Hyundai Ioniq 5 yleiset ongelmat

Hyundai Ioniq 5 on luultavasti yksi, ellei jopa mielenkiintoisin sähköauto, jonka Hyundai on koskaan rakentanut. Heti kun Ioniq 5 tuli markkinoille, ihmiset yllättyivät siitä, miten hyvältä se näytti sekä sisältä että ulkoa. Lisäksi Ioniq 5 on myös todella hyvin koottu auto, joka tarjoaa rahoilleen melkoisen elämyksen, mikä väistämättä teki Ioniq 5:stä todella suositun auton.

Kun otetaan huomioon, että Hyundai on tunnettu luotettavien autojen valmistajana ja että Ioniq 5 ei ole heidän ensimmäinen sähköauto, oli perusteltua ajatella, että Ioniqista tulee luotettava, ja onneksi se on sitä. Useimmissa kuluttajaraporteissa todetaankin, että Ioniq 5 ei näytä kärsivän monenlaisista ongelmista.

Yleisimmät Hyundai Ioniq 5:n ongelmat liittyvät auton toimintasäteeseen, jossa AWD-malli uhraa melkoisesti toimintasäteensä RWD-malliin verrattuna. Muut ongelmat liittyvät auton pysäköintiin, mikä oli myös syy siihen, että Hyundai kutsui Ioniq 5:n takaisin. Jotkut omistajat ovat raportoineet myös ohjausjärjestelmään liittyvistä ongelmista.

Se, että Ioniq 5:ssä ei ole etutakaluukkoa, ei oikein miellyttänyt useimpia potentiaalisia asiakkaita, varsinkin kun otetaan huomioon, että etutakalu on yksi niistä eduista, joita saa, jos valitsee Teslan, Polestarin tai useimpien muiden sähköautojen kaltaisen auton.

Hyundai Ioniq 5 – AWD:n toimintasädeongelmat

Tämä ongelma ei liity luotettavuuteen, mutta se on kuitenkin asia, josta kannattaa puhua. Näyttää siltä, että Ioniq 5:n AWD-versio pääsee täydellä latauksella enintään 256 mailia, mikä ei sinänsä ole huono lukema. Kun kuitenkin julkaisee, että Ioniq 5:n RWD-versio voi ajaa yli 300 mailia, asia alkaa muuttua järkeväksi.

  Hyundai Azera Luotettavuus

Tällä voi olla suuri merkitys jokapäiväisessä ajossa, sillä jos haluat AWD-järjestelmän, luovut lähes 20 prosentista maksimietäisyydestäsi. Näin ollen RWD Ioniq 5 on parempi valinta niille, jotka haluavat käyttää autoaan pitkän matkan matkoihin, kun taas AWD Ioniq 5 on parempi valinta, jos haluat enemmän hallintaa huonolla säällä.

Hyundai Ioniq 5 – jarruihin liittyvät ongelmat

Todennäköisesti vakavin ongelma, jonka voit kohdata Hyundai Ioniq 5:n kanssa, liittyy auton jarruihin. Näyttää siltä, että monet omistajat valittavat, että auto voi joskus menettää jarrutuskykynsä, mikä voi johtaa katastrofaalisiin seurauksiin. Suuri osa omistajista jopa raportoi, että auton seisontajarru voi antaa periksi ja aiheuttaa väistämättä auton kaatumisen.

Tämä on ilmeisen vakava ongelma, ja siksi Hyundai myös kutsui Ioniq 5:n takaisin. Hyundai suosittelee omistajilleen, että he käyttävät aina elektronista seisontajarrua eivätkä vain laita autoa pysäköintiasentoon, koska ohjelmistohäiriö voi mahdollisesti ohittaa sen ja aiheuttaa auton kaatumisen. Tarkista aina jälleenmyyjältäsi, onko tämä ongelma koskenut autoasi.

Hyundai Ioniq 5 – Ohjausjärjestelmän ongelmat

Toinen suhteellisen vakava ongelma, joka näyttää vaikuttavan joihinkin Hyundai Ioniq 5 -malleihin, liittyy auton ohjausjärjestelmään. Eräs omistaja ilmoitti, että autosta kuuluu outoja ääniä ja että ohjauspyörä tärisee nopeasti yli 70 mailin tuntinopeudella. Hyundai julkaisi myös huoltotiedotteen tästä ongelmasta, mikä tarkoittaa, että he ovat virallisesti tunnustaneet ongelman.

  Hyundai Accent yleiset ongelmat

Hyvä asia on se, että tämä ongelma ei näytä vaikuttavan suurimpaan osaan Ioniq 5 -malleista, mutta on aina hyvä idea testata auto perusteellisesti suuremmilla nopeuksilla, jotta voidaan varmistaa, ettei ohjauspyörän tärinää ja outoja ääniä esiinny.

Hyundai Ioniq 5 – Ei etutakaluukkua

Sähköauton ostamisessa on monia etuja, kuten kustannussäästöt, se, että et vahingoita ympäristöä, ja se, että käyttökustannukset ja vakuutuskulut voivat usein olla alhaisemmat. Kun sähköautoja alettiin tuoda markkinoille, etutakakontti takakontin lisäksi oli suuri juttu, mutta valitettavasti Ioniq 5:ssä ei ole etutakakontia.

Monet ihmiset, jotka haluavat ostaa sähköauton, jopa odottavat löytävänsä etutakaluukun, koska siitä on tullut nykyään jonkinlainen normi. On järkevää odottaa, että sähköautossa on etutakaluukku, koska siinä ei ole perinteistä polttomoottoria.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Ioniq 5?

Hyundai Ioniq 5 on yksi mielenkiintoisimmista sähköisistä crossovereista, joita voit ostaa nykyään, koska se näyttää siistiltä, se ajaa todella hyvin, se on erittäin hyvin varusteltu, eikä se maksa liikaa rahaa kuten jotkut muut EV:t. Tämä tekee Ioniq 5:stä monille ihmisille täydellisen paketin, ja se on täysin järkevää, sillä Ioniq 5 on todella monipuolinen auto.

Toisaalta, jos EV-autot eivät ole sinun juttusi, et tule pitämään Ioniq 5:stä. Lisäksi Ioniq 5 on saatavana yksinomaan sähköautona, hybridiversioita ei ole saatavilla.

  Hyundai Tiburon Luotettavuus

Onko Hyundai Ioniq 5 viistoperä vai katumaasturi?

Hyundai Ioniq 5 ei ole viistoperä tai katumaasturi, vaan pikemminkin crossover, joka lainaa muotoiluelementtejään lähes kaikista olemassa olevista segmenteistä. Heti, kun auton näkee silmiinsä, huomaa heti, että siinä on korkeampi painopiste.

Se näyttää kuitenkin edelleen hieman paisuneelta viistoperältä, mikä voi hämmentää monia ihmisiä. Joka tapauksessa Ioniq 5 on todella hieno auto, kuului se sitten mihin segmenttiin tahansa.

Mitkä autot kilpailevat Hyundai Ioniq 5:n kanssa?

Hyundai Ioniq 5 kilpailee tällä hetkellä maailman parhaiden EV-autojen kanssa, kuten Tesla Model 3:n, uuden Kia EV6:n ja VW.ID:n sekä Skoda Enyaqin kanssa. Kia EV6 ja Hyundai Ioniq 5 ovat suoranaisia kilpailijoita, jotka todennäköisesti taistelevat samasta asiakasryhmästä. Näiden kahden välillä on todella vaikea sanoa, kumpi on parempi, mutta minusta Kia EV6 on kokonaisuutena hieman jännittävämpi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z