Onko Jeep Compass hyvä auto?

Jeep Compass

Jeep kuuluu markkinoiden arvostetuimpiin katumaasturimerkkeihin. Valmistaja valmistaa eräitä luotettavimpia, kestävimpiä ja tehokkaimpia autoja, joilla pääsee minne tahansa maastosta tai säästä riippumatta. Onko Jeep Compass kuitenkin hyvä auto?

Kyllä, Jeep Compass on yksi markkinoiden parhaista kompakteista crossover-maastureista. Koostaan huolimatta tässä maastopedossa on tilava matkustamo ja tavaratila, se on luotettava ja polttoainetehokas. Siinä on myös erilaisia varusteita, joista eri käyttäjät voivat valita haluamansa auton.

Kaikista Jeep Compassin poikkeuksellisista ominaisuuksista huolimatta siinä on myös useita ongelmia, jotka omistajien tai kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Esimerkiksi TIPM-vika, vuotava katto, jousitusongelmat, pyöränlaakerivika ja paljon muuta.

Vaikka useimmat Jeepit ovat epäluotettavia, Jeep Compass on yksi markkinoiden luotettavimmista Jeep-malleista. Joitakin sen kilpailijoita ovat Volkswagen Tiguan, Ford Escape ja Honda CR-V.

Jeep Compassin historia

Jeep Compass on Fiat Chrysler Automobilesin valmistama kompakti crossover-maasturi. Tämä malli tuli markkinoille vuonna 2007, ja sitä kutsuttiin aiemmin nimellä Jeep Patriot. Tällä hetkellä Jeep Compass on toisessa sukupolvessa.

Lisäksi autosta on saatavilla erilaisia perusmalleja, kuten Sport, Latitude, Altitude ja Limited. Se on 5-ovinen crossover-maasturi, ja siihen mahtuu viisi henkilöä. Tämä auto kuuluu samaan luokkaan kuin Jeep Cherokee, mutta niissä on paljon erilaisia ominaisuuksia.

Jeep Compassin ominaisuudet

Ulkonäkö

Jeep Compass näyttää tyylikkäämmältä kuin useimmat sen kilpailijat, mukaan lukien Jeep Cherokee. Tällä kompaktilla katumaasturilla on erittäin houkutteleva moderni ulkonäkö. Lisäksi sisätilat ovat tasokkaat ja hyvännäköiset, mikä tekee niistä erittäin mukavat. Ja suuren tavaratilan ansiosta tämä on yksi markkinoiden parhaista pienistä crossovereista.

  Jeep Wagoneer Luotettavuus

Suorituskyky

Jeep Compass ei ole markkinoiden suorituskykyisin auto. Siitä on kuitenkin useita vaihtoehtoja, joiden avulla käyttäjät voivat valita auton, joka vastaa parhaiten heidän tarpeitaan. Tehottomin vaihtoehto on Jeep Compass Altitude FWD, kun taas suorituskykyisin versio on Jeep Compass Trailhawk 4X4.

Perusversio eli Altitude FWD on varustettu 2,4-litraisella nelivetoisen rivimoottorilla, joka tuottaa maksimissaan 177 hv ja 172 lb-ft vääntöä. Toisaalta tehokkaimmassa versiossa, Trailhawk 4X4:ssä, on myös samanlaiset tekniset tiedot. Mutta toisin kuin perusversiossa, siinä on nelivetojärjestelmä etuvetojärjestelmän sijaan.

Mukavuus ja tavaratila

Jeep Compass voi olla kompakti katumaasturi, mutta se on riittävän tilava tarjoamaan mukavuutta viidelle matkustajalle. Kaiken lisäksi siinä on huippuluokan matkustamo, jossa on uusimmat ominaisuudet ja tekniikat. Ja jos olet ulkoilun ystävä tai rakastat matkustamista paljon, autossa on runsaasti tavaratilaa matkatavaroiden säilyttämiseen.

Polttoainetehokkuus

Toisin kuin useimmat kilpailijansa, Jeep Compass on erittäin taloudellinen auto. Sen EPA-luokitus on 22 mpg kaupungissa, 31 mpg maantiellä ja yhdistetty 25 mpg. Kilpailijoihinsa verrattuna Jeep Compass on erittäin taloudellinen auto.

Hinta

Jeep Compassin hinta vaihtelee haluamasi varustuksen ja mallivuoden mukaan. Perusversio, joka on Jeep Compass Altitude FWD maksaa noin 31 700 dollaria, kun taas korkein varustetaso, Jeep Compass Trailhawk 4X4 maksaa pyöreät $ maksaa noin 34 800 dollaria. Kaiken kaikkiaan tämä malli on melko edullisempi kuin useimmat sen kilpailijat.

  Onko Jeep Gladiator hyvä auto?

FAQ

Kuinka luotettava Jeep Compass on?

Jeep Compass on yksi markkinoiden luotettavimmista katumaastureista. Luotettavuuslaitokset, kuten Consumer Report, antoivat arvosanan 4 viidestä, mikä on loistava. Useimmat luotettavuusjärjestöt arvioivat sen keskimääräistä paremmaksi, mikä on harvinaista, sillä useimmat Jeepit jäävät keskitasolle tai sen alle.

Sitä paitsi tämän auton vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat 526 dollaria, mikä on lähes sama kuin useimpien autojen keskiarvo.

Mikä on Jeep Compassin korkea ajokilometrimäärä?

Kaikilla Jeep Compassilla, joilla on yli 150 000 kilometriä, on korkea ajokilometrimäärä. Näin on, vaikka useimmissa Jeep Compass -malleissa ilmenee ongelmia jo 25 000 mailin kohdalla. Jos Jeep Compassia huolletaan asianmukaisesti, vakavia ongelmia alkaa esiintyä 150 000 mailin jälkeen. Joillakin voi olla jopa yli 200 000 kilometriä.

Mitkä ovat Jeep Compassin yleiset ongelmat?

Jos omistat Jeep Compassin tai aiot ostaa käytetyn mallin, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita saatat kohdata matkan varrella. Yleisiä ongelmia, joita Jeep Compassin omistajien on syytä odottaa kohtaavansa, ovat CVT-vaihteiston ylikuumeneminen, äänekkäät jarrut, moottorin käynnistymishäiriö, TIPM-vika ja pyöränlaakerivika.

Ennen kuin ostat käytetyn Jeep Compassin, sinun kannattaa tunnistaa joitakin ongelmia, joita saatat kohdata matkan varrella, jotta vältyt yllätyksiltä. Jeep Compassin ongelmien korjaaminen on kuitenkin jokseenkin helppoa ja edullista.

Onko Jeep Compass 7-paikkainen?

Ei, Jeep Compass ei ole 7-paikkainen vaan 5-paikkainen. Jos haluat 7-paikkaisen Jeepin, sinun on valittava Jeep Grand Cherokee L. Tällä hetkellä tämä on ainoa Jeep-malli, jossa on vakiona 7-istuimet. Jeep aikoo kuitenkin tuoda toisen seitsenpaikkaisen, Jeep Meridianin markkinoille Intiassa kesäkuussa 2022.

  Jeep Compass Luotettavuus

Kumpi auto on parempi – Jeep Cherokee vai Jeep Compass?

Yllättävää kyllä, nämä kaksi kompaktia Jeepin crossover-maasturia ovat samassa luokassa. Ne kilpailevat sellaisten autojen kanssa kuin Range Rover Evoque, Volkswagen Tiguan ja Honda CR-V. Compass-malli on kuitenkin kompaktimpi ja tyylikkäämpi kuin Cherokee. Toisaalta Cherokee sopii erinomaisesti maastoajoon, koska se on tehokkaampi.

Lisäksi Jeep Cherokee on 10 tuumaa Jeep Compassia hieman isompi. Toisaalta Jeep Compassissa on hyvät sisätilat, ja se on Jeep Cherokeeta tasokkaamman näköinen.

Bottom line

Jeep Compass on mukava auto henkilöille, jotka etsivät kompaktia, luotettavaa ja polttoainetaloudellista maasturimaasturia. Lisäksi siinä on tilava matkustamo, johon mahtuu jopa viisi matkustajaa, ja sen erinomainen vetokyky tekee siitä erinomaisen ulkoiluajoneuvon.

Mutta kuten useimmissa autoissa, myös Jeep Compassissa on erilaisia ongelmia, joista kiinnostuneiden ostajien tulisi olla perillä. Joitakin niistä ovat TIPM-vika, pyöränlaakerivika, vuotava katto ja jousitusongelmat. Kaiken kaikkiaan se on mukava investointi, sillä sillä voi kulkea missä tahansa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z