Fiat 500x 1.0 t3 120 CV ongelmat

Fiat 500X yleiset ongelmat

Fiat 500X 1.0 T3 120 CV voi olla tyylikäs ja käytännöllisen muotoilun omaava pienikokoinen katumaasturi, mutta siinä on myös erilaisia ongelmia. Mitä ongelmia Fiat 500X 1.0 T3 120 CV -mallissa siis on?

Joitakin Fiat 500X 1.0 T3 120 CV -mallin ongelmia ovat muun muassa viivästynyt kiihtyvyys, vialliset jarrut, sähköongelmat, käynnistysongelmat ja vikaantuva turbo. Siinä on myös paljon tuuliääniä, kytkimen ennenaikainen kuluminen ja liiallinen öljynkulutus. Ennen kuin investoit tähän autoon, sinun on siis oltava valmis kohtaamaan useimmat edellä mainituista ongelmista.

Mitä ongelmia Fiat 500X 1.0 T3 120 CV -mallissa on?

Viivästynyt kiihtyvyys

Viivästynyt kiihtyvyys on yksi Fiat 500X:n käyttäjien kohtaamista ongelmista. Tämä on erittäin riskialtista, sillä saatat kiihdyttää liikaa ja aiheuttaa jopa onnettomuuden tai kolarin. Tämä johtuu yleensä tukkeutuneesta ilmansuodattimesta, likaisista polttoainesuuttimista ja likaisesta ilmamassavirta-anturista.

Vialliset jarrut

Toinen merkittävä ongelma, jonka monet Fiat 500X 1.0 T3 120 CV -käyttäjät ovat kohdanneet, on jarruongelmat. Tämän auton takajarrusatula voi halkeilla ja pettää. Tämän seurauksena jarrutus on tehottomampi ja voi jopa johtaa kolariin.

Hyvä uutinen on, että valmistaja kutsui kyseiset autot takaisin ja ongelma saatiin korjattua. Huomaa, että suurin osa malleista, joita tämä ongelma koskee, on valmistettu vuonna 2019, mukaan lukien 1.0 T3 120 CV -malli.

Käynnistysongelmat

Fiatin malleissa tiedetään olevan käynnistysongelmia. Myös monet Fiat 500X:n käyttäjät ovat raportoineet tästä ongelmasta. Ja kuten monissa Fiat-malleissa, tämäkin ongelma johtuu tukkeutuneesta polttoainesuodattimesta, viallisesta polttoainepumpusta, heikosta akusta ja generaattoriongelmasta. On tärkeää, että auto tarkastetaan ammattitaitoisen mekaanikon toimesta ennen kuin yrität korjata sitä.

  Fiat Scudon yleiset ongelmat

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat yleisiä Fiat 500X 1.0 t3 120 CV -mallissa. Joitakin ongelmia, joihin käyttäjien on syytä varautua, ovat vialliset jäähdytystuulettimet, katkenneet johdot ja heikko akku. Jos autossasi on siis sähköongelma, nämä osat tulisi tarkastaa ensimmäisenä. Varmuuden vuoksi heikko akku kannattaa vaihtaa laadukkaaseen ja tehokkaampaan akkuun.

Liiallinen öljynkulutus

Tämä on toinen ongelma, josta Fiat 500X:n käyttäjät ovat raportoineet, mutta valmistaja ei ole tehnyt asialle mitään. Sen sijaan valmistaja sanoo, että se on normaalia. Jos siis aiot ostaa uuden tai käytetyn Fiat 500X:n, sinun on syytä olla valmis kuluttamaan öljyä. Jotta vältät öljyn usein tapahtuvan uudelleentäyttämisen, kannattaa ostaa laadukasta öljyä, joka kestää pidempään.

Tuulen ääni

Vaikka Fiat 500X 1.0 T3 -malli on hyvin valmistettu ja tyylikäs, siinä on silti useita rakenteellisia ongelmia. Tällöin Fiat 500X tuottaa ääntä auton kiihdyttäessä. Tämän aiheuttavat haljenneet tai vaurioituneet ilmanottoletkut.

Tämän auton ilmanottoletkut eivät ole kovin kestäviä. Kun ne siis murtuvat, ne päästävät läpi odottamattoman suuren määrän ilmaa. Tämän seurauksena kuulet kovaa tuulen ääntä kiihdytyksen aikana. Tämä on hyvin turhauttavaa ja voi tehdä matkastasi epämiellyttävän. Varmista, että mekaanikko vaihtaa vaurioituneen ilmanottoletkun ongelman korjaamiseksi.

Vikaantuva turbo

Tämä tapahtuu yleensä, kun autolla on ajettu yli 31 000 kilometriä. Jos olet kuitenkin takuun piirissä, tämän ei pitäisi olla huolenaihe, sillä Fiat korjaa sen puolestasi. Mutta jos takuusi on päättynyt, sinun on varauduttava hoitamaan tämä asia ja vaihtamaan se aikanaan.

  Onko Fiat e-Ulysee hyvä auto?

Kytkimen ennenaikainen kuluminen

Useat Fiat 500X 1.0 T3 120 CV -käyttäjät ovat myös valittaneet voimansiirto-ongelmista. Yksi suurimmista vaihteisto-ongelmista johtuu kytkimen ennenaikaisesta kulumisesta. Tämä tekee autosta turvattoman, koska kuljettaja kokee, että vaihteiden välillä vaihtaminen viivästyy. Jos siis olet liikenteessä, saatat jopa aiheuttaa onnettomuuden.

Ratkaisu on vaihtaa kulunut kytkin uuteen ja hyvään kytkimeen.

FAQ

Onko Fiat 500X 1.0 T3 120 CV luotettava?

Ei, Fiat 500X on yksi markkinoiden epäluotettavimmista Fiat-malleista. Luotettavuuslaitokset, kuten J.D. Power ja Repairpal, ovat myöntäneet Fiat 500X:lle keskimääräisen luotettavuuden. Tämä on kohtuullisen alhainen, kun otetaan huomioon, että useimmat Fiat-mallit on luokiteltu hieman keskimääräistä luotettavammiksi. Tämä johtuu erilaisista ongelmista, joita käyttäjät ovat raportoineet 100 ajoneuvoa kohden.

Onko Fiat 500X 1.0 T3 -mallin korjaaminen kallista?

Kyllä, Fiat 500X on melko kallis korjata. Sen lisäksi, että tämä auto on katumaasturi, siinä on useita ongelmia kuin useimmissa sen kilpailijoissa. Siksi omistaja saattaa viettää korjaamolla enemmän aikaa kuin useimmat sen kilpailijat. Kaiken lisäksi varaosien hinta on melko korkea, eikä niiden löytäminen ole helppoa.

Kuinka kauan Fiat 500X kestää?

Kuten useimpien sisarustensa, hyvin huolletun Fiat 500X:n pitäisi kestää vähintään 200 tuhatta kilometriä. Tämä auto voi kuitenkin kestää vielä yli 250k mailia, jos omistaja huoltaa sitä hyvin vuodesta toiseen. Hyvän hoidon lisäksi käyttäjän on myös ajettava sitä oikein.

  Onko Fiat Pulse hyvä auto?

Mitkä autot muistuttavat Fiat 500X 1.0 T3 120 CV -mallia?

Jos huomaat, että Fiat 500X ei tarjoa kaikkea sitä, mitä etsit pienikokoiselta katumaasturilta, on olemassa erilaisia vaihtoehtoja. Niitä ovat esimerkiksi Fiat 500L, Jeep Compass, Fiat Toro, Jeep Renegade, Honda HR-V ja Mazda CX-30.

Mitä sinun tulisi etsiä, kun ostat käytetyn Fiat 500X:n?

Minkä tahansa käytetyn auton ostaminen on suuri uhkapeli. Siitä huolimatta on useita asioita, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, jotta saat haltuusi markkinoiden parhaan käytetyn auton. Joitakin asioita, joita sielusi etsii, ovat auton historia, rungon ongelmat, ruoste, maalivauriot, ajokilometrit ja moottorin tarkastaminen.

Bottom line

Fiat 500X 1.0 T3 120 CV on yksi markkinoiden parhaista pienistä katumaastureista. Tässä autossa on tyylikäs muotoilu, ja se on tilava. Kaiken lisäksi se on käytännöllinen ja tehokas. Sillä on kuitenkin myös useita haasteita, joita olemme käsitelleet edellä. Asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla tämän auton pitäisi ajaa helposti yli 200 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z