Fiat Qubon yleiset ongelmat

Fiat Qubo

Fiat Qubo on tukeva tila-auto, jossa on poikkeuksellinen matkustamo ja tavaratila. Se on myös polttoainetehokas ja erittäin käytännöllinen. Mutta kuten useimmilla sisaruksillaan, myös Fiat Qubolla on useita ongelmia. Mutta mitkä ovat Fiat Qubon yleisiä ongelmia?

Fiat Qubon yleisiä ongelmia ovat muun muassa heikentynyt jarrutusteho, turvatyynyongelmat, hiukkassuodattimen toimintahäiriöt, käynnistysongelmat ja etupyyhkijöiden ongelmat. Jotkut ongelmat johtuvat valmistajan vioista, kun taas toiset ovat seurausta auton pitkäaikaisesta käytöstä.

Mitkä ovat Fiat Qubon yleisiä ongelmia?

Jarrutustehon heikkeneminen

Tämä on yleinen ongelma Fiat-malleissa. Valmistaja havaitsi tämän ongelman ja kutsui takaisin joitakin Fiat Qubo -malleja. Jarruservoputken liitin voi pettää ja johtaa alipaineavun katoamiseen, jolloin kuljettaja joutuu käyttämään jarrutuksessa ylimääräistä voimaa jarrutustehon heikkenemisen vuoksi.

Vaikutukset koskivat eniten Fiat Qubo -malleja, jotka on valmistettu 01/06/201 ja 31/09/2014 välisenä aikana. Fiat kutsui nämä mallit takaisin, ja ongelma saatiin ratkaistua.

Tahaton turvatyynyn laukeaminen

Kun matkustajan turvatyyny on kytketty pois päältä kojelaudan valikon kautta, matkustajan turvatyyny saattaa aktivoitua uudelleen sytytysavaimen nopean kierron jälkeen. Lisäksi matkustajan turvatyynyn deaktivoinnin varoitusvalo olisi myös sammunut, mutta kuljettaja ei välttämättä tiedä siitä.

Näin ollen törmäystilanteessa tai erityisolosuhteissa turvatyynyn tahaton laukeaminen voi johtaa onnettomuuteen. Tämä ongelma koski yleensä Fiat Qubo -malleja, jotka on valmistettu 01/07/2014 ja 31/07/2014 välisenä aikana. Hyvä uutinen on, että Fiat kutsui takaisin kyseiset mallit ja korjasi ongelman.

  Onko Fiat 500e hyvä auto?

Turvatyynyn laukeamishäiriö

Tahattoman turvatyynyn laukeamisen ongelman lisäksi Fiat Qubon käyttäjät ovat raportoineet myös turvatyynyn laukeamisen epäonnistumisesta. Tämä johtuu siitä, että turvatyynyn sytytyskemikaalien seos on väärä. Tämän seurauksena onnettomuuden sattuessa turvatyynyn laukeaminen voi estyä.

Suurin osa Fiat Qubo -malleista, joita asia koskee, on valmistettu syyskuun 2016 ja marraskuun 2016 välisenä aikana. Fiat kuitenkin kutsui kaikki kyseiset mallit takaisin, ja ongelma korjattiin. Jos siis olet ostamassa käytettyä Fiat Quboa, varmista, että tarkistat, onko omistaja korjannut tämän ongelman.

Käynnistysongelmat

Toinen ongelma, josta useat Fiat Qubon käyttäjät ovat raportoineet, on se, että heidän autonsa käynnistyminen kestää kauemmin. Vaikka tähän ongelmaan ei ole toistaiseksi yhdistetty mitään tiettyä osaa, on useita pääepäiltyjä. Auton käynnistysongelmat johtuvat yleensä huonoista sytytystulpista, tyhjästä tai kuolevasta akusta, syöpyneistä liitäntäkaapeleista, viallisesta käynnistimestä tai huonosta generaattorista.

Voit korjata tämän ongelman antamalla mekaanikon tarkastaa auton ja vaihtaa tai korjata viallisen osan.

Hiukkassuodattimen toimintahäiriö

Fiat Qubosi hiukkassuodattimen tarkoituksena on estää saastuttavat hiukkaset, joita moottori päästää ilmakehään. Lisäksi siinä on itsepuhdistuva järjestelmä, joka toimii ympäri vuorokauden estääkseen hiukkassuodattimen tukkeutumisen. Jos hiukkassuodatin kuitenkin tukkeutuu, se voidaan poistaa tai vaihtaa viimeisenä ratkaisuna.

Fiat Qubosi hiukkassuodatin tukkeutuu yleensä lyhyiden ajojen tai liian tasaisen ajon vuoksi. Ajotapojesi parantaminen voi siis estää DPF:n tukkeutumisen ja sujuvan toiminnan. Joitakin tukkeutuneen hiukkassuodattimen merkkejä ovat moottorin tehon menetys, DPF-merkkivalon syttyminen ja korkea polttoaineen kulutus.

  Fiat 500:n yleiset ongelmat

Etupyyhkimen ongelma

Fiat Qubosi tuulilasinpyyhkimet auttavat pitämään auton tuulilasin puhtaana pyyhkimällä pois veden, lumen, nesteet ja muut roskat. Jonkin ajan käytön jälkeen nämä pyyhkimet voivat kuitenkin vioittua eivätkä palvele aiottua tarkoitustaan. Jos siis huomaat, että Fiat Qubosi etupyyhkijät ovat vialliset, korjauta ne heti!

Merkkejä Qubon huonoista etupyyhkimistä ovat muun muassa kirskuva ääni ja hidas nopeus. Kirskuva ääni johtuu yleensä luudan kumiterän kulumisesta. Tämä on vaihdettava ongelman välttämiseksi. Mutta jos pyyhin on hidas, syynä voi olla moottori.

FAQ

### Onko Fiat Qubo luotettava?
Se riippuu Fiat Qubo -mallista. Ensimmäiset Fiat Qubo -mallivuodet ovat luotettavampia kuin jälkimmäiset Fiat Qubo -mallivuodet. Vähiten luotettavia Fiat Qubo -malleja ovat Multijet-moottorilla varustetut mallit. Jos siis haluat luotettavamman Fiat Qubon, kannattaa harkita vuosien 2008-2012 välillä valmistettuja malleja. Vuosien 2014 ja 2016 mallivuosista raportoidaan enemmän ongelmia kuin edellisistä.

Onko Fiat Qubon huolto kallista?

Ei, Fiat Qubon ylläpito on melko edullista. Tämä johtuu siitä, että siinä ei kirjata paljon ongelmia kuten useimmissa Fiat 500 -malleissa. Keskimäärin käyttäjän on maksettava 500-600 dollaria tämän edullisen monikäyttöauton ylläpitoon.

Miksi Fiat Qubo lopetettiin?

Fiat Quboa valmistettiin vuosina 2008-2019. Alhaisen myynnin vuoksi Fiat joutui kuitenkin lopettamaan Fiat Qubon tuotannon. Markkinoilla on kuitenkin edelleen laadukkaita käytettyjä Fiat Qubo -malleja. Jos siis haluat käytetyn Fiat Qubon, voit edelleen hankkia sen, mutta on tärkeää tietää, että sen varaosien löytäminen voi olla myös haastavaa, jos auto hajoaa.

  Onko Fiat Cronos hyvä auto?

Kuinka kauan Fiat Qubo kestää?

Fiat Qubo on hyvin tehty kestämään. Oikein huollettuna ja ajettuna tämä auto voi kestää yli 200 000 kilometriä. Jotta näin kuitenkin tapahtuisi, käyttäjän on noudatettava Fiatin määräaikaishuoltoja. Siksi Fiat Qubo kestää keskimäärin vähintään 12 vuotta.

Kuinka monen kilometrin jälkeen Fiat Qubossa alkaa olla ongelmia?

Fiat Qubo on melko luotettava auto. Siitä huolimatta siinä alkaa esiintyä ongelmia jo 30 000 kilometrin kohdalla. Ensimmäisiä osia, joissa ilmenee ongelmia, ovat sytytystulpat ja sytytyskelat. Myös öljynvaihdon viivästyminen voi johtaa siihen, että pakoputkesta tulee likaisia tai valkoisia savuja.

Yhteenveto

Nyt kun tiedät joitakin Fiat Qubon yleisimpiä ongelmia, voit valmistautua etukäteen niiden ratkaisemiseen. Tämä auttaa pidentämään auton käyttöikää puuttumalla niihin jo ennen kuin ne tapahtuvat. Näitä ongelmia lukuun ottamatta Fiat Qubo on mukava perheauto, jossa on paljon upeita ominaisuuksia. Se on myös edullinen ja halpa ylläpitää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z