Skoda Scala yleiset ongelmat

Skoda Scala

Skoda Scala on mukava auto perheelle, sillä se on tilava ja käytännöllinen. Se sopii myös päivittäiseen ajoon, sillä se on tehokas ja luotettava. Mutta kuten useimmissa autoissa, tässäkin mallissa on erilaisia ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Mitkä ovat kuitenkin Skoda Scalan yleisiä ongelmia?

Skoda Scalan yleisiä ongelmia ovat muun muassa vialliset istuinpäälliset, viallinen ohjelmisto, nykiminen, takarenkaiden epätasainen kuluminen ja liiallinen öljynkulutus. Toiset käyttäjät ovat raportoineet turbon rikkoutumisesta, tukkeutuneista polttoainesuuttimista ja ajoketjun rikkoutumisesta.

Mitkä ovat Skoda Scalan yleisiä ongelmia?

Viallinen ohjelmisto

Tämä ongelma ei ehkä ole yleinen kaikissa Skoda Scala -malleissa, mutta se pakotti valmistajan tekemään takaisinkutsuja. Hätäpuhelujärjestelmän viestintämoduulin ohjelmisto ei täytä suositeltuja eritelmiä. Sen sijaan OCU-yksikköön ladattiin väärä tietokokonaisuus.

Tämän ohjelmistovirheen vuoksi e-call- ja info- tai huoltokutsutoiminnot eivät toimi oikein. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että kaikki kyseiset autot on vedetty takaisin. Valmistaja kutsui takaisin Skoda Scala -mallit, jotka on valmistettu elokuun ja syyskuun 2019 välisenä aikana.

Vialliset istuinsuojat

Toinen ongelma, joka pakotti valmistajan kutsumaan takaisin helmikuun ja syyskuun 2019 välisenä aikana valmistettuja Skoda Scala -malleja, on vialliset istuinsuojat. Valmistaja totesi, että istuinsuojien saumat voivat olla viallisia. Tämän seurauksena tämä voi vaikuttaa sivuturvatyynyjen suojaavaan toimintaan, mikä lisää loukkaantumisvaaraa onnettomuustilanteessa.

Jos siis aiot ostaa käytetyn, vuonna 2019 valmistetun Skoda Scala -mallin, varmista, että tämä ongelma on korjattu.

  Onko Skoda Yeti hyvä auto?

Takarenkaiden epätasainen kuluminen

Vaikka ongelma ei ole kovin yleinen, useat käyttäjät ovat raportoineet epätasaisesta kulumisesta takarenkaissa. Yksi käyttäjistä totesi, että hänen takarenkaidensa sisäreunan 6 mm:stä meni 3 mm:iin molempien takarenkaiden ulkoreunassa.

Renkaiden epätasainen kuluminen johtuu yleensä kuluneesta jousituksesta, huonosta linjauksesta, liian suuresta tai liian pienestä ilmatäytöstä. Vie autosi ammattimaiselle mekaanikolle tarkastettavaksi ja korjattavaksi.

Tukkeutuneet polttoainesuuttimet

Tämä ongelma on yleinen kaikissa Skoda-malleissa, eikä Skoda Scala ole poikkeus. Tämä ongelma ilmenee kuitenkin yleensä, kun autosi on ajanut useita kilometrejä. Polttoainesuuttimet ovat tukkeutuneet hiilen kertymisen vuoksi. Ongelman korjaaminen on kuitenkin helppoa, sillä polttoainesuuttimet on irrotettava ja puhdistettava.

Liiallinen öljyn käyttö

Skoda Scala -malli käyttää myös paljon öljyä. Tämä ongelma on kuitenkin yleisempi 1,5-litraisessa TSI-moottorissa. Joitakin asioita, jotka edistävät liiallista öljynkäyttöä, ovat huonot männänrenkaat, venttiilit ja vaurioituneet turbon tiivisteet.

Vaikka tätä ongelmaa ei voi korjata kokonaan, voit pyytää mekaanikkoa tarkastamaan moottorin ja selvittämään, onko siinä vuoto tai jokin muu öljynkäyttöä pahentava asia.

Juddering

Useat ihmiset ovat valittaneet, että auto jyskyttää kiihdyttäessä. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun kuljettaja on käynnistänyt auton alhaisilla nopeuksilla. Sitä tapahtuu myös pysäytysvaloissa ja kiihdytettäessä auton ottamisen jälkeen parkkipaikalta.

Kuten ensimmäinen tarkastelemamme ongelma, tämäkin näyttää olevan Volkswagenin 1.5 TSI-moottoreiden valmistusvirhe. Valmistajan pitäisi siis tutkia asiaa.

Ajoitusketjun vika

Vaikka tämä ei olekaan kovin yleistä, jotkut Skoda Scalan käyttäjät ovat myös raportoineet ajoitusketjun vioista. Ajoitusketjun vikaantuminen johtuu joko vaurioituneista männistä tai vaurioituneesta venttiilivaihteistosta. Lisäksi, jos ajoitusketjun kiristin pettää, myös ajoitusketju pettää.

  Onko Skoda Favorit hyvä auto?

On tärkeää korjata huono ajoitusketju ajoissa, sillä se voi aiheuttaa vakavia vaurioita moottorille.

Turbon vikaantuminen

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Skoda Scalassa on myös todettu turbovika. Vaikka joidenkin on aikaista raportoida tästä Skoda Scalan ongelmasta, tämä on ongelma, joka on yleinen kaikissa Skoda-malleissa. On tärkeää huomata, että turbon vikaantumisen tärkein syy on epäsäännöllinen huolto. Säännöllinen huolto estää epäpuhtauksien kertymisen, jotka voivat vahingoittaa turboa.

FAQ

Onko Skoda Scala luotettava?

Skoda valmistaa joitakin markkinoiden luotettavimmista malleista. Ja koska suurin osa Skoda Scalan osista perustuu Volkswagen-konserniin, kyseessä on melko luotettava auto. Sitä paitsi monet luotettavuuslaitokset ovat antaneet tälle mallille keskimääräistä paremmat luotettavuusarvosanat. Sinun ei siis tarvitse olla huolissasi luotettavuudesta, kun hankit tämän auton.

Kuinka kauan Skoda Scala kestää?

Skoda on erittäin luotettava ja kestävä merkki. Oikein huollettuna Skoda Scala voi kestää yli 200 000 kilometriä. Koska Scala-malli ei kuitenkaan ole ollut markkinoilla pitkään, on melko varhaista määrittää, kuinka kauan se kestää. Mutta kun sitä verrataan muihin vastaaviin Skoda-malleihin, sen pitäisi kestää yli 250 000 kilometriä.

Onko Skoda Scalan huolto kallista?

Kuten useimmat Skoda-mallit, Skoda Scala on melko edullinen ylläpitää. Tämä auto on rekisteröinyt vähemmän ongelmia alusta lähtien, mutta se on myös halvempi ylläpitää kuin useimmat kilpailijansa. Ainoa ongelma, johon käyttäjä törmää huollon osalta, ovat varaosien ja huollon kustannukset.

  Skoda Yeti -mallin yleiset ongelmat

Onko Skoda Scalan valmistus lopetettu?

Ei, Skoda Scalaa ei ole lopetettu. Se on uusi malli, joka on ollut tuotannossa vuodesta 2019 tähän päivään asti. Se on tullut jäädäkseen ja on saanut jo useita faceliftejä. Lisäksi tästä autosta on tarjolla erilaisia variantteja ja moottorivaihtoehtoja, jotka antavat käyttäjille useita vaihtoehtoja.

Onko Skoda Scala tehokas?

Kyllä, Skodat kuuluvat markkinoiden polttoainetehokkaimpiin autoihin. Skoda Scala ei ole poikkeus. Sitä paitsi Skoda Scala on yksi luokkansa tehokkaimmista autoista. Sen polttoainetaloudellisuusluokitus on nimittäin 40 mpg, mikä on poikkeuksellista. Huomaa, että tämä koskee sen 1,0-litraista TSI-moottoria.

Johtopäätös

Skoda Scala on fantastinen viistoperäauto, jossa on poikkeukselliset ominaisuudet ja suorituskyky. Se on myös tilava ja erittäin käytännöllinen. Tässä autossa on kuitenkin myös erilaisia ongelmia, jotka käyttäjien tulisi tietää. Mutta asianmukaisella hoidolla ja huollolla useimmat edellä käsitellyistä ongelmista voidaan välttää.

Jos olet ostamassa käytettyä Skoda Scalaa, on tärkeää varmistaa, että valmistajan muistuttamat ongelmat on hoidettu.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z