Fiat Panda 1.2 69 CV ongelmat

Fiat Panda - yleiset ongelmat

Fiat Panda on yksi markkinoiden pienimmistä kaupunkiautoista. Siinä on kolme moottorivaihtoehtoa, 1,2-litrainen moottori, TwinAir-moottori ja 1,3-litrainen Multijet-moottori. 1.2 69 CV-moottori on halvin, mutta se toimii poikkeuksellisen hyvin. Mitkä ovat kuitenkin Fiat 1.2 69 CV -moottorin yleiset ongelmat?

Fiat Panda 1.2 69 CV -moottorin yleisiä ongelmia ovat tehon puute, viallinen jäähdytysnestepumppu, vikaantunut kärkitiiviste, moottorinhallinnan varoitusvalo ja löysä ajoketju. Muita ongelmia ovat jäähdytyspumpun vikaantuminen, kytkinongelmat ja vikaantuvat dumpperit.

Mitkä ovat Fiat Panda 1.2 69 CV:n yleisiä ongelmia?

Tehon puute

Yksi Fiat Panda 1.2 69 CV -moottorin valitetuimmista ongelmista on tehon puute. Tämä on räikeämpää mäkiä noustessa. Joitakin asioita, jotka aiheuttavat tehon puutetta tässä yksikössä, ovat tukkeutuneet ilmansuodattimet, tukkeutunut polttoainesuodatin ja likainen ilmamassavirta-anturi.

Vie autosi ammattitaitoiseen mekaanikkoon tarkastettavaksi ja puhdistettavaksi tai vaihdettavaksi huonon osan tilalle. Tämä auttaa korjaamaan taustalla olevan ongelman.

Vikaantunut tiiviste

Kannen tiivisteellä on tärkeä rooli moottorin palotilan tiivistämisessä, jotta autosi voi luoda ihanteellisen puristuksen, jota tarvitaan moottorin tehon ylläpitämiseen. Jos pään tiiviste kuitenkin pettää tai räjähtää, moottori joutuu tekemään erityisen paljon töitä luodakseen tehoa.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava vikaantunut tiiviste.

Löysä ajoitusketju

Kuten useimmissa Fiat Panda -malliston moottoreissa, myös Fiat Panda 1.2 69 CV -moottorissa on ajoitusketju. Jos ajoitusketju kuitenkin pettää, se vaikuttaa moottorin suorituskykyyn monin tavoin. Merkkejä huonosta ajoitusketjusta ovat moottorin syttyminen väärin, moottorin koliseva ääni ja moottorin vaikea käynnistyminen.

  Onko Fiat Mobi hyvä auto?

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava vikaantunut ajoitusketju uuteen.

Jäähdytyspumpun vika

Jäähdytysnestepumppu on yksi Fiat Pandan jäähdytysjärjestelmän tärkeimmistä osista. Jos jäähdytyspumppu siis vikaantuu, autosi voi ylikuumentua ja aiheuttaa jopa lisää ongelmia. Joitakin vesipumpun vikaantumisen merkkejä ovat alhainen jäähdytysnestetaso, melu, vesipumpun vuoto ja moottorin ylikuumeneminen.

Voit korjata tämän ongelman antamalla mekaanikon tutkia autosi ja vaihtaa huonon jäähdytyspumpun.

Vikaantuvat dumpperiyksiköt

Tämä on ongelma, josta monet Fiat Pandan käyttäjät ovat raportoineet. Sitä paitsi tämän ongelman tiedetään esiintyvän viisi vuotta vanhoissa autoissa. Yksi tavallisista merkkejä huonosta r vikaantuvasta vaimennusyksiköstä on outo ääni tai kuoppainen ajo. Jos autossasi on jokin näistä merkeistä, tarkastuta se ja vaihdata vaimenninyksikkö.

Kytkinongelmat

Toinen yleinen ongelma, josta Fiat Panda 1.2 69 CV -käyttäjät ovat raportoineet, on kytkinongelmat. Yksi tärkeimmistä syistä kytkinongelmiin on vääntyneet valintakytkimen haarukat. Huomaa, että tämä ongelma ilmenee varhain ja sitä on seurattava. Huono tai vikaantunut kytkin voi vaikeuttaa vaihteiden vaihtamista, ja saatat jopa kuulla jauhavaa ääntä vaihdetta vaihtaessasi.

Jos olet vielä takuun piirissä, kytkin vaihdetaan ilmaiseksi. Mutta jos takuusi on päättynyt, sinun kannattaa käydä paikallisella mekaanikolla vaihtamassa huono kytkin.

Moottorinhallinnan varoitusvalo

Joissakin tapauksissa saatat huomata, että autossasi on moottorinhallinnan varoitusvalo. Tämä voi olla merkki siitä, että ECU:si on viallinen tai antureissa on ongelma. Ongelman todellisen syyn selvittämiseksi sinun on ehkä vietävä autosi ammattimaiselle mekaanikolle tarkastettavaksi. Kun olet havainnut viallisen osan, varmista, että vaihdat sen ongelman korjaamiseksi.

  Fiat 500e yleiset ongelmat

Viallinen jäähdytysnestepumppu

Fiat Panda 1.2 69 CV -käyttäjät ovat myös valittaneet viallisesta jäähdytysnestepumpusta. Joitakin viallisen jäähdytysnestepumpun merkkejä ovat moottorista tuleva höyry, moottorin ylikuumeneminen, vesipumpun ruostuminen ja korkea, vinkuva ääni.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava viallinen jäähdytysnestepumppu. Jos et kuitenkaan vaihda tätä osaa, saatat aiheuttaa pään tiivisteen pettämisen.

FAQ

Onko Fiat Panda hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Fiat Panda 1,2-litrainen 69 CV on hyvä auto ihmisille, jotka haluavat tehokkuutta, luotettavuutta ja alhaisia ylläpitokustannuksia. Sitä vastoin se ei ole hyvä auto niille, jotka etsivät tilavuutta, suorituskykyä ja mukavuutta. Tämä johtuu siitä, että auto on hyvin kompakti eikä siinä ole paljon kiehtovia ominaisuuksia.

Onko Fiat Pandan 1,2-litraisen 69 CV-moottorin huolto halpaa?

Kyllä, Fiat Panda 1.2 -mallin ylläpito on melko halpaa. Kiitos auton luotettavuuden ja kestävyyden. Toisaalta varaosien saaminen voi olla haastavaa, eikä Fiatin asiakaspalvelu ole parasta mahdollista. Kaiken kaikkiaan tämän auton ylläpito on huomattavan halpaa verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa.

Kuinka nopea on Fiat Pandan 1,2-litrainen 69 CV-moottori?

Fiat Panda on pieni auto, jolla on kunnon suorituskyky. Vuoden 2011 Fiat Pandan 1,2-litrainen malli tuottaa jopa 68 hevosvoimaa ja 75 hevosvoimaa vääntöä. Tämän lisäksi se tuottaa huippunopeuden, joka on jopa 102 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 14,2 sekunnissa.

  Fiat 500L Livingin yleiset ongelmat

Kuinka monen kilometrin jälkeen Fiat Pandaan pitäisi lisätä öljyä?

Valmistaja suosittelee öljyn vaihtamista yli 7 500 kilometrin jälkeen. Jos käytät laadukasta täyssynteettistä öljyä, voit kuitenkin vaihtaa sen 8 000-10 000 mailin välillä. Jos kuitenkin haluat, että moottori toimii aina moitteettomasti, varmista, että öljynvaihto tehdään 8 000 mailin välein.

Johtopäätös

Fiat Pandan 1,2-litrainen 69 CV -moottori on ehkä pienempi kuin TwinAir- ja 1,3-litraiset Multijet-moottorit, mutta se toimii hyvin, on hiljainen ja tehokas. Kuten kaikki moottorit, myös 1,2-litrainen 69 CV -moottori on kuitenkin huollettava asianmukaisesti, jotta se kestäisi pitkään.

Nyt kun tiedät joitakin Fiat Pandan 1,2-litraisen moottorin yleisimpiä ongelmia, sinun kannattaa pitää autosta hyvää huolta, ja se ehtii ajaa yli 200 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z