Skoda Kodiaqin yleiset ongelmat

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq on Skodan suurin katumaasturi. Se jakaa saman alustan Volkswagen Tiguan Allspacen ja SEAT Tarracon kanssa. Kuten useimmissa autoissa, myös Skoda Kodiaqissa on omat ongelmansa. Mutta mitkä ovat Skoda Kodiaqin yleisiä ongelmia?

Skoda Kodiaqin yleisiä ongelmia ovat öljyvuoto, jäykkä jousitus, viallinen turvatyyny, sähköongelmat, viallinen vetosilmä, turboahdinongelmat, tukkeutunut hiukkassuodatin, jarruongelmat, moottoriongelmat ja viallinen DSG-vaihteisto. Vaikka Skoda Kodiaqissa on useita ongelmia, se on silti melko luotettava ja hauska auto ajaa.

Mitkä ovat Skoda Kodiaqin yleisiä ongelmia?

Öljyvuoto

Yksi monien Skoda Kodiaqin käyttäjien raportoimista ongelmista on öljyvuoto. Tämä ongelma johtuu yleensä vioittuneesta tai vaurioituneesta öljynsuodattimesta. Yksi öljyvuodon merkeistä on polttava haju. Mutta jos öljynsuodatin on hyvä, syyllinen voi olla huono venttiilikannen tiiviste. Pyydä mekaanikkoa tarkastamaan ja korjaamaan ongelma.

Viallinen turvatyynyn kotelo

Tämä on ongelma, joka on vaivannut Skoda-malleja. Suurin osa malleista, joita asia koskee, on valmistettu vuosina 2016 ja 2017. Vuoden 2016 Skoda Kodiaq on yksi niistä. Hyvä uutinen on se, että Skoda kutsui kaikki kyseiset mallit takaisin ja ongelmat korjattiin. Varmista siis ennen käytetyn 2016 Skoda Kodiaqin hankkimista, että tämä ongelma on korjattu.

Leivontaongelmat

Tämä ongelma koski vuoden 2020 Skoda Kodiaq -malleja. Valmistusvirheen vuoksi jarrupolkimen levyä ei välttämättä ole hitsattu kunnolla, ja se saattaa vaurioitua ja irrota kokonaan jarrupolkimen käytön yhteydessä. Tämän seurauksena jarrut voivat olla tehottomat. Valmistaja kuitenkin kutsui kyseiset autot takaisin, ja ne korjattiin.

  Onko Skoda Favorit hyvä auto?

Moottoriongelmat

Skoda Kodiaqissa ei ole juurikaan moottoriongelmia. Vaikuttaviin malleihin asennetut moottorin muotoilukannet voivat kuitenkin irrota kiinnityksestään käytön mukaan. Näin ollen, jos muotoilukansi ei ole kunnolla kiinnitetty, se voi joutua kosketuksiin pakokaasun turboahtimen kuuman alueen kanssa ja aiheuttaa tulipalon. Skoda kutsui takaisin kyseiset mallit (2020-2022 Skoda Kodiaq) ja asia korjattiin.

Viallinen DSG-vaihteisto

Muiden DSG-vaihteistolla varustettujen Volkswagen-mallien tavoin myös Skoda Kodiaqin käyttäjät kokevat tähän vaihteistoon liittyviä ongelmia. Käyttäjät ovat raportoineet vaikeuksista vaihtaa vaihteita ja kytkimen nykimisestä kiihdytettäessä paikaltaan.

Paras tapa korjata tämä ongelma on vaihtaa viallinen vaihteisto. Merkkejä huonosta DSG-vaihteistosta ovat muun muassa liiallinen vaihteenvaihtotärähdys, moottorin kierrosluvun liiallinen nousu ja moottorin tarkastusvalon syttyminen.

Viallinen ohjauspyöräjärjestelmä

Toinen ongelma, joka pakotti valmistajan vetämään vuoden 2019 Skoda Kodiaq -mallit takaisin, on viallinen ohjauspyöräjärjestelmä. Tämä johtui valmistusvirheestä. Ohjausjärjestelmän rengasta pitävä hihnapyörä ei välttämättä ole täysin kiinni. Siksi rengas voi irrota ja juuttua kiinni ympäröiviin osiin. Tämän seurauksena ohjauspyöräjärjestelmä lukkiutuu.

Sähköongelmat

Jotkut käyttäjät ovat myös raportoineet Skoda Kodiaqin sähköongelmista. Joihinkin niistä kuuluvat akun valon syttyminen, kampiakselin puuttuminen ja naksahteleva ääni. Useimmat näistä ongelmista johtuvat heikosta akusta, ruostuneista akun napoista ja viallisesta vaihtovirtageneraattorista. Vie auto ammattitaitoiselle mekaanikolle, jotta perimmäinen ongelma voidaan selvittää.

Turboahtimen ongelmat

Useimmat Skoda Kodiaqin turboahtimen ongelmat liittyvät öljyn puutteeseen tai tukkeutuneeseen ilmansuodattimeen. Huonon turboahtimen merkkejä ovat tehon menetys, harmaan savun tulo sekä hidas ja äänekkäämpi kiihtyvyys. Jos sinulla on jokin näistä ongelmista, pyydä mekaanikkoa tarkastamaan autosi turboahdin.

  Skoda Superbin yleiset ongelmat

Tukkeutunut dieselhiukkassuodatin

Tämä ongelma on yleinen dieselmoottorilla varustetuissa Skoda Kodiaqissa. Se tapahtuu, koska autolla ei ajeta usein tai pidempiä matkoja. Tämän seurauksena noki ei pala kunnolla ja päätyy tukkimaan dieselhiukkassuodattimen. Voit korjata ongelman puhdistamalla hiukkassuodattimen ja varmistamalla, että ajat autolla pitkiä matkoja.

FAQ

Onko Skoda Kodiaq luotettava?

Kyllä, Skoda Kodiaq on luotettava auto. Se on luotettavampi kuin useimmat ylelliset katumaasturit. Lisäksi dieselmoottorilla varustetut Skoda Kodiaq -mallit ovat yleensä luotettavampia kuin bensiinivaihtoehdot. Kun tähän autoon kuitenkin ilmaantuu ongelmia, sen huolto voi olla kallista, sillä sen varaosat ovat melko kalliita.

Onko Skoda Kodiaqin huolto kallista?

Kyllä, Skoda Kodiaq on hieman kalliimpi ylläpitää kuin valtavirran autot. Se on kuitenkin halvempi ylläpitää kuin sen tärkeimmät kilpailijat, kuten Volkswagen Tiguan Allspace, Audi Q3 ja Seat Tarraco. Yksi asia, joka tekee Kodiaqin ylläpidosta kallista, ovat korkeat korjaus- ja huoltokustannukset.

Kuinka kauan Skoda Kodiaq kestää?

Kuten useimpien Skoda-mallien, Skoda Kodiaqin pitäisi kestää yli 250 000 kilometriä asianmukaisella hoidolla ja huollolla. Mutta keskimäärin tämän auton pitäisi silti kestää vähintään 150 000 kilometriä. Sen lisäksi, että pidät autostasi hyvää huolta, sinun tulisi myös noudattaa hyviä ajotapoja.

Pitääkö Skoda Kodiaq arvonsa?

Skoda-autojen tiedetään pitävän arvonsa erittäin hyvin. Skoda Koqiaq ei ole poikkeus. Uuden Skoda Kodiaqin hinta on noin 39 100 dollaria. Kolmen vuoden kuluttua auton hinta on noin 23 900 dollaria, mikä tarkoittaa, että auto menettää vain noin 39 prosenttia alkuperäisestä arvostaan. Tämä on erinomaista, kun otetaan huomioon, että useimmat kilpailijat menettävät yli 45 % arvostaan kolmen vuoden käytön jälkeen.

  Onko Skoda Roomster hyvä auto?

Kumpi on parempi – Skoda Kodiaq vai Volkswagen Tiguan Allspace?

Skoda Kodiaq ja Volkswagen Tiguan Allspace ovat kaksi poikkeuksellista autoa. Ne perustuvat samaan alustaan ja jakavat useimmat ominaisuutensa. Volkswagen Tiguan Allspace on kuitenkin parempi auto niille, jotka haluavat ylellisen, tehokkaan ja erittäin kehittyneen keskikokoisen SUV:n. Toisaalta Skoda Kodiaq on täydellinen niille, jotka haluavat tehokkaan ja edullisen katumaasturin.

Johtopäätös

Skoda Kodiaq on seitsenpaikkainen ja täydellinen auto suurperheelle. Se on myös tehokas, mukava ja turvallinen. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, joita olemme käsitelleet edellä. Mutta asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla sekä hyvillä ajotavoilla Skoda Kodiaqin pitäisi kestää yli 250 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z