Fiat Ducato 2.3 Multijet moottorin ongelmat

Fiat Ducato

Fiat Ducato 2.3 multijet -malli on Euroopassa matkailuautojen muuntamisen perusta. Se on sama kuin Peugeot Boxer tai Citroen Relay. Siitä huolimatta Fiat Ducato 2.3 multijet -moottoriin liittyy myös joitakin ongelmia, jotka kiinnostuneiden henkilöiden tulisi tietää. Mitkä ovat siis Fiat Ducato multijet -moottorin ongelmat?

Fiat Ducato 2.3 multijet -moottorin yleisiä ongelmia ovat moottorin aaltoilu, tukkeutunut EGR-järjestelmä, moottorin ylikuumeneminen ja polttoainesuuttimien vikaantuminen. Huomaa, että Fiat Ducato 2.3 multijet -moottori on yksi eniten valituksia saaneista Ducaton moottoreista.

Lisää Fiat Ducaton ongelmista.

Mitkä ovat Fiat Ducato 2.3 multijet -moottorin yleiset ongelmat?

Moottori velloo

Tämä on yksi Fiat Ducato 2.3 multijet -moottorin ongelmista, josta valitetaan eniten. Useimmat käyttäjät ovat raportoineet, että moottori aaltoilee ja sammuu eikä reagoi kaasupoljinta painettaessa. Tämän seurauksena autosi saattaa alkaa nykiä, käydä epätasaisesti tai jopa jyskyttää.

Sitä paitsi useimmat moottorin aaltoilut johtuvat siitä, että polttoaineen paine ei riitä. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on tehtävä diagnoosi autosta ja selvitettävä ongelma. Siitä huolimatta useimmat ammattitaitoiset mekaanikot ovat havainneet, että Fiat Ducato 2.3 multijet -moottorin aaltopurkaukset johtuvat viallisesta korkeapaineisen polttoainepumpun puristussäätimestä.

Sinun on siis vaihdettava huono säädin tämän ongelman korjaamiseksi. Kun vaihdat säätimen, sinun on varmistettava, että se voidellaan asianmukaisesti.

Moottorin ylikuumeneminen

Moottorin jäähdytysjärjestelmä on erittäin tärkeä, sillä se poistaa moottorista ylimääräisen lämmön, ylläpitää moottorin käyttölämpötilaa ja nostaa moottorin ihanteelliseen lämpötilaan. Jos siis jokin moottorin osa ei toimi hyvin, moottori ei toimi kunnolla ja saattaa ylikuumentua.

  Parhaat renkaat Fiat 500

Yksi Fiat Ducato 2.3 multijet -moottorin ylikuumenemisen aiheuttaja on jäähdytysnesteen vuoto jäähdytysnesteen lämpötila-anturiin. Tämä voidaan havaita vain suorittamalla diagnostiikkatyökalu. Jos testissä havaitaan, että jäähdytysnestettä on vuotanut anturiin, anturi on vaihdettava.

Tämän lisäksi jäähdytysjärjestelmä on myös osittain tyhjennettävä ongelman korjaamiseksi.

Tukkeutunut EGR-järjestelmä

Pakokaasujen takaisinkierrätys eli EGR yhdistää imusarjan pakosarjaan. Lisäksi se auttaa ohjaamaan kierrätettävän pakokaasun virtausta moottorin kuormituksen mukaan. Kuitenkin myös tämä osa vioittuu jonkin ajan kuluttua Fiat 2.3 multijet -moottorissa.

Jos alat huomata huonoa suorituskykyä, karkeaa tyhjäkäyntiä, räiskintää, enemmän päästöjä, usein pysähtymisiä ja kolkuttavia ääniä, tämä on merkki siitä, että EGR-järjestelmäsi ei ole kunnossa. Kyse voi olla huonosta EGR-venttiilistä tai tukkeutuneesta EGR-järjestelmästä. Tässä tapauksessa tukkeutunut EGR on ongelman todennäköinen syy.

Epäilyksen poistamiseksi sinun on vietävä autosi ammattimaiselle mekaanikolle diagnoosia varten. Jos kyseessä on tukkeutunut EGR-järjestelmä, mekaanikon on puhdistettava se, ja ongelma on korjattu. On tärkeää viedä auto tarkastukseen ja huoltoon tällaisten ongelmien välttämiseksi.

Polttoaineen ruiskutussuuttimien vikaantuminen

Toinen ongelma, josta Fiat Ducato 2.3 multijet -käyttäjät ovat raportoineet, on polttoainesuuttimien pettäminen. Yleensä tämä ongelma johtuu likaisesta ilmansuodattimesta tai tukkeutuneesta polttoainesuodattimesta. Polttoainesuuttimet vastaavat polttoaineen sumuttamisesta ja ruiskuttamisesta polttomoottoriin.

Jos polttoaineen ruiskutuslaite ei toimi, polttoaineen syöttö katkeaa, jolloin moottori syttyy väärin ja muita ongelmia ilmenee. Lisäksi huonon polttoainesuuttimen merkkejä ovat huono polttoainetaloudellisuus, moottorin pysähtyminen tai tyhjäkäynti ja moottorin tärinä.

  Onko Fiat Panda hyvä auto?

Ennen kuin korjaat polttoainesuuttimet, sinun on tehtävä diagnoosi ja selvitettävä todellinen ongelma. Jos polttoainesuuttimet ovat huonoja tai vaurioituneita, ne on vaihdettava. Siitä huolimatta sinun pitäisi myös tarkistaa polttoainesuodattimet ja vaihtaa ne, jos ne ovat viallisia.

FAQ

Onko Fiat Ducato 2.3 multijet -moottori luotettava?

Kyllä, Fiat Ducato 2.3 multijet -moottori on melko luotettava. Useimmat luotettavuuslaitokset ovat antaneet sille keskimääräistä paremman luotettavuuden. Jotkin Ducaton moottorit, kuten 2,2-litrainen moottori, ovat kuitenkin luotettavampia. Sitä paitsi 2,3-litrainen moottori on yksi eniten valituksia saaneista Fiat Ducaton moottoreista. Kaiken kaikkiaan se toimii silti paljon paremmin kuin useimmat kilpailijansa.

Kuinka kauan Fiat Ducato 2.3 multijet -moottori kestää?

Vaikka useimmat pakettiautot eivät kestä yhtä kauan kuin useimmat henkilöautot, Fiat Ducato on hyvin tehty kestämään pitkään. Jos tästä autosta pidetään hyvää huolta, se voi siis ajaa yli 200 000 kilometriä. Tämä riippuu kuitenkin myös ilmastosta ja käyttäjän ajotottumuksista.

Mitkä ovat Fiat Ducaton yleiset ongelmat?

Moottoriongelmien lisäksi Fiat Ducatossa on rekisteröity myös muita ongelmia. Fiat Ducaton yleisiä ongelmia ovat öljynpaineongelmat, ohjaustehostin raskas, jousitusongelmat, vaihteisto ongelmat, sähköongelmat, vialliset ohjausjärjestelmät ja vialliset varapyörät. Mutta hyvällä huollolla ja huolenpidolla useimmat näistä ongelmista voidaan välttää.

Onko Fiat Ducato 2.3 multijet -moottorin korjaaminen kallista?

Kyllä, Fiat Ducato 2.3 multijet -moottorin korjaaminen voi olla melko kallista. Tämä johtuu siitä, että siihen kehittyy useita ongelmia eikä se ole kovin luotettava. Tämän lisäksi myös varaosien ja huollon kustannukset ovat korkeammalla tasolla. Esimerkiksi Fiat Ducaton jakohihnan vaihtokustannukset ovat noin 500-1500 dollaria mallivuodesta riippuen.

  Yllättäviä faktoja Fiat Unosta

Mitkä autot ovat samanlaisia kuin Fiat Ducato?

Fiat Ducato saattaa olla erittäin suosittu pakettiauto Euroopassa, mutta sillä on myös paljon kilpailua. Jotkut Fiat Ducaton lähimmistä kilpailijoista ovat pakettiautoja, jotka jakavat saman alustan. Niitä ovat muun muassa Peugeot Boxer, Citroen Relay, Alfa Romeo AR6, Ram ProMaster ja Vauxhall Movano.

Loppupäätelmät

Fiat Ducato 2.3 multijet -moottori saattaa olla hyvin suosittu markkinoilla, mutta siihen liittyy myös useita ongelmia. Oikein huollettuna tämän poikkeuksellisen pakettiauton käyttäjä voi kuitenkin välttää useimmat ongelmat. Sitä paitsi 2.3 multijet -moottori on luotettava ja kestävä, ja sen suorituskyky on hyvä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z