Maybach vs. Mercedes – kumpi on parempi?

Mercedes on tunnettu siitä, että se valmistaa markkinoiden ylellisimpiä ja teknisesti kehittyneimpiä autoja, ja tuskin kukaan on valmis ajattelemaan, että vuoden 2022 Mercedes ei olisi tarpeeksi ylellinen. Ne, jotka kuitenkin ajattelevat niin, voivat käyttää paljon enemmän rahaa Mercedes Maybach -pakettiin, joka on saatavilla vain muutamaan valikoituun Mercedes-autoon.

Vuoden 2022 Mercedes S-luokka on maailmankuulu luksusauto, jota on valmistettu jo vuosikymmeniä. Aina kun uusi S-luokka ilmestyy, se yleensä asettaa standardin kaikille muille täysikokoisille premium-luokan luksusautoille, jotka seuraavat sitä. Jos mielestäsi S-luokka ei ole tarpeeksi ylellinen, voit päivittää Maybach S-luokkaan.

Vuoden 2022 Mercedes GLS on, kuten Mercedes haluaa kutsua sitä, ”maastureiden S-luokka”. Tämä ei kuitenkaan ole kovin uskottavaa, sillä GLS muistuttaa enemmän GLE:tä kuin S-luokkaa. Monet uskovat, että GLS on vain suurempi versio GLE:stä, ja olen samaa mieltä siitä, että se ei ole tarpeeksi erikoinen, jotta se voitaisiin luokitella maastureiden S-luokaksi.

GLS on kuitenkin saatavana myös Maybach-paketilla, ja Maybach-paketilla GLS on paljon ylellisempi. Kaiken kaikkiaan Maybach-paketti on Mercedeksen ylellisyyden huippua, mutta se maksaa liikaa rahaa, eikä se ole sen erikoisempi.

Mercedes S-luokka ja Mercedes GLS-luokka – Mercedeksen luksusautojen huippuosaajat.

Vuoden 2022 Mercedes S-luokka alkaa 111 100 dollarista S500 4MATIC -mallilla, joka on varustettu 3,0 litran 6-sylinterisellä moottorilla, jossa on miedolla hybriditekniikalla ja erityisellä sähköisellä kompressorilla. Tämä kokoonpano riittää tarjoamaan 429hv ja 384lb-ft vääntöä, mikä on enemmän kuin tarpeeksi näin suurelle sedanille.

  Tehokkain Mercedes-moottori?

Jos tämä ei kuitenkaan riitä sinulle, voit päivittää 117 700 dollaria maksavaan S580 4MATIC -malliin, jossa on 4,0 litran BiTurbo V8 -moottori, jossa on 500 hv ja 516 lb-ft vääntöä. Molemmat S-luokan versiot ovat saatavana runsain lisävarustein, ja jos lisävarusteita on tarjolla täydellisesti, niiden ei pitäisi maksaa enempää kuin 140 000-150 000 dollaria.

Vuoden 2022 GLS alkaa 77 850 dollarista GLS450-mallissa, joka on varustettu 3,0-litraisella 6-sylinterisellä turbomoottorilla, joka tarjoaa myös mild-hybriditoiminnot. Tämä riittää 362hv:n ja 369lb-ft:n vääntömomenttiin. 100 400 dollarin GLS580 tarjoaa 4.0L BiTurbo V8 -moottorin, jossa on 483hv ja paljon enemmän vääntöä.
Jos GLS:n saa täysin varusteltua kaikilla kelloilla ja pilleillä, sen pitäisi maksaa jossain 130 000-140 000 dollarin alueella. Tämä on enemmän kuin tarpeeksi 99 prosentille ihmisistä, sillä molemmat näistä autoista ovat erittäin edistyksellisiä, erityisesti S-luokka.

Mercedes S-luokka Maybach ja Mercedes GLS-luokka Maybach – Mercedeksen ylellisyysluettelon huipulla.

Vuoden 2022 Mercedes S580 Maybach alkaa 184 900 dollarista, ja siinä on 4,0 litran BiTurbo V8 -moottori, jossa on 500 hv ja 516 lb-ft vääntöä. Mercedeksen sedanien todellinen kuningas on kuitenkin Mercedes S680 Maybach, joka tarjoaa 6,0 litran BiTurbo V12 -moottorin, jossa on 600 hv ja naurettavat 664 lb-ft vääntöä. Vielä ei ole vahvistettu, kuinka paljon S680:n pitäisi maksaa, mutta odotettavissa on yli 210 000 dollarin hintalappu.

Tämä tarkoittaa, että joudut maksamaan vähintään 35 000 dollaria enemmän kuin täysin varustellusta S580:stä. Tässä ei ole juuri mitään järkeä, varsinkin jos Maybach S580:ssä on sama moottori. Jos olet kuitenkin tarpeeksi hullu käyttämään yli 210 000 dollaria V12-moottoriseen S680-malliin, tämä ei oikeastaan koske sinua kovinkaan paljon.

  Mercedes GL450 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes GLS600 Maybachin hinnat alkavat 160 000 dollarista, ja se saa hieman uudistetun version 4,0 litran BiTurbo V8-moottorista, jotta se tarjoaa 550 hevosvoimaa ja 538 hevosvoiman vääntöä. Tämä tarkoittaa, että täysin varusteltu GLS580 on vähintään 30 000 dollaria halvempi kuin GLS600 Maybachin lähtötason malli.

Maybach Mercedes -mallit ovat todellakin Mercedeksen ylellisyyden huipulla, ja ne tarjoavat enemmän kaikkea, mutta ne eivät ole tarpeeksi erilaisia, jotta ne maksaisivat niin paljon kuin ne maksavat. Asiantunteva henkilö ei pysty erottamaan Maybach-versiota tavallisesta versiosta.

Johtopäätös – Maybach-mallit ovat parempia, mutta millä hinnalla?

Tavalliselle ihmiselle 3.0L V6 S-luokka on todellinen luksusauto, koska se on edelleen S-luokka. Tehokkaampi moottori ei tee S-luokasta erikoisempaa, ei jos moottorin takana ei ole kaikkia tarvittavia lisävarusteita, jotka tekevät S-luokasta sen, mitä se todella on.

Tässä mielessä 3,0 litran S-Class, jossa on 30 000 dollarin arvosta lisävarusteita, on aina ylellisempi kuin V8-moottorinen S-Class, jossa on huomattavasti vähemmän ylellisyysvarusteita. Jos valitset Maybach-versiot, saat kaiken, mitä täysin varusteltu Mercedes saa, ja vielä enemmän.

Siitä huolimatta ei ole juuri mitään järkeä ostaa yli 210 000 dollarin S-luokkaa, joka perustuu samaan alustaan ja alusrakenteeseen kuin sen 100 000 dollaria halvempi S500.

  Mikä on paras Mercedes ensimmäiseksi autoksi?

FAQ-osio

Onko Mercedes Maybach sen arvoinen?

Riippuu siitä, miten sitä katsoo. Jos keskityt hinta-laatusuhteeseen, Maybach S-luokka ei todellakaan ole täysin varustellun Maybach S-luokan mallin hankkimiseen tarvittavan hinnankorotuksen arvoinen. Jos et kuitenkaan välitä hintalapusta ja haluat parhaan mahdollisen, ylellisimmän Mercedeksen, se voi olla sen arvoinen.

Sinun on pidettävä mielessä, että S-luokka kärsii äärimmäisestä arvonalennuksesta, sekä Maybach- että tavallinen versio. Jos siis päätät hankkia Maybach S-luokan, menetät 50 000-100 000 dollaria viiden ensimmäisen omistusvuoden aikana.

Miksi ihmiset ostavat Maybachin?

Ihmiset haluavat parasta, ylellisintä ja halutuinta, mitä on olemassa. Maybach on enemmänkin statussymboli kuin looginen tapa käyttää rahaa. Kun otetaan huomioon, että nämä luksussedanit menettävät arvoaan joka sekunti, niiden ostamisessa ei ole oikeastaan mitään järkeä.

Joka tapauksessa Maybach-Mersu on selvästi tavallisen S-luokan yläpuolella, koska se on niin yltäkylläinen kuin Mersu vain voi olla.

Onko Maybach parempi kuin Rolls Royce?

Maybachin S-luokan lippulaiva maksaa yli 200 000 dollaria, kun taas Rolls Royce Phantomin lippulaiva maksaa yleensä vähintään kolme kertaa niin paljon. Vaikka Maybach on erittäin ylellinen, Rolls Royce on aivan eri luokkaa.

Loppujen lopuksi Maybach S-luokka on Mercedes kuoren alla, kun taas Rolls Royce on Rolls Royce, ja siksi ihmiset ostavat Rolls-autoja ja siksi Maybach ei ole läheskään niin hyvä kuin Rolls.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z