Hyundai Sonata – yleiset ongelmat

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata on keskikokoinen perhesedan, joka esiteltiin ensimmäisen kerran jo 1980-luvun puolivälissä ja jota on valmistettu jatkuvasti tähän päivään asti. Sonata on yksi, ellei jopa kaikkien aikojen menestynein Hyundai-sedan sen koon ja monien etujen yhdistelmän ansiosta, mutta ilman, että se maksaa aivan liikaa.

Sonata on aina ollut todella luotettava auto, mutta tässä artikkelissa kerromme Hyundai Sonatan yleisimmät ongelmat. Vaikka auto olisi kuinka luotettava tahansa, taustalla vaanii aina joitakin ongelmia, jotka on ratkaistava. Onneksi Hyundai Sonatassa ei ole monia tällaisia ongelmia.

Yleisimmät Hyundai Sonatan ongelmat liittyvät auton turvavöihin, moottoriin, vaihteistoon, sähköihin ja mahdollisiin polttoainevuotoihin. Useimmat näistä voidaan ratkaista melko helposti, minkä vuoksi Hyundai teki muutamia takaisinkutsuja säästääkseen sinut vaivalta. Tarkista siis aina, onko kaikki nämä mahdolliset ongelmat ratkaistu tarkastamassasi autossa.

Kaiken kaikkiaan Sonata on todella käyttökelpoinen auto, joka myy edelleen hyvin, jopa maastureiden ja crossoverien aikakaudella. Jos siis haluat keskikokoisen sedanin, joka ei riko pankkia, mutta joka silti tekee kaiken todella hyvin, sinun kannattaa ehdottomasti harkita Hyundai Sonataa.

Hyundai Sonata – Turvavyöongelmat

Turvavyöt ja turvatyynyt ovat kaikkien nykyautojen kaksi tärkeintä turvallisuustekijää, joihin kaikki muu perustuu. Siksi niiden on toimittava kunnolla, jos haluat olla aina turvassa. Turvavöiden osalta Hyundai antaa valtakunnallisen takaisinkutsun kaikille vuosimalleille 2011-2015 viallisen turvavyömekanismin vuoksi.

  Hyundai Elantra Luotettavuus

Erään raportin mukaan takaisinvedon piiriin kuuluu huikeat puoli miljoonaa sedania. Ongelma oli, että turvavöiden kytkentä ei ollut kunnolla säädetty, mikä tarkoitti, että turvavyöt saattoivat epäonnistua matkustajien kiinnittämisessä kolaritilanteessa. Tämän ongelman torjumiseksi tehtiin kaksi takaisinkutsua, mikä tarkoittaa, että kyseessä ei ole mikään pikkujuttu, joten tarkista asia.

Hyundai Sonata – Moottoriongelmat

Nykyaikaisten Sonata-mallien moottorit näyttävät olevan paljon parempia kuin monien niitä edeltäneiden mallien. Moottoreiden suhteen huonoimmat Hyundai Sonata -mallivuodet olivat vuosimallit 2011, 2012 ja 2013, sillä silloin Sonata oli tunnettu täydellisistä moottorivioista. Moottorista alkoi yhtäkkiä kuulua pamahdusääniä, jotka myöhemmin aiheuttivat moottorin romahduksen.

Nämä ongelmat olivat niin vakavia, että Hyundaita vastaan nostettiin jopa ryhmäkanne vuonna 2016, jolloin tuomioistuin myönsi Sonata-asiakkaille yhteensä 8,5 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset. Jos aiot ostaa Sonatan tältä aikakaudelta, varmista, että käyt läpi koko moottorin ja auton huoltohistorian, jotta voit olla 100-prosenttisen varma, että kaikki on niin kuin pitääkin.

Hyundai Sonata – Vaihteisto-ongelmat

Näyttää siltä, että useimpien Sonata-sukupolvien vaihteisto on altis joko pienille vähäpätöisille ongelmille tai joskus jopa vakavammille ongelmille. Pienempiin ongelmiin kuuluvat epämiellyttävät vaihdot ja nykiminen, jotka vaikuttivat enimmäkseen mukavuustasoosi, kun taas mekaniikka ei ollut suurimmaksi osaksi vaarassa. Vaihteiston tiedetään kuitenkin kärsivän myös antureihin liittyvistä ongelmista.

Nämä antureihin liittyvät ongelmat voivat aiheuttaa vaurioita, jos niitä ei hoideta ajoissa. Muita ongelmia ovat muun muassa alhainen vaihteiston nestetaso tai jopa nesteen saastuminen, jotka on myös käsiteltävä mahdollisimman pian, muuten koko vaihteisto voi räjähtää.

  Hyundai Ioniq 5 yleiset ongelmat

Hyundai Sonata – Sähköongelmat

Hyundai-mallit ovat valitettavan tunnettuja siitä, että ne kärsivät erilaisista sähköongelmista, eikä Sonata ole poikkeus. Sonatan yleisimmät sähköongelmat liittyvät auton infotainment-järjestelmään ja puhelinliitäntäkokonaisuuteen. Muita ongelmia ovat muun muassa vialliset kaiuttimet, jotka voivat pettää kokonaan, ja viallinen salama.

Useimmat näistä ongelmista voidaan ratkaista joko ohjelmiston nollauksella tai joskus ohjelmistopäivityksellä. Sulakkeisiin liittyvät ongelmat ovat myös suhteellisen yleisiä, ja ne voidaan myös ratkaista suhteellisen helposti. Jotkut omistajat totesivat, että nämä ongelmat voidaan ratkaista myös kytkemällä akku uudelleen ja nollaamalla auton koko sähköjärjestelmä.

Hyundai Sonata – Polttoainevuodot

Yksi aivan viimeisimmistä Hyundain takaisinkutsuista liittyi monien 2021-2022 Sonata-mallien vialliseen vääntyneeseen polttoaineputkeen. Nämä liittyvät tyypillisesti malleihin, joissa on 2,5 litran 4-sylinteriset moottorit. Koska näitä putkia ei ole kytketty asianmukaisesti, voi seurauksena olla jopa huomattavia polttoainevuotoja.

Muista siis tiedustella asiaa Hyundai-jälleenmyyjältäsi, jos omistat 2021/22 Sonatan, sillä polttoainevuodot ovat uskomattoman vaarallisia ja voivat johtaa jopa tulipaloon.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Sonata?

Hyundai Sonata on yksi suosituimmista, ellei jopa suosituin keskikokoinen sedan Yhdysvalloissa. Harva sedan onnistuu ylpeilemään äärimmäisillä myyntiluvuilla, koska elämme aikakautta, jota maasturit ja crossoverit hallitsevat, mutta Sonata onnistuu varmasti.

Se on monipuolinen auto, joka tekee kaiken niin kuin pitääkin, mikä tarkoittaa, että sinun kannattaa todellakin harkita sitä, jos pidät tämäntyyppisistä autoista. Toisaalta, jos olet tottunut ylellisiin sedaneihin, Sonata ei todennäköisesti pärjää niille, mutta voit nauttia alhaisemmista käyttökustannuksista ja paremmasta luotettavuudesta.

  Hyundai Venue Luotettavuus

Onko Hyundai Sonata paras Hyundai-sedan?

Kaksi parasta nykyistä Hyundai-sedan-mallia ovat Sonata ja Elantra, ja jos sinulla on budjetti ja haluat kaiken kaikkiaan paremman kokemuksen, kannattaa valita Sonata. Hyundai tarjoaa myös Accentia Hyundain sedan-malliston pienimpänä sedanina, mutta Accent ei ole läheskään yhtä kehittynyt eikä hyvä kuin Elantra ja Sonata.

Mitä tapahtui Hyundain autojen muotoilulle?

Autoyhteisö puhuu jatkuvasti siitä, miten Hyundai teki 180 asteen käännöksen autojen muotoilussa. Vanhemmat Hyundai-mallit olivat vähiten huomiota herättäviä autoja koko planeetalla, kun taas uusimmat Hyundai-autot näyttävät todella intensiivisiltä. Esimerkiksi uusin Hyundai Sonata ei näytä miltään muulta markkinoilla olevalta sedanilta, jotkut saattavat jopa sanoa, että se näyttää konseptiautolta.

Katsotpa asiaa miten tahansa, voimme varmasti sanoa, että Hyundai on alkanut tehdä mielenkiintoisen näköisiä autoja, jotka herättävät huomiota missä tahansa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z