Skoda Yeti -mallin yleiset ongelmat

Skoda Yeti

Skoda Yeti on yksi markkinoiden parhaista Skoda-malleista. Top Magazine nimesi sen vuoden perheautoksi vuonna 2009. Tästä huolimatta tällä autolla on myös useita ongelmia, jotka käyttäjien pitäisi tietää. Mutta mitkä ovat Skoda Yetin yleisiä ongelmia?

Skoda Yetin yleisiä ongelmia ovat DSG-vaihteisto-ongelmat, öljyvuodot, viallinen turvatyyny, ruosteiset ovet, viallinen ajonestolaite, vialliset etuistuinhihnojen kiristimet, tukkeutunut dieselhiukkassuodatin, huono maalipinta ja sähköongelmat. Jos Skoda Yeti -autossasi on jokin näistä ongelmista, sinun kannattaa antaa mekaanikon tarkastaa ja korjata se.

Mitkä ovat Skoda Yetin yleisiä ongelmia?

DSG-vaihteiston ongelmat

Kuten useimmat Skoda-mallit, myös Skoda Yeti on varustettu Volkswagenin DSG-vaihteistolla. Tämän vuoksi monet käyttäjät ovat valittaneet vaihteistoon liittyvistä ongelmista. Jotkut ovat raportoineet ongelmista jo 45 000 kilometrin kohdalla. Joissakin tapauksissa vaihteisto petti jo 50 000 kilometrin jälkeen.

Tärkein ongelma, josta raportoitiin, oli kaksoiskytkinpaketin lyhentynyt käyttöikä, joka on aiheuttanut vaurioita vaihteisiin. Jos vaihteistossasi on ongelmia, varmista, että vaihdat sen uuteen ongelman korjaamiseksi.

Öljyvuoto

Öljyvuoto on merkittävä ongelma, josta monet Skoda Yeti -käyttäjät raportoivat. Öljyvuoto voi johtua löysästä öljynsuodattimesta tai öljytiivisteestä, jota ei ole kiristetty kunnolla. Tässä tapauksessa se johtuu kuitenkin yleensä nokka-akselin säätimen löysistä ruuveista. Tämä aiheuttaa öljyn vuotamisen.

Ongelman ei kuitenkaan pitäisi aiheuttaa huolta, sillä valmistaja on kutsunut kyseiset autot takaisin. Niihin kuuluivat tammikuun 2014 ja tammikuun 2015 välisenä aikana valmistetut Skoda Yeti -mallit.

  Onko Skoda Felicia hyvä auto?

Vialliset etuistuinvöiden kiristimet

Toinen ongelma, joka pakotti valmistajan kutsumaan Skoda Yetin takaisin, on vialliset etuistuinten turvavöiden kiristimet. Tämä johtui viallisesta kytkennästä, etuistuinvöiden kiristimien osista, jotka voivat irrota ja aiheuttaa onnettomuuden ja päästä ajoneuvon sisätiloihin. Tämä ongelma koski vuoden 2016 Skoda Yeti -mallia.

Viallinen turvatyyny

Tämä ongelma on yleinen vuoden 2015 Skoda Yeti -mallissa. Se tapahtuu, kun sivuturvatyyny laukeaa. Tämän seurauksena turvatyynyn puhalluskotelo voi puhjeta, jolloin kuljettaja tai matkustaja loukkaantuu prosessissa irtoavien metallihiukkasten vuoksi. Skoda kutsui takaisin kaikki kyseiset mallit ja korjasi ne.

Tukkeutunut dieselhiukkassuodatin

Jokaisessa dieselmoottorilla varustetussa Skoda Yetissä on hiukkassuodatin. Jos kuljettaja ei siis aja autollaan usein ja pitkiä matkoja, hiukkassuodatin voi tukkeutua. Se on elintärkeä, koska se polttaa nokea pois. Jos hiukkassuodatin on tukkeutunut, se on puhdistettava, mutta samalla on varmistettava, että autolla ajetaan säännöllisesti, jotta ongelma ei toistuisi.

Ruosteiset ovet

Skoda valmistaa laadukkaita ja kestäviä autoja. Jos Skoda Yeti -autosi on kuitenkin valmistettu Venäjällä, on erittäin todennäköistä, että ovissa ja ikkunapellin kumin alapuolella on ruosteongelmia. Vaikka voit levittää uuden pinnoitteen ruosteen peittämiseksi, sinun kannattaa pysyä kaukana käytetystä Skoda Yeti -mallista, joka on valmistettu Venäjällä.

Huono maalipinta

Toinen pieni ongelma, jonka valmistaja yleensä jättää huomiotta, on maalausongelmat. Venäjällä valmistettujen Skoda Yeti -mallien maalipinta ei ollut loistava. Niinpä saatat joutua maalaamaan auton uudelleen tämän ongelman korjaamiseksi.

  Onko Skoda Roomster hyvä auto?

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat myös yleisiä vanhemmissa Skoda Yeti -malleissa. Jos sinulla on siis sähköongelmia, kuten anturit eivät toimi tai ajovalot ovat himmeät, tarkista akku. Jos akku on kunnossa, kannattaa tarkastaa myös johdot ja jopa generaattori ja sulake. Vaihda kyseiset osat.

Viallinen ajonestolaite

Jotkut käyttäjät ilmoittivat myös viallisesta ajonestimestä. Tämä johtuu yleensä avaimenperän akun tyhjenemisestä. Varmista, että vaihda tyhjä avaimenperän akku on korjata ongelma. Joitakin viallisen ajonestolaitteen merkkejä ovat, että avain ei käänny sytytysvirrassa, lukitus- ja lukituksen avausongelmia ja moottori ei käynnisty.

FAQ

Onko Skoda Yeti luotettava auto?

Skoda Yeti on paitsi luotettava, käytännöllinen ja mainostehokas auto myös erittäin luotettava. Tämä auto kirjaa muutamia ongelmia verrattuna kilpailijoihinsa. Viimeiset mallit olivat kuitenkin vähemmän luotettavia kuin vanhemmat mallit. Sitä paitsi Skoda Yetin omistamisessa haastavinta ovat varaosien ja huoltojen kustannukset.

Kuinka kauan Skoda Yeti kestää?

Skoda Yeti on erittäin luotettava auto. Sen lisäksi siinä on luotettavat moottorit, jotka myös kestävät pidempään. Esimerkiksi 1.2 TSI-moottorin keskimääräinen käyttöikä on 150 000 kilometriä. Kaiken kaikkiaan Skoda Yetin pitäisi kestää yli 200 000 kilometriä asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

Onko Skoda Yetin huolto kallista?

Ei ole. Skoda Yetin ylläpito on kohtuullisen edullista verrattuna useimpien sen kilpailijoiden, kuten Volkswagen Tiguanin, BMW X1:n ja Subaru XSV:n, ylläpitoon. Kuitenkin valtavirran kilpailijat, kuten Kia Soul, Nissan Qashqai ja Vauxhall Mokka, ovat huomattavasti halvempia ylläpitää.

  Onko Skoda Octavia hyvä auto?

Miksi Skoda Yeti lakkautettiin?

Yllättävää kyllä, suurin osa Skoda-malleista, joiden valmistus lopetettiin, ei johtunut alhaisesta myynnistä. Esimerkiksi Skoda Yeti -mallilla oli suuri kysyntä, mikä sai valmistajan lisäämään tuotantoa. Tämän seurauksena he päätyivät tekemään autoja, joissa oli paljon ongelmia, ja siksi he päättivät lopettaa tämän mallin tuotannon.

Skoda korvasi Skoda Yetin Skoda Karoqilla. Skoda Yeti eli Karoq on hieman suurempi kuin Skoda Kamiq, mutta pienempi kuin Skoda Kodiaq.

Kuinka pitkän ajan kuluttua Skoda Yeti alkaa kehittää ongelmia?

Useimmat Skoda Yetit alkavat kehittää ongelmia, kun niitä on ajettu yli 50 000 kilometriä. Tässä vaiheessa useimmat ongelmat ovat kuitenkin pieniä, kuten kuluneet sytytystulpat ja sytytyskelat. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla käyttäjällä ei kuitenkaan ole mitään ongelmia ennen kuin kilometrejä on yli 100 000.

Loppupäätelmät

Skoda Yeti on yksi markkinoiden parhaista kompakteista crossover-maastureista. Tämä auto on tyylikäs, vakaa, käytännöllinen, polttoainetehokas ja melko luotettava. Siihen liittyy kuitenkin useita ongelmia, jotka käyttäjien tulisi tietää, jotta he voisivat huoltaa autoa asianmukaisesti. Useimmat tämän auton ongelmista voidaan välttää pitämällä autosta hyvää huolta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z