Citroën C3 Picasso yleiset ongelmat

Citroën C3 Picasso yleiset ongelmat

Citroen C3 Picasso on viisiovinen monikäyttöauto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Auto oli jatkuvassa tuotannossa vuoteen 2017 asti, jolloin sen valmistus lopetettiin. C3 Picassossa on etumoottori- ja etuvetokokoonpano, mikä tarkoittaa, että se on suunniteltu ensisijaisesti perheiden kuljettamiseen suuremmille matkoille.

Sellaisenaan auto on tilava, turvallinen ja täynnä runsaasti perheystävällisiä ominaisuuksia. Luotettavuuden osalta C3 Picasso näyttää olevan kunnossa. Citroenin mallit eivät ole markkinoiden luotettavimpia autoja, ja useimmat ihmiset ovat siitä tietoisia. Jos kuitenkin pidät näistä autoista asianmukaista huolta, niiden pitäisi toimia melko pitkään.

Hyvä uutinen on se, että C3 Picasson kaltaisen auton ylläpito ei maksa kovin paljon rahaa, mutta huono uutinen on se, että se tarvitsee huoltoa usein. Niin tai näin, yleisimmät C3 Picasson ongelmat liittyvät jousitukseen, vaihteistoon, auton sähköjärjestelmiin, moottoriongelmiin ja jarruihin.

Jotkut näistä ongelmista ovat pahempia kuin toiset, mikä tarkoittaa, että ne on korjattava mahdollisimman pian. Muussa tapauksessa korjauskustannukset voivat helposti kasvaa, mikä johtaa lopulta C3 Picasson eläkkeelle jäämiseen, sillä käytetyt mallit menettävät arvoaan hullun lailla.

Citroen C3 Picasso – Jousitusongelmat

Citroen C3 Picasso on suhteellisen suuri ja raskas auto. Siinä on myös melko korkea painopiste, mikä tarkoittaa, että C3:n painonsiirto on yleensä melko huomattava, varsinkin jos sinulla on taipumus kaartaa aggressiivisemmin. Tämä voi aiheuttaa paljon rasitusta jousitusjärjestelmälle, jonka tiedetään antavan periksi erityisesti aiemmissa malleissa.

  Onko Citroën C1 hyvä auto?

Vaihteisto on korjattava, mikä voi maksaa melko paljon rahaa. Et kuitenkaan halua ajaa autoa, jonka jousitusjärjestelmä on viallinen, sillä se voi tehdä autosta melko vaarallisen ajaa ja elää sen kanssa.

Citroen C3 Picasso – Vaihteisto-ongelmat

Citroen C3 Picassossa on Citroenin oma Sensodrive-vaihteisto. Tämä vaihteisto on C3:n ja monien muiden Citroen-mallien tunnettu kipeä kohta, koska se hajoaa usein. Yleisimmät Citroen Sensodrive -ongelmat liittyvät siihen, että vaihteisto on todella laiska ja joskus jopa todella kova.

Tämä voi aiheuttaa voimansiirrolle ylimääräistä rasitusta, mikä voi aiheuttaa vakavampia ongelmia myöhemmin. Jos kuitenkin reagoit tarpeeksi nopeasti, järjestelmän yksinkertainen uudelleenohjelmointi voi ratkaista ongelman. Jos näin ei tapahdu, joudut vaihtamaan tietyt laitteistokomponentit, mikä voi myös nostaa loppulaskun kalliiksi.

Citroen C3 Picasso – Sähköongelmat

Citroen C3 Picasso ei ole luksusauto, mutta siinä on runsaasti ominaisuuksia, jotta sinä ja perheesi viihtyisitte, olisitte turvassa ja viihdyttäisitte itseänne pitkän matkan aikana. Esimerkiksi lämmitinyksikön tiedetään epäonnistuvan ja lakanneen puhaltamasta kuumaa ja/tai kylmää ilmaa, kun se on kytketty päälle. Tämä ongelma johtuu yleensä rikkoutuneesta jakelukanavasta.

Keskuslukituksen tiedetään epäonnistuvan, samoin kuin valojen. Useimmat näistä ongelmista johtuvat ohjausmoduuliongelmista, mikä tarkoittaa, että ne on vaihdettava, jos haluat ratkaista nämä ongelmat pitkällä aikavälillä.

  Citroën C1:n yleiset ongelmat

Citroen C3 Picasso – Moottoriongelmat

Citroen C3 Picassossa on muutama eri moottorivaihtoehto, joissa kaikissa asetetaan etusijalle tehokkuus ja tasaisuus. Jos aistit, että jokin näistä moottoreista syttyy väärin tai teho puuttuu, sinulla on todennäköisesti ongelma ruiskutusantureissa, jotka on vaihdettava ongelman ratkaisemiseksi. Useimmat moottorin ongelmat liittyvät C3:n injektoreihin.

Siksi näiden ongelmien korjaamiseen kuuluu yleensä ruiskutusanturien tai joskus jopa kaikkien ruiskutussuuttimien vaihtaminen.

Citroen C3 Picasso – jarruongelmat

Olemme jo maininneet, että C3 Picasso on melko raskas ja raskas auto, mikä tarkoittaa, että se tarvitsee kunnolliset jarrut pysähtyäkseen kokonaan. Jos tunnet, että C3 Picassosi kärsii heikosta jarrupaineesta, joka johtaa väistämättä pidempiin pysähtymismatkoihin, on todennäköistä, että syy on alipainepumpussa.
Jotta tämä voidaan korjata, sinun on joko korjattava alipainepumppu tai joskus jopa vaihdettava se kokonaan. Joskus syyllinen on jakohihna, ja joskus jarruputket voivat vuotaa, mikä voi jopa johtaa jarrutustehon täydelliseen menetykseen, mikä voi varmasti olla valtava turvallisuusriski.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Citroen C3 Picasso?

Jos olet kiinnostunut perheen monikäyttöisestä tila-autosta, joka ei maksa paljon rahaa ja joka pystyy tekemään kaiken, mitä tarvitset, C3 Picasso on itse asiassa todella hyvä valinta. Se on tilava, mikä tarkoittaa, että sinulta ja perheeltäsi ei puutu istuin- tai tavaratilaa.

  Onko Citroën C3 Picasso hyvä auto?

Toisaalta monikäyttöautomarkkinat ovat todella valtavat, mikä tarkoittaa, että on monia vaihtoehtoja, joita sinun kannattaa myös harkita. Jos sinulla on siihen mahdollisuus, muista koeajaa kaikki vaihtoehdot, jotta voit kunnolla päättää, mikä auto sopii sinulle parhaiten.

Kuinka kauan Citroen C3 Picasso kestää?

Tähän kysymykseen oikein vastaaminen on melko hankalaa, sillä monet muuttujat vaikuttavat siihen, kuinka kauan auto kestää. Ensinnäkin, jos valitset upouuden C3:n, voit todennäköisesti käyttää sitä vuosikymmeniä, jos huolehdit siitä asianmukaisesti. Toisaalta, jos valitset käytetyn yksilön, sinun pitäisi valita huolellisesti sellainen, joka on pidetty hyvässä kunnossa.

Kummassakin tapauksessa sinun pitäisi saada ajettua vähintään 100 000 kilometriä. Jos päätät valita 2. käden vaihtoehdon, sinun on tehtävä ennen ostoa tarkastus, jotta olet täysin tietoinen auton kunnosta.

Voinko ostaa Citroen C3 Picasson Yhdysvalloissa?

Citroen poistui Yhdysvaltain markkinoilta 1970-luvulla, eikä se näytä palaavan sinne lähiaikoina. Ranskalaisvalmisteisia autoja myydään Yhdysvalloissa kalliilla hinnalla, mutta ne eivät ole yhtä hyviä kuin monet kotimaiset tuotteet tai jopa Toyotan, Hondan ja Nissanin japanilaisvalmisteiset kilpailijat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z