Skoda Enyaqin yleiset ongelmat

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq on akkusähköinen kompakti crossover-maasturi, joka on ollut tuotannossa vuodesta 2020 tähän päivään asti. Vaikka tämä täyssähköauto on kaunis ja sillä on upea toimintasäde ja suorituskyky, siinä on myös useita ongelmia. Mutta mitkä ovat Skoda Enyaqin yleisiä ongelmia?

Joitakin Skoda Enyaqin yleisimpiä ongelmia ovat huono sovellus, kotilatausongelmat, 12 V:n akkuongelmat ja infotainment-järjestelmän häiriöt. Koska Skoda Enyaq on vielä uusi auto, ongelmia on raportoitu vain vähän. Tämä saattaa kuitenkin muuttua, kun auto ajaa useita kilometrejä ja ongelmia havaitaan lisää.

Mitkä ovat Skoda Enyaqin yleisiä ongelmia?

Huono käyttö

Tämä on yksi niistä ongelmista, joista Skoda Enyaqin omistajat ovat valittaneet. Monet käyttäjät ilmoittivat, että sovelluksessa oli useita yhteyshäiriöitä, jotka aiheuttivat heille monin tavoin haittaa. Useimmissa tilanteissa sovellus kuitenkin toimi sen jälkeen, kun se oli käynnistetty useita kertoja uudelleen.

Päinvastoin, jos App ei toimi, käyttäjä voi silti kirjautua sisään verkkosovelluksen kautta ja käyttää autoa. Sitä paitsi useimmat käyttäjät kertoivat, että he näkivät tämän säännöllisesti kylminä aamuina. Jos siis asut kylmillä alueilla, tämä on asia, jonka kannattaa ennakoida tapahtuvan usein.

On kuitenkin tärkeää huomata, että joitakin elintärkeitä toimintoja, kuten auton esilämmitystä ja ikkunan sulatusta, ei voi tehdä verkkosivuston kautta vaan ainoastaan autosovelluksen kautta.

Kotilatausongelmat

Toinen yleinen ongelma, josta monet Skoda Enyaqin käyttäjät raportoivat, oli ongelmat auton lataamisessa kotona. Useimmat käyttäjät raportoivat, että latausnopeus laski eksponentiaalisesti. Vaikka useimmat käyttäjät odottavat Podpoint- tai Octopus Energy Go -laturien tarjoavan 7,3 kW:n latausnopeuden. Sen sijaan nämä laturit lataavat auton yleensä 3,5 kW:n nopeudella.

  Onko Skoda Octavia hyvä auto?

Kuten useimmat sähköautot, Skoda Enyaqin käyttäjät lataavat autoa yleensä hiljaisina aikoina, jotta he voivat hyödyntää alhaisia yöhintoja. Ja koska useimmat käyttäjät hyödyntävät alhaisia yölatausnopeuksia ja lataavat myös muita asioita, tämä vaikuttaa heidän autonsa latausnopeuteen.

Jos sinulla on siis tämä ongelma, on ratkaisevan tärkeää varmistaa, että aloitat auton lataamisen ennen muiden laitteiden kytkemistä tai liittämistä. Sitä paitsi voit myös pysäyttää latauksen Skoda-sovelluksesta ja käynnistää sen uudelleen. Tämä auttaa käynnistämään latauksen uudelleen 7,3 kW:n teholla. Vaihtoehtoisesti voit mennä ulos ja irrottaa auton pistokkeen, jolloin lataus käynnistyy uudelleen normaalilla 7,3 kW:n latausnopeudella.

12 V:n akkuongelmat

Kuten useimmissa täyssähköautoissa, myös Skoda Enyaqissa on 12 voltin akkuongelmia. Jos huomaat, että 12V varoitusvalo palaa kojelaudassa, se on merkki siitä, että akussa on ongelmia. Useat käyttäjät ovat raportoineet akun purkautumisesta lyhyillä matkoilla. Kaiken lisäksi auto ei laukea, kun se irrotetaan pistorasiasta.

Jos sinulla on siis 12-jänniteakkuongelmia, sinun on ehkä vaihdettava akku tämän ongelman korjaamiseksi. Kokeile kuitenkin akun irrottamista ja uudelleen kytkemistä akun kovaa nollausta varten. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, sinun on pakko vaihtaa akku.

Infotainment-järjestelmän toimintahäiriöt

Tämä on toinen yleinen ongelma, josta useimmat Skoda Enyaqin käyttäjät ovat raportoineet. Viallinen infotainment-järjestelmä tekee auton käytöstä yleensä hankalaa. Siihen liittyy myös elektronisia ongelmia, jotka tekevät autosta lähes käyttökelvottoman.

  Onko Skoda Superb hyvä auto?

Joitakin näiden kahden ongelman aiheuttamia ongelmia ovat muun muassa kattoluukun ja verhojen säätimet, jotka eivät toimi kunnolla. Lisäksi Wi-Fi ei kytkeydy päälle ja puhelimen langaton lataus on hankalaa. Toisin kuin edellä käsittelemämme ongelmat, tämän ongelman pitäisi olla valmistajan korjattavissa.

FAQ

Onko Skoda Enyaq luotettava?

Kyllä, Skoda Enyaq on melko luotettava auto. Vaikka olemme tuoneet esiin useita Skoda Enyaqin ongelmia, monet luotettavuuslaitokset ovat antaneet tälle autolle hyvät arvosanat. Kaasukäyttöisistä autoista poiketen tässä yksikössä on lisäksi vähemmän liikkuvia osia, mikä tarkoittaa, että huolenaiheita on vähän.

Lisäksi Skoda Enyaqilla on hyvä maine turvallisena ja luotettavana.

Kuinka monta kilometriä Skoda Enyaq kestää?

Se riippuu kuljettajan ajotottumuksista ja siitä, miten hyvin hän huoltaa autoaan. Oikealla hoidolla ja huollolla Skoda Enyaqin pitäisi kestää yli 10 vuotta. Akku voidaan kuitenkin joutua vaihtamaan, jos omistaja aikoo käyttää autoa yli 15 vuotta.

Onko Skoda Enyaqin huolto kallista?

Ei, Skoda Enyaqin ylläpito on paljon halvempaa kuin useimpien kilpailijoidensa. Koska Skoda Enyaq on sähkökäyttöinen katumaasturi, siinä on vähemmän liikkuvia osia, mikä tarkoittaa, että muutama asia voi mennä pieleen. Siksi käyttäjien ei tarvitse käyttää paljon rahaa Skoda Enyaqin huoltoon tai korjaamiseen. Päinvastoin, varaosat ja huoltokustannukset voivat olla paljon kalliimpia kuin polttomoottorikäyttöisen vastineensa.

  Skoda Octavian yleiset ongelmat

Onko Skoda Enyaqin valmistus lopetettu?

Ei, Skoda Enyaqia ei ole lopetettu. On kuitenkin totta, että Skoda Enyaq iV -sähköauto lopetti tuotannon muutamaksi viikoksi. Tämä johtui kaapelivaljaiden toimitusvaikeuksista. Valmistaja onnistui kuitenkin jatkamaan elintärkeiden osien toimituksia, ja tuotanto jatkui.

Kuka valmistaa Skoda Enyaqin moottoreita?

Volkswagen-konserni valmistaa Skoda Enyaqin moottoreita. Sen lisäksi se valmistaa myös Skodan alustat, ja siksi suurin osa Skodan alustoista perustuu Volkswagenin malleihin. Esimerkiksi Skoda Enyaq perustuu Volkswagen-konsernin MEB-alustaan. Tämä on sama alusta, jonka Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.6, Audi Q4 e-tron ja Audi Q5 e-tron jakavat.

Johtopäätös

Skoda Enyaq on täyssähköinen kompakti crossover-maasturi, jossa on poikkeuksellisia ominaisuuksia. Tällä 5-ovisella katumaasturilla on erinomainen toimintasäde, joka on jopa 331 mailia, ja huippunopeus on 111 mailia tunnissa. Vaikka tämä auto on ollut markkinoilla vasta muutaman vuoden, käyttäjät ovat jo raportoineet joistakin räikeistä ongelmista.

Vaikka useista ongelmista on raportoitu, Skoda Enyaq on luotettava auto, ja se voi kestää pidempään, jos siitä pidetään hyvää huolta. Kuten useimmat sähköautot, se on edullisempi huoltaa, eikä se hajoa usein.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z