Fiat Fiorinon yleiset ongelmat

Fiat Fiorino on vapaa-ajan ajoneuvo, jossa on mukava matkustamo, valtava hyötykuorma ja kompakti rakenne. Siitä huolimatta siinä on myös erilaisia ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien ja omistajien tulisi tietää. Mutta mitkä ovat Fiat Fiorinon yleisiä ongelmia?

Fiat Fiorinon yleisiä ongelmia ovat ruoste, vaihdelaatikko-ongelmat, DPF-ongelmat, jousitusongelmat, sähköongelmat, sytytysongelmat, turvatyynyn tahaton laukeaminen, käynnistysongelmat ja heikentynyt jarrutusteho. Useimmista näistä ongelmista huolimatta Fiat Fiorino on edelleen luotettava auto, ja se voi kestää pidempään, jos sitä huolletaan hyvin.

Mitkä ovat Fiat Fiorinon yleisiä ongelmia?

1. Ruoste

Fiat Fiorinon yleinen ongelma on ruoste. Jos siis huomaat ruostetta joissakin Fiat Fiorino -autosi osissa, sinun ei tarvitse olla huolissasi, sillä tämä on yleinen ongelma. Joitakin osia, joiden tiedetään ruostuvan tässä autossa, ovat ovipaneelien ja pyöränkoteloiden ympärillä. Varmista, että korjaat tämän ongelman ajoissa, ennen kuin se aiheuttaa lisää tuhoa ja kalliita korjauksia.

2. Sähköongelmat

Tämä on toinen yleinen ongelma Fiat-malleissa. Fiat Fiorinossa esiintyy myös useita sähköongelmia. Fiat Fiorinon sähköongelmat voivat vaikuttaa valojen, pyyhkijöiden, näytön ja muiden sähköisten osien toimintaan. Sähköongelmien korjaamiseksi kannattaa tarkistaa generaattori, sulake, johdot ja akun liitännät.

3. Jousitusongelmat

Jousitus auttaa maksimoimaan renkaiden ja tienpinnan välisen kitkan ja tarjoaa ohjausvakauden ja hyvän käsiteltävyyden. Jos jousitus on kuitenkin huono, auto ajautuu tai vetää kääntyessään. Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla kyseiset osat, kuten iskunvaimentimet ja jousijouset.

  Fiat Doblòn yleiset ongelmat

4. Vaihteistoon liittyvät ongelmat

Toinen yleinen ongelma Fiat Fiorinossa on vaihdelaatikko-ongelmat. Jos vaihdelaatikko on viallinen, se voi aiheuttaa auton pysähtymisen tai vaihteiden vaihtamatta jättämisen. Merkkejä huonosta vaihteistosta ovat tärinäääni, öljyn likaantuminen ja nestevuoto. Jos sinulla on tämä ongelma, käy korjauttamassa se ammattitaitoisella mekaanikolla.

5. Sytytysongelmat

Sytytysongelmat ovat myös hyvin yleisiä Fiat Fiorinossa. Jos autossasi on sytytysongelmia, se saattaa pysähtyä tai jopa olla käynnistymättä. Muita merkkejä huonosta sytytysvirrasta ovat ongelmat avaimen kääntämisessä ja vaikeudet lisävarusteiden virransaannissa. Sinun on vaihdettava huono tai viallinen sytytyskytkin tai -kela ongelman välttämiseksi.

6. DPF-ongelmat

Myös dieselhiukkassuodatin voi tulla huonoksi vuosien käytön jälkeen. Merkkejä huonosta hiukkassuodattimesta ovat huono polttoainetehokkuus, moottorin tarkastusvalon syttyminen, auton käynnistysvaikeudet, moottorin suorituskyvyn heikkeneminen, turboahtimen vaurioituminen ja oudot hajut. Voit korjata ongelman puhdistamalla tukkeutuneen hiukkassuodattimen tai vaihtamalla vaurioituneen.

7. Käynnistysongelmat

Jos autossasi on käynnistysongelmia, pyydä mekaanikkoa tarkastamaan se. Käynnistysongelmat johtuvat yleensä huonoista sytytystulpista, huonosta vaihtovirtageneraattorista tai jopa viallisesta käynnistysmoottorista. Jos näin käy, vie autosi ammattitaitoiselle mekaanikolle ja korjauta se.

Toinen tärkeä osa, joka voi aiheuttaa autossasi käynnistysongelmia, on akku. Jos akku on tyhjä tai kaapeleita ei ole kytketty kunnolla, myös käynnistysongelmia voi esiintyä. Vaihda tyhjä akku uuteen.

8. Jarrutustehon heikkeneminen

Huolimatta siitä, että Fiat Fiorino on erittäin luotettava, Fiat on vuosien varrella kutsunut joitakin vuosimalleja takaisin. Yksi ongelma, joka sai Fiatin kutsumaan joitakin autoja takaisin, on heikentynyt jarrutusteho. Kyseiset automallit olivat 01/06/2012-30/09/2012 Fiat Fiorino.

  Onko Fiat 500e hyvä auto?

Ongelma liittyi jarruservoputken liittimeen, joka voi pettää ja aiheuttaa alipaineavun menetyksen, jolloin kuljettaja joutuu käyttämään enemmän voimaa.

9. Tahaton turvatyynyn laukeaminen

Toinen ongelma, joka sai Fiatin kutsumaan takaisin 01/07/2014 ja 31/07/2014 välisenä aikana valmistettuja Fiat Fiorino -malleja, oli turvatyynyn tahaton laukeaminen. Tämä tapahtuu, kun matkustajan turvatyyny poistetaan käytöstä kojelaudan valikon kautta sytytysvirran ollessa päällä matkustajan turvatyyny saattaa aktivoitua uudelleen sytytysavaimen kiertämisen jälkeen.

FAQ

Onko Fiat Fiorino luotettava?

Kyllä, Fiat Fiorino on erittäin luotettava auto. Tämä johtuu siitä, että siinä ei esiinny monia ongelmia kuten useimmissa markkinoilla olevissa kilpailevissa pakettiautoissa. Lisäksi useimmat luotettavat tahot ovat antaneet sille keskimääräistä paremman luotettavuusarvosanan, mikä on hyvä merkki. Lisäksi auton ylläpitokustannukset ovat alhaisemmat, mikä on lisäetu omistajille.

Onko Fiat Fiorino kallis ylläpitää?

Ei, Fiat Fiorino on yksi edullisimmista vapaa-ajan ajoneuvoista ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että siihen ei kehity monia ongelmia kuten useimpiin sen kollegoihin. Käyttäjän pitäisi keskimäärin käyttää noin 500 dollaria tämän pienen pakettiauton ylläpitoon, jolla on suuri kantavuus ja erinomainen suorituskyky.

Kuinka kauan Fiat Fiorino kestää?

Oikein huollettuna Fiat Fiorino on auto, joka voi kestää hyvin pitkään. Monet käyttäjät ovat kertoneet ajaneensa yli 200 000 kilometriä. Asianmukaisen huollon lisäksi on noudatettava hyviä ajotapoja, jotta auto kestäisi pidempään.

  Fiat 500:n yleiset ongelmat

Kuinka monen kilometrin jälkeen Fiat Fiorinossa alkaa olla ongelmia?

Vaikka Fiat Fiorino on luotettava auto, siinä ilmenee myös useita ongelmia. Jotkin ongelmat kehittyvät kuitenkin jo 15 000 mailin kohdalla. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet käynnistysongelmista jo 15 000 mailin jälkeen. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla et kuitenkaan välttämättä koe ongelmia näin aikaisin.

Mikä Fiat Fiorino -mallivuosi on paras?

Fiat Fiorino on yksi markkinoiden luotettavimmista tila-autoista. Siksi mallivuodesta riippumatta saat todennäköisesti luotettavan ja upean auton. Siitä huolimatta parhaan Fiat Fiorino -mallivuoden tittelin saavat 1980-luvun alussa valmistetut autot. Nämä autot ovat erittäin luotettavia, sillä ne jakavat useimmat osat Fiat 127:n kanssa.

Bottom line

Olitpa ostamassa uutta tai käytettyä Fiat Fiorinoa, on tärkeää tietää joitakin yleisiä ongelmia, joita tulet kohtaamaan matkan varrella. Tämä auttaa sinua varautumaan ja käsittelemään ongelmat ennen kuin ne karkaavat käsistä. Useimmat edellä käsittelemistämme Fiat Fiorino -ongelmista voidaan välttää asianmukaisella hoidolla ja huollolla. Lisäksi hyviä ajotapoja tulisi harjoittaa, jotta Fiat Fiorino kestäisi pidempään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z