Onko Jeep Patriot hyvä auto?

Jeep Patriot

Jeep Patriot on kauniin näköinen kompakti crossover-maasturi, jossa on poikkeuksellinen suorituskyky ja tilava matkustamo. Se tahtoo muistuttaa Jeep Grand Cherokee -mallia, mutta toisin kuin Cherokee, se on melko halpa ylläpitää.

Lisäksi Jeep Patriot seisoo korkealla ja siinä on erinomainen maavara ja Jeepin tavaramerkiksi muodostunut säleikkö. Siitä huolimatta, jos haluat tehokkaan maastoauton, Jeep Patriot ei kuulu niihin autoihin. Ja kuten useimmissa autoissa, myös Jeep Patriotissa on useita ongelmia, joita kiinnostuneiden ostajien tulisi olla valmiita käsittelemään.

Vaikka Jeep Patriot on arvioitu hieman keskimääräistä luotettavammaksi, tämä auto on halvempi ylläpitää. Jeep Patriot -auton vuosittainen huolto maksaa käyttäjälle noin 596 dollaria. Tämä on halvempaa, kun otetaan huomioon, että monet maasturit vaativat vähintään 650 dollarin vuotuisen huollon.

Jeep Patriotin historia

Jeep Patriot on Jeepin valmistama kompakti crossover-maasturi. Lisäksi siinä on etumoottori, jossa on mahdollisuus valita joko etu- tai neliveto. Tämä auto debytoi huhtikuussa 2006 New Yorkin autonäyttelyssä. Tätä ajoneuvoa valmistettiin vuosina 2007-2017.

Lisäksi Jeep Patriotiin on saatavana kaksi erilaista 4-sylinteristä moottoria ja kaksi vaihteistovaihtoehtoa. Kiinnostuneet ostajat voivat valita joko 5-vaihteisen manuaalivaihteiston tai CVT-vaihteiston. Mutta niiden henkilöiden, jotka haluavat automaattivaihteiston, tulisi valita vuoden 2014 jälkeen valmistettu malli, sillä valmistaja lisäsi 6-vaihteisen automaattivaihteiston vaihtoehdon vuonna 2014.

Jeep Patriotin ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Jeep Patriot ei ole markkinoiden parhaimman näköisiä kompakteja crossover-maastureita. Siitä huolimatta se näyttää silti hyvältä ja siinä on kunnolliset sisätilat. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, vinyylipäällysteinen ohjauspyörä, sävytetyt ikkunat ja taittuvat takapenkit.

  Jeep Wrangler ongelmat

Suorituskyky

Jeep Patriot on tarjolla kolmessa eri mallissa; Sport, Latitude ja Limited. Sport-vaihtoehto on suorituskyvyltään heikoin auto, ja sen jälkeen tulee latitude. Kun taas limited-vaihtoehto on suorituskykyisin varustelu. Näissä malleissa eroavat muun muassa pyöräkoko ja moottorin teho.

Suorituskyvyltään paras Patriot on Patriot High Altitude, jossa on 2,4-litrainen nelivetoinen rivimoottori, joka tuottaa maksimissaan 172 hv ja 165 lb-ft vääntöä. Toisaalta Patriotissa on 2,0-litrainen nelivetoinen rivimoottori, jonka maksimiteho on 158 hv ja vääntömomentti 141 lb-ft.

Mukavuus ja turvallisuus

Jeep Patriot ei ole kovin suuri auto. Siitä huolimatta se on erittäin mukava, sillä siihen mahtuu viisi henkilöä. Kaiken lisäksi siinä on viisi ovea. Useat käyttäjät ovat kuitenkin valittaneet, että tämän auton tavaratila on pieni, mikä ei ehkä ole suotuisa pitkillä matkoilla tai henkilöille, jotka haluavat kuljettaa paljon matkatavaroita.

Autossa on yhteensä 23 kuutiometriä. Kun toinen rivi on taitettu kokoon, tilaa on yhteensä 46 kuutiometriä. Kun kaikki istuimet on taitettu kokoon, tilaa on 53,5 kuutiometriä. Tämä on varsin kelvollinen, mutta ei yhtä suuri kuin useimmat sen kilpailijat.

Polttoainetehokkuus

Useimmat katumaasturit eivät ole polttoainetehokkaita. Jeep Patriot on kuitenkin erittäin polttoainetehokas. Sen erinomainen EPA-luokitus on 23 mpg kaupungissa, 30 mpg maantiellä ja 25 mpg yhdistettynä. Huomaa, että mitä kehittyneempi varustelu, sitä vähemmän polttoainetehokas auto on.

  Onko Jeep Cherokee hyvä auto?

Polttoainetaloudellisin Jeep Patriot on siis Sport FWD, kun taas vähiten polttoainetaloudellinen vaihtoehto on Patriot High Altitude 4X4. Jälkimmäisen EPA-luokitus on 20 mpg kaupungissa, 25 mpg maantiellä ja yhdistetty 22 mpg.

Hinta

Tämä on yksi markkinoiden halvimmista kompaktista katumaasturista. Sen lisäksi se on erittäin halpa ylläpitää. Hinta kuitenkin vaihtelee ostamasi vaihtoehdon mukaan. Jos ostat urheiluvaihtoehdon, sinun on maksettava noin 19 000 dollaria, kun taas High Altitude -vaihtoehto maksaa noin 27 900 dollaria.

FAQ

Miksi Jeep Patriot lakkautettiin?

Tämä crossover-maasturi lopetettiin, koska se ei myynyt hyvin. Vaikka auto oli kunnollinen hyvällä suorituskyvyllä ja halpa, siitä puuttui paljon teknologiaa. Tämän seurauksena monet ihmiset pitivät sitä epämiellyttävänä, koska Jeep ei tehnyt juuri mitään parantaakseen auton teknologiaa.

Kun verrataan Jeep Patriotia kilpailijoihinsa, huomaat, että ne olivat paljon kehittyneempiä ja niissä oli parempaa teknologiaa. Esimerkiksi Honda CR-V ja Subaru Forester.

Mitkä ovat Jeep Patriotin yleiset ongelmat?

Jeep Patriot on erittäin luotettava auto ja se kirjaa muutamia ongelmia. Siitä huolimatta siinä on myös useita yleisiä ongelmia, joista kiinnostuneiden ostajien tulisi olla tietoisia. Näitä ovat sähköongelmat, vaihteisto-ongelmat, ruoste, pallonivelten vikaantuminen, CVT-vaihteiston ennenaikainen vikaantuminen ja moottoriongelmat.

Kuinka nopea Jeep Patriot on?

Vuoden 2017 Jeep Patriot on malliston nopein auto. Toisin kuin vanhemmissa malleissa, joissa kiihtyminen 0-100:een kesti 10,7 sekuntia, tässä autossa kiihtyminen kestää vain 8,2 sekuntia. Tämän lisäksi sen huippunopeus on 126 km/h, kun edeltäjänsä nopeus oli 112 km/h.

  Jeep Renegade ongelmat

Mikä on luotettavin Jeep Patriot -mallivuosi?

Jeep Patriot 2017 erottuu luotettavimpana mallivuonna. Toisin kuin useimmat edeltäjänsä, tämä auto raportoi vähemmän ongelmia, vaikka se on kehittyneempi. Sitä vastoin epäluotettavin Jeep Patriot -mallivuosi on vuosimalli 2008. Tässä autossa on paljon ongelmia, jotka pakottavat sinut viettämään enemmän aikaa korjaamolla ja käyttämään enemmän rahaa.

Kuinka pitkän ajan kuluttua Jeep Patriotissa alkaa esiintyä ongelmia?

Jotkut käyttäjät ovat raportoineet ongelmista jo 40 kilometrin kohdalla. Jos siis haluat, että autossasi on vähemmän ongelmia tai että se kestää yli 200 000 kilometriä, tarvitaan asianmukaista hoitoa ja huoltoa. Lisäksi sinun on noudatettava hyviä ajotapoja. Useimmilla Jeep Patrioteilla alkaa kuitenkin olla ongelmia 100 000 mailin jälkeen.

Johtopäätös

Jeep Patriot ei ole täydellinen katumaasturi, mutta se on yksi parhaiten käytetyistä Jeep-maastureista, joita voit ostaa. Kiitos sen erinomaisen suorituskyvyn, erinomaisen matkustamon ja polttoainetehokkuuden. Kuten useimmilla autoilla, myös tällä ajoneuvolla on omat haasteensa, joihin kuuluvat moottori-, vaihteisto- ja sähköongelmat.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on poikkeuksellinen auto, joka kestää hyvin pitkään, jos sitä huolletaan asianmukaisesti. Lisäksi se on edullisempi ylläpitää, mutta se ei sovellu erinomaisesti maastokäyttöön.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z