Citroën C6:n yleiset ongelmat

Citroën C6:n yleiset ongelmat

Citroën C6 on täysikokoinen sedan, joka oli tuotannossa vuosina 2005-2012. Citroen valmisti C6:n yrittäessään kilpailla jo vakiintuneiden, pääasiassa saksalaisten luksusluokan sedanien kanssa. On turvallista sanoa, että C6 on todella hyvä auto, mutta se ei ole samalla tasolla kuin Audi A6, BMW 5-sarja tai Mercedes E-Luokka.

Luotettavuuden osalta C6 ei pärjää kovinkaan hyvin, sillä useimmissa luotettavuustaulukoissa ja -tutkimuksissa se sai parhaimmillaankin vain välttävän arvosanan. Tämä tarkoittaa sitä, että useimmat C6-asiakkaat raportoivat C6:n ongelmista niin paljon, että auto tunnetaan nyt yhtenä Citroenin kaikkien aikojen epäluotettavimmista malleista.

Yleisimmät Citroen C6:n ongelmat liittyvät erilaisiin varusteongelmiin, moottoriongelmiin, jousitusongelmiin, vaihteisto-ongelmiin ja sähköongelmiin. Jotkut näistä ovat todella vakavia ja niiden korjaaminen voi maksaa enemmän kuin mitä auton arvo nykyään on. Siksi C6 on menettänyt valtavasti arvoaan, sillä harva uskaltaa ostaa sitä.

C6 on kuitenkin itse asiassa todella mielenkiintoinen purkki kaikkien näiden ongelmien alla, koska se näyttää mielenkiintoiselta sisältä ja ulkoa, ja se on todella mukava auto. Kaiken kaikkiaan voit ostaa sellaisen käytettynä, mutta sinun on tehtävä vähintäänkin ostoa edeltävä tarkastus.

Citroen C6 – Varusteisiin liittyvät kysymykset

Yleisimmät Citroen C6:n varusteisiin liittyvät ongelmat liittyvät veden tunkeutumiseen auton matkustamoon ja tavaratilaan. Monet omistajat ovat raportoineet, että C6:n tavaratilan kansi on tehtaalta lähtien väärässä asennossa, mikä johtaa veden vuotamiseen tavaratilaan. Myös kattoluukku oli altis vuotamaan, varsinkin jos kaikkia viemäreitä ei puhdistettu ajoissa.

  Citroën C3 Picasso yleiset ongelmat

Tämä kaikki voi johtaa korroosio-ongelmiin, joiden korjaaminen on erittäin vaikeaa ja aikaa vievää. Takaluukku ei ole ainoa paikka, johon C6:lla on taipumus kerätä ruostetta, vaan myös takaikkunoiden ympärille. Jos et huolehdi tästä riittävän ajoissa, korroosio leviää ja lopulta auto jää kokonaan eläkkeelle.

Citroen C6 – Moottoriongelmat

Citroen C6:ssa esiintyy melko vähän suhteellisen vakavia moottoriin liittyviä ongelmia. Yleisin moottoriin liittyvä ongelma liittyy EGR-järjestelmään, joka yleensä vikaantuu muutaman kerran C6:n elinkaaren aikana. Jos huomaat, että C6:n käynti tyhjäkäynnillä on epätasainen tai että teho puuttuu huomattavasti, on todennäköistä, että syy on EGR-venttiili.

Palaneet hehkutulpat voivat tehdä moottorista erittäin äänekkään ja siten pilata C6:n tarjoaman ylellisen kokonaiskokemuksen. Lopuksi on puhuttava myös turboahtimista, jotka ovat myös alttiita vioittumaan. Jos ne menevät rikki, niiden korjaaminen ei myöskään ole kaikkein halvinta.

Citroen C6 – Jousitusongelmat

Citroen C6 ei ole erityisen kevyt auto, mikä tarkoittaa, että C6:n jousitus ei useinkaan pysty tukemaan autoa kunnolla. Jos ajat yli nopeuskuopan tai vakavamman aaltoilun tiellä, on hyvin mahdollista, että keinu- ja jousituskiskot voivat antaa periksi missä vaiheessa tahansa.

Jos kuulet jyskyttäviä ääniä, tämä on todennäköinen syy. Näiden ongelmien korjaaminen ei ole kovin vaikeaa, mutta se myös maksaa yleensä melkoisen summan rahaa, mikä tekee C6:sta vähemmän halutun toisen käden auton. Myös jouset ja iskunvaimentimet voivat joskus pettää, mutta nämä ongelmat eivät ole yhtä yleisiä.

  Citroën C5 Aircrossin yleiset ongelmat

Citroen C6 – Vaihteisto-ongelmat

Citroen C6:ssa oleva automaattivaihteisto on suhteellisen pehmeä ja miellyttävä, mutta se kärsii myös erilaisista ongelmista. Ensinnäkin vaihteen vaihtaminen 2. vaihteesta 3. vaihteeseen voi olla todella kova kokemus, kuten monet omistajat ovat raportoineet. Nämä ongelmat johtuvat joko saastuneesta vaihteistonesteestä tai vääntömomentinmuuntimen ongelmista.

Omistajat ovat myös raportoineet, että auto ei toisinaan suostu kytkeytymään peruutusvaihteelle lainkaan, mikä voi olla todella ärsyttävää riippuen siitä, mihin ja miten auto on pysäköity.

Citroen C6 – Sähköongelmat

Citroen C6 on myös altis lukuisille sähköongelmille, joista jotkut ovat pahempia kuin toiset. Ensinnäkin monet infotainment-järjestelmään ja ilmastointilaitteeseen liittyvät auton sisäiset lisävarusteet menevät tunnetusti todella usein epäkuntoon. Auton ajovalot ovat alttiita tiivistymiselle ja mahdolliselle vikaantumiselle. Sähkötoimiset ikkunat vikaantuvat usein, samoin kuin sähkötoimiset lukot.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Citroën C6?

Citroën C6:ta on todella vaikea suositella, sillä sen erilaiset luotettavuusongelmat voivat helposti saada auton kokonaan eläkkeelle. Muut syyt, miksi C6 on huono auto, liittyvät siihen, kuinka kallis auto on ajaa, varsinkin Citroeniksi. Näitä käyttökustannuksia pidetään loogisina monille vakiintuneille luksusmerkeille, mutta Citroen ei kuulu niihin.

Toisaalta C6 on yksi mielenkiintoisimmista autoista, joita Citroen on koskaan tehnyt, ja siinä on todella paljon ominaisuuksia vähällä rahalla. Sinänsä, jos tiedät, miten ostaa ja miten autosta pitää huolta, C6 voi olla hyvä ostos.

  Onko Citroën C4 Cactus hyvä auto?

Onko Citroën C6 luksusauto?

Citroën C6 on ja ei ole luksusauto samaan aikaan. Syy, miksi en oikeastaan usko, että se on luksusauto, on se, että se ei kuulu luksusmerkkiin ja koska se ei ole yhtä kiillotettu kuin sen kilpailijat, jotka ovat tehneet luksusautoja vuosikymmeniä.

Toisaalta C6:ssa on runsaasti luksusominaisuuksia, jotka varmasti nostavat ajokokemuksen ylellisyyttä lisäävälle tasolle.

Miksi Citroën lopetti C6:n valmistuksen?

Syy siihen, miksi Citroën lopetti C6:n valmistuksen, on se, että myynti ei koskaan ollut tarpeeksi hyvä C6:n valmistuksen jatkamiseen. Korkeat ostohinnat, mutta ei luksusmerkkiä ovat tunnetusti resepti katastrofiin. Vaikka monet pitävät C6:ta todella hienona ja hyvännäköisenä autona, asiaan perehtymättömät ihmiset näkevät siinä vain auton, jossa on Citroenin merkki.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z