukien, käytetään synteettisiä öljyjä, koska moottori ei voi toimia parhaalla mahdollisella tasolla tavallisella öljyseoksella. Synteettiset öljyt käyvät läpi pitkän jalostusprosessin ja tarjoavat paremmat suojaominaisuudet kuin tavalliset öljyt.

Synteettiset öljyt valmistetaan tavanomaisiin öljyihin verrattuna laadukkaammasta perusöljystä. Tavalliset öljyt eivät ole kemiallisesti yhtä vakaita kuin synteettiset öljyt, ja ne myös hapettuvat ja happamoituvat nopeammin kuin synteettiset öljyt. Lisäksi tavalliset öljyt menettävät suojaavat ominaisuutensa paljon nopeammin kuin synteettiset öljyt.

Synteettisten öljyjen valmistusprosessiin sisältyvän kemian tavoitteena on tarjota moottorillesi pidempi ja parempi yleinen suojaus. Synteettiset öljyt pitävät moottorin myös paljon puhtaampana, mikä parantaa moottorin yleistä suorituskykyä.

  Missä Mercedeksessä on suurin tavaratila?

Synteettiset moottoriöljyt toimivat tavanomaisia öljyjä paremmin myös äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa. Moottorit haihduttavat paljon lämpöä, ja jotkin tavanomaiset öljyt voivat jopa haihtua ja jättää moottorin ilman asianmukaista voitelua. Nykyaikaiset synteettiset öljyt on erityisesti suunniteltu kestämään moottorin korkeimmissakin käyttölämpötiloissa.

Monien Mercedes-jälleenmyyjien suosittelemat erityiset öljytuotteet.

On helppo löytää pitkiä luetteloita synteettisistä öljyvaihtoehdoista kaikille uudemmille Mercedes-malleille, myös C300:lle. Sinun tulisi kuitenkin aina neuvotella ammattilaisen kanssa, kun valitset öljytyyppiä Mercedeksellesi, ja käyttää tätä luetteloa pikemminkin löyhänä ohjeena kuin konkreettisena suosituksena.

Monissa nykyaikaisissa eurooppalaisissa autoissa käytetään Mobil1:n, Shellin, Pennzoilin ja Valvolinen synteettisiä öljyjä. Näihin autoihin liittyvät viskositeettiominaisuudet ovat 0W-40, 5W-30, 5W-40, 10W-30, 0W-30. Nämä numerot korreloivat tiettyihin öljytuotteisiin liittyvien viskositeettitasojen kanssa.

Mitä öljyn viskositeetti tarkoittaa?

Synteettiset moottoriöljyt, joiden W-arvo on alhaisempi (kuten 0W-30), ovat paljon ohuempia kuin ne, joiden W-arvo on korkeampi (5W-40). Tämä tarkoittaa sitä, että alhaisemman viskositeetin moottoriöljyt pystyvät voitelemaan moottorin nopeammin, mikä on hyödyllistä todella kylmissä tai lämpimissä ympäristöissä.
Moottoriöljyt, joiden viskositeettiarvo on korkeampi (10W-30), ovat paljon paksumpia. Vaikka ne eivät virtaa yhtä helposti kuin alemman viskositeetin öljyt, korkeamman viskositeetin öljyt luovat paksumman kerroksen liikkuvien osien väliin, mikä lisää moottorin pitkäikäisyyttä ja luotettavuutta entisestään.

Nykyaikaisissa Mercedes-malleissa käytettävät tavalliset öljyt

Tavanomaisia öljyjä voidaan käyttää C300-mallissa, mutta niitä ei suositella, ja siihen on hyvä syy. Tavanomaisia öljyjä käyttävät moottorit ovat yleensä pienempiä, eikä niiden tavoitteena ole pitkäikäisyys eikä suorituskyky.

  Mikä on paras käytetty Mercedes avoauto ostettavaksi?

Tavanomaisilla öljyillä voideltu vuoden 2020 Mercedes C300 saattaa vaikuttaa erottamattomalta synteettisillä öljyillä voidellusta vuoden 2020 C300:sta. Mutta jos viettäisit aikaa molempien kanssa, päätyisit lopulta synteettisesti voideltuun C300:een.

Päätitpä mitä tahansa, sinun kannattaa aina neuvotella ammattilaisen kanssa, kun valitset öljyä C300:lle. Ammattilainen pystyy ottamaan huomioon kaikki käyttökohteeseesi liittyvät muuttujat, mikä takaa sinulle sopivan öljytyypin.

Yleisiä kysymyksiä Mercedeksen öljynvaihdosta

Miksi Mercedeksen öljynvaihdot ovat niin kalliita?

Ei ole mikään yllätys, että tavallinen Mercedes-öljynvaihto saattaa maksaa muutaman satasen. Syy tähän on melko yksinkertainen, sillä useimmat uudemmat Mercedes-mallit käyttävät paljon enemmän öljyä. Vertailun vuoksi mainittakoon, että V8-moottorinen Ford F150 kuluttaa noin 6 litraa öljyä, mutta V8-moottorinen Mercedes CLS550 kuluttaa 8,5 litraa öljyä.
Tästä syystä F150:n öljy on vaihdettava paljon nopeammin kuin CLS550:n. Lisäksi synteettiset öljyt ovat paljon kalliimpia ja vaativat ylimääräisiä öljynvaihtotoimenpiteitä, kuten imurointia.

Miksi öljynpaineen varoitusvalo palaa?

Moottorin öljynpaineen varoitusvalo voi syttyä monesta eri syystä. Se johtuu yleensä siitä, että öljymäärät ovat alhaiset. Joskus öljypumpussa voi olla toimintahäiriö, josta myös moottoriöljyn varoitusvalo kertoo.

Lisäksi moottoriöljynpainevalo voi liittyä myös vialliseen anturiin, öljyjärjestelmän tukkeutumiseen tai öljyn liialliseen vaahtoamiseen. Olipa kyse mistä tahansa, auto on sammutettava ja annettava se heti valtuutetun Mercedes-mekaanikon tarkastettavaksi.
Ajaminen autolla, jossa öljynpainevalo palaa, ei välttämättä aiheuta mitään ongelmia. Mutta se voi myös aiheuttaa vakavia ongelmia ja joskus jopa tuhota moottorin kokonaan. Tarkasta se siis mahdollisimman pian.

  Mikä on Mercedeksen huippumaasturi?

Pitääkö öljynsuodattimet vaihtaa aina, kun vaihdan itse öljyn?

Monet öljynvalmistajat suosittelevat, että vaihdat öljynsuodattimen aina, kun vaihdat itse öljyn. Tämä johtuu lähinnä siitä, että vanhemmat öljynsuodattimet saattavat sisältää epäpuhtauksia, jotka voivat heikentää öljyn suojaavia ominaisuuksia. Lisäksi vanhemmat öljynsuodattimet voivat myös heikentää moottorin yleistä suorituskykyä.
Kun öljy kulkee moottorin läpi, se kerää paljon roskia ja likaa. Öljynsuodattimen tarkoituksena on suodattaa kaikki lika pois, jotta se ei heikennä moottorin liikkuvien osien suorituskykyä.
Jos öljynsuodatin on jo pitkään ollut vaihdon tarpeessa, se ei ehkä pysty suodattamaan roskia pois. Ja kaikki likainen öljy menee takaisin moottoriin.
Aina kun teet autoon liittyviä huoltotöitä, ota mahdollisuuksien mukaan yhteys ammattilaiseen. Kannattaa myös harkita omistajan käsikirjan läpikäymistä aina, kun päätät tehdä jotain itse.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z