Fiat 500L:n yleiset ongelmat

Fiat 500L

Fiat 500L on yksinkertainen ja tehokas Mini MPV, joka debytoi vuonna 2012. Se on myös mukava kaupunkiauto, sillä se on kompakti ja polttoainetaloudellinen. Tästä huolimatta tässä autossa on useita ongelmia, joita kiinnostuneiden ostajien tulisi olla valmiita käsittelemään. Mutta mitkä ovat Fiat 500L:n yleisiä ongelmia?

Joitakin Fiat 500L:n yleisiä ongelmia ovat kova kyyti, moottoriongelmat, jarruongelmat, monitoiminen infotainment-järjestelmä, viallinen sähköinen ikkuna, vialliset sähköiset ovilukot ja jarruongelmat. Huolimatta monista ongelmista, tällä autolla ei ole koskaan ollut merkittäviä takaisinkutsuja.

Mitkä ovat Fiat 500L:n yleiset ongelmat?

Moottoriongelmat

Ensimmäinen ongelma, jota Fiat 500L:n käyttäjien pitäisi olla valmiita käsittelemään, on moottoriongelmat. Useimpien sisarustensa tavoin myös Fiat 500l:ssä on moottoriongelmia. Käyttäjät ovat raportoineet muun muassa, että moottori ei käynnisty. Tämä johtuu yleensä huonosta sytytyskytkimestä, tukkeutuneesta tai likaisesta polttoainesuodattimesta tai viallisesta polttoainepumpusta.

Jos Fiat 500l -mallissasi ilmenee jokin edellä mainituista ongelmista, kannattaa käydä ammattitaitoisella mekaanikolla. Useimmissa tapauksissa mekaanikko vaihtaa viallisen osan ja palauttaa moottorin moitteettoman toiminnan.

Vialliset sähköiset ikkunat ja ovien lukot

Fiat 500L:n sähköiset ikkunat suojaavat matkustamoa säältä ja vaurioilta. Toisaalta ovien lukot varmistavat, että matkustajat ovat turvassa auton sisällä. Nämä kaksi osaa voivat kuitenkin vioittua, kun auto on ajanut useita kilometrejä.

Osa asioista, jotka aiheuttavat sähköikkunoiden ja ovien lukkojen vikaantumisen, ovat huono ikkunamoottori, palanut sulake, kytkin ja johdotusongelmat. Jos sinulla on tällainen ongelma, varmista, että käyt ammattitaitoisella mekaanikolla korjauttamassa ongelman.

  Onko Fiat 500e hyvä auto?

Karkea ajo

Toinen yleinen ongelma, josta Fiat 500L:n käyttäjät ovat valittaneet, on huono ajo-ominaisuus. Monet käyttäjät ovat raportoineet, että kyyti on karheaa, kun ajetaan kuoppaisilla tai karkeilla pinnoilla. Sen lisäksi, että kyyti on kuoppaista, kuoppien tai karheiden pintojen yli ajettaessa voi kuulua myös kolisevia ääniä.

Tämä on ongelma, jota useimpien Fiat 500L:n käyttäjien pitäisi olla valmiita käsittelemään. Jos sinulla on tällainen ongelma, varmista, että Fiat 500L:n renkaissasi on oikeat paineet.

Monitoiminen infotainment-järjestelmä

Fiat 500L tarjoaa viihdettä ja tietoa kuljettajalle ja matkustajille audio- tai videoliitäntöjen kautta. Jonkin ajan kuluttua käytöstä infotainment-järjestelmässä voi kuitenkin esiintyä toimintahäiriöitä, jotka vaikuttavat auton toimintaan. Useat käyttäjät ovat raportoineet, että kosketusnäytöt eivät reagoi, eivätkä puhelimet voi muodostaa pariliitosta auton Bluetooth-yhteyden kanssa.

Koska infotainment-järjestelmän korjaaminen on melko hankalaa, anna mekaanikon korjata se. Lisäksi kannattaa kokeilla ohjelmiston päivittämistä ja johtojärjestelmän tarkistamista.

Jarrutusongelmat

Useimmissa Fiat-malleissa tiedetään olevan jarruongelmia. Fiat 500L ei ole poikkeus. Useimmat Fiat 500L:n jarruongelmat johtuvat kuitenkin normaalista kulumisesta, huonolaatuisista jarrupaloista, liiallisesta jarrupalojen kulumisesta ja jarruihin juuttuneista vieraista esineistä.

Ongelman korjaamiseksi sinun on varmistettava, että huonot osat vaihdetaan. Varmista lisäksi, että asennat laadukkaat jarrupalat. Myös asianmukainen huolto on tarpeen jarrujärjestelmän käyttöiän pidentämiseksi.

Ohjausongelmat

Useimmissa vuonna 2014 valmistetuissa Fiat 500L -malleissa on ohjausongelmia. Useat käyttäjät ovat raportoineet äkillisestä äkillisestä ohjaustehon menetyksestä. Tämä johtuu pääasiassa viallisesta johdotuksesta, joka aiheuttaa ennenaikaista kulumista ja äkillisiä sähkövikoja.

  Onko Fiat Argo hyvä auto?

Jos sinulla on tällainen ongelma, vie autosi ammattitaitoiselle mekaanikolle. Mutta jos ohjauspyörä ei enää toimi, sinun on vaihdettava koko ohjausjärjestelmä. Tämä on varsin hankala ja kallis korjaus. Se on kuitenkin elintärkeä, eikä sitä saa viivyttää.

FAQ

Onko Fiat 500L luotettava?

Ei, Fiat 500L kuuluu markkinoiden vähiten luotettaviin Fiat-malleihin. Luotettavuuslaitokset, kuten Consumer Reports, antoivat sille alhaisen luotettavuusluokituksen, mikä tekee siitä yhden markkinoiden vähiten luotettavista Fiat-malleista. Sitä paitsi tässä autossa on myös kourallinen ongelmia, joita kiinnostuneiden ostajien on oltava valmiita käsittelemään.

Kuinka kauan Fiat 500L kestää?

Oikein huollettuna ja ajettuna Fiat 500L voi kestää hyvin pitkään. Koska Fiat 500L ei ole ollut markkinoilla yli 10 vuoteen, on vielä hieman haastavaa tietää, kuinka kauan tämä auto kestää. Mutta kun sitä verrataan vastaaviin Fiat 500 -malleihin, tämän auton pitäisi oikealla hoidolla ja huollolla ajaa yli 200 000 kilometriä.

Onko Fiat 500L:n huolto kallista?

Kun verrataan Fiat 500L:n ylläpitokustannuksia vastaaviin autoihin, ne ovat huomattavan korkeat. Keskimäärin Fiat 500L:n huolto maksaa noin 640 dollaria, kun taas muiden Fiat 500 -mallien huolto maksaa alle 600 dollaria. Odota siis maksavasi enemmän, jos hankit Fiat 500L:n.

Kuinka monen kilometrin jälkeen Fiat 500L:ssä alkaa olla ongelmia?

Fiat 500L:n käyttäjien tulisi olla valmiita kohtaamaan pieniä ongelmia, kuten sytytystulppa- ja sytytyskelaongelmia, jo 50 000 mailin kohdalla. Sen sijaan vakavat ongelmat on hoidettava, kun auto on ajanut yli 100 000 kilometriä. Hyvällä huollolla käyttäjien ei kuitenkaan pitäisi olla huolissaan pienistä tai suurista ongelmista.

  Fiat Panda - yleiset ongelmat

Miksi Fiat 500L:n valmistus lopetettiin Pohjois-Amerikassa?

Fiat 500L ja muut Fiat 500 -mallit lopetettiin Pohjois-Amerikassa alhaisen myynnin vuoksi. Pohjois-Amerikan markkinat eivät olleet vaikuttuneita muotoilusta, materiaalien laadusta tai edes kyydin laadusta. Siksi Fiat 500L:n myynti ei ole koskaan ollut positiivinen.

Yhteenveto

Fiat 500L voi olla tilava, käytännöllinen ja hyvällä näkyvyydellä varustettu, mutta siinä on myös useita ongelmia, joihin käyttäjien on oltava valmiita. Siinä on esimerkiksi hankala kyyti, hankala muotoilu, moottoriongelmia ja huonosti toimiva infotainment-järjestelmä, muutamia mainitakseni.

Mutta kuten useimmat autot, jos Fiat 500L:ää huolletaan asianmukaisesti, se kestää hyvin pitkään. Se on myös polttoainetaloudellinen, edullinen ja halpa ylläpitää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z