Citroën C5 Aircrossin yleiset ongelmat

Citroën C5 Aircross ongelmat

Citroën C5 Aircross on Citroënin vuodesta 2016/2017 lähtien valmistama kompakti crossover-maasturi, jota valmistetaan edelleen. C5 Aircross on maailmanlaajuinen Citroën-malli, mikä tarkoittaa, että sitä voi ostaa monissa maissa, mutta sitä ei ole saatavilla Pohjois-Amerikassa.

C5 Aircross sai mojovan päivityksen vuonna 2022, kiitos monien uusien osien auton etuosaan sekä monien uusien ominaisuuksien sisältä ja ulkoa. Luotettavuuden osalta C5 Aircross vaikuttaa paremmalta kuin monet sitä edeltäneet autot, mutta se ei silti ole täysin luotettava auto. Joissakin luokituksissa C5 Aircross sijoittuu kärkisijoille, kun taas toisissa se sijoittuu viimeisille sijoille.

Joka tapauksessa yleisimmät C5 Aircrossin ongelmat liittyvät erilaisiin sähköjärjestelmiin, polttoainevuotoihin, DPF:ään (dieselhiukkassuodatin), liiallisiin päästöihin sekä tiettyihin varusteisiin liittyviin järjestelmiin ja koripaneeleihin. Kaiken kaikkiaan nämä ongelmat eivät ole alkuvaiheessa suuri ongelma, mikä tarkoittaa, että sinulla on runsaasti aikaa niiden ratkaisemiseen.

Jos et toimi nopeasti, on hyvin mahdollista, että myöhemmin saatat joutua kohtaamaan vakavampia ongelmia. Kaiken kaikkiaan C5 Aircross on kelpo auto, mutta sitä on huollettava, jotta se voi saavuttaa täyden potentiaalinsa.

Citroën C5 Aircross – Sähköongelmat

Yleisimmät Citroën C5 Aircrossin ongelmat liittyvät auton sähköjärjestelmiin. ECU näyttää aiheuttavan karkeaa ja epäjohdonmukaista tyhjäkäyntiä, mutta tämä voidaan helposti ratkaista yksinkertaisella ECU:n uudelleenohjelmoinnilla, jonka pitäisi ratkaista ongelma. Muita sähköisiä ongelmia ovat muun muassa puhelinyhteyksiin liittyvät ongelmat ja tietyt infotainment-järjestelmän ongelmat.

  Citroën C4 Aircross yleiset ongelmat

Ongelmat kattoluukun kanssa voivat olla stressaavia, samoin kuin erilaiset ongelmat auton valaistusjärjestelmissä. Sähkötoimisten ikkunoiden tiedetään epäonnistuvan tietyissä malleissa, eivätkä sisätilojen painikkeet ja kytkimet reagoi aina niin herkästi kuin haluaisi.

Citroën C5 Aircross – Polttoainevuodot

Joidenkin outojen kaapelointi- ja ohjelmisto-ongelmien tiedetään aiheuttavan C5 Aircrossissa polttoainevuotoja, mikä ei ole koskaan hyvä asia. Citroën jopa kutsui takaisin joukon C5 Aircross -malleja tämän ongelman vuoksi, joidenkin mukaan takaisin kutsuttujen yksiköiden määrä on 5 000 – 10 000, mikä tarkoittaa, että kyseessä on varmasti vakava ongelma.

Tämän korjaamiseksi sinun pitäisi tarkastaa auton kaapelointi ja ohjelmisto sekä paikantaa itse vuoto. Sinun on tiivistettävä vuoto ja ohjelmoitava uudelleen/säädettävä uudelleen johdotukset ja ohjelmistotiedot, jotta tämä ongelma ei enää koskaan toistuisi. Tulipalon vaara on aina olemassa, kun autossasi on polttoainevuotoja.

Citroën C5 Aircross – Hiukkassuodattimen ongelmat

Citroën C5 Aircrossin tiedetään kärsivän myös tietyistä dieselmalleissa esiintyvistä DPF-ongelmista (dieselhiukkassuodatin). Helpoin tapa havaita DPF-ongelmat on tarkistaa, että pakoputkesta tulee liiallista savua, teho laskee ja polttoaineen kulutus kasvaa niin paljon, ettei sitä yksinkertaisesti huomaa.

Viallisen hiukkassuodattimen korjaaminen tarkoittaa yleensä sen puhdistamista ja palauttamista entiseen loistoonsa, mutta joskus se on vaihdettava kokonaan, mikä on todella kallista. Citroën antoi myös takaisinkutsun hiukkassuodattimen ongelmien vuoksi C5 Aircrossin elinkaaren alkuvaiheessa, sillä näyttää siltä, että hiukkassuodatin on vaihdettava muutaman kerran ennen kuin auto lopulta antaa periksi.

  Onko Citroën C3 Aircross hyvä auto?

Citroën C5 Aircross – liialliset päästöt

Näyttää siltä, että Citroënillä oli ongelmia auton typenoksidipäästöjen mittaamiseen liittyvän tietokoneohjelmiston kanssa, mikä tarkoittaa, että jotkut Citroën C5 Aircross -mallit päästävät paljon enemmän typenoksidia kuin lakisääteinen raja.

Vuosina 2020-2021 valmistetuissa autoissa näyttää olevan näitä ongelmia, joten sinun kannattaa ottaa yhteyttä jälleenmyyjään ja kysyä, kuuluuko autosi tähän ryhmään. Jos se kuuluu, sinun pitäisi pyytää Citroënilta ilmaista korjausta, koska kyseessä on heidän oma vikansa.

Citroën C5 Aircross – varusteongelmat

Jotta voisimme päättää tunnettujen Citroën C5 Aircross -ongelmien luettelon, meidän on myös otettava huomioon kaikki ongelmat, joita monissa Citroën-malleissa on varusteiden, verhoilun ja eri korin osien osalta. Jotkut omistajat ovat valittaneet monien autossa olevien paneelien kulumisesta liian nopeasti, kun taas toiset ovat valittaneet jopa veden sisäänpääsystä.
Jotkin koripaneelit eivät tietyissä malleissa kohdistu kunnolla, ja jotkut omistajat ovat raportoineet auton kärsivän ongelmista kattoluukun ja takaluukun kanssa. Kaiken kaikkiaan nämä ongelmat ovat melko harvinaisia, mutta monilla varusteisiin liittyvillä ongelmilla on tapana esiintyä, joten siksi meidän oli pakko mainita ne tässä.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Citroën C5 Aircross?

Jos haluat crossover/SUV-perheauton, joka ei riko pankkia, mutta on riittävän uusi ja tarjoaa kaiken, mitä odotat mukavalta perheautolta, C5 Aircross on varmasti harkitsemisen arvoinen. Toisaalta, jos nämä autot eivät ole sinua varten, et varmasti pidä C5 Aircrossista, sillä se ei tee mitään erityisen mielenkiintoista.

  Citroën C3 Picasso yleiset ongelmat

Se on perhekäyttöön tehty Citroën, eikä se riehaannu ylellisyyden, tyylin tai haluttavuuden suhteen. Jotkut ihmiset kuitenkin pitävät siitä, ja jos sinä olet sellainen, sinun kannattaa ehdottomasti valita Citroën C5 Aircross.

Onko Citroën C5 Aircross turvallinen auto?

Citroën C5 Aircross on todellakin todella turvallinen auto, sillä se on saanut erinomaisen viiden tähden törmäysturvallisuusluokituksen älykkään rakenteensa ja lukuisten ohjelmistojen turvavarusteidensa ansiosta. Sinun on kuitenkin muistettava, että monet näistä ohjelmisto-ominaisuuksista ovat saatavilla vain lisävarusteina.

Joka tapauksessa itse auto on hyvin suojattu, koska Citroën tietää, että useimmat ihmiset käyttävät C5 Aircrossia perhekäyttöön.

Kuinka tilava Citroën C5 Aircross on?

Citroën C5 Aircross on todella tilava auto, mikä tarkoittaa, että siihen mahtuu helposti jopa 4/5 aikuista ja tavaratilassa on riittävästi tilaa. Aircrossin tavaratila on erityisen vaikuttava, kun taitat takaistuimet alas, sillä silloin siinä on enemmän tilaa kuin joissakin suuremmissa katumaastureissa. Kaiken kaikkiaan se on todella käytännöllinen auto, jossa on enemmän kuin tarpeeksi tilaa useimmille ihmisille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z