Onko Skoda Citigo hyvä auto?

Skoda Citigo

Skoda Citigo on markkinoiden pienin Skoda-malli. Vuosina 2011-2020 valmistettu Skoda Citigo on käytännössä sama malli kuin Volkswagen Up ja Seat Mii. Mutta onko Skoda Citigo hyvä auto?

Kyllä, Skoda Citigo on yksi markkinoiden parhaista pikkuautoista. Tämä johtuu siitä, että se on polttoainetehokas, tyylikäs, luotettava, kestävä ja edullinen. Jos kuitenkin etsit pientä kaupunkiautoa, joka toimii poikkeuksellisen hyvin ja jossa on huippuominaisuuksia, Skoda Citigo ei ole paras vaihtoehto.

Skoda Citigon historia

Skoda Citigoa valmistaa Skoda Auto, joka on Volkswagenin tytäryhtiö. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2011 vuoteen 2020. Lisäksi se kuuluu Volkswagen-konsernin New Small Family -sarjaan. Volkswagen aloitti valmistamalla Volkswagen Upia ja myöhemmin Seat Miitä ja Skoda Citigoa.

Skoda Citigo ja Seat Mii ovat siis Volkswagen Upin uudelleenbrändättyjä versioita. Lisäksi ne perustuvat samaan alustaan, joka on Volkswagen New Small Family (NSF) -moduulirakenne. Lisäksi tätä autoa tarjotaan kahtena korivaihtoehtona, mukaan lukien 3-ovinen ja 5-ovinen viistoperä.

Skoda Citigon ominaisuudet

Ulkonäkö

Skoda Citigo ei ole tylsä eikä näyttävä. Koska se perustuu samalle alustalle kuin Volkswagen Up, nämä autot näyttävät samankaltaisilta muutamaa eroa lukuun ottamatta. Joitakin eroja ovat muun muassa uudistettu säleikkö, ajovalot ja uusi konepelti. Kaiken lisäksi Volkswagen Upin sisätilat näyttävät Skoda Citigon sisätiloja tasokkaammilta.

Suorituskyky

Yksi tämän mallin haittapuolista on, että sitä tarjotaan vain joko bensiini- tai sähköversiona. Jos siis olet dieselautojen ystävä, tämä ei ole sinun autosi. Skoda Citigo on varustettu 1,0-litraisella 3-sylinterisellä bensiinimoottorilla. Lisäksi siitä on saatavana kaksi versiota, joista toinen tuottaa jopa 59 hv ja toinen jopa 74 hv.

  Onko Skoda Rapid hyvä auto?

Lisäksi Skoda Citigossa on neljä varustevaihtoehtoa, mukaan lukien S-, SE-, SE L- ja Sporty Monte Carlo -versiot. Jotkut saattavat kuitenkin valita Skoda CitigoE iV:n, joka on sähköversio.

Mukavuus ja tavaratila

Skoda Citigo voi olla pieni auto, mutta se on melko mukava. Tähän autoon mahtuu jopa neljä aikuista. Ja vaikka se on pienikokoinen, pitkät henkilöt viihtyvät mukavasti etu- ja takaistuimilla. Tämä johtuu siitä, että se on tilava ja etukuljettajan istuinta voi säätää. Jos haluat käyttää sitä perheautona, siinä on lisäksi kaksi Isofix-kiinnityssarjaa lastenistuimia takana.

Lisäksi siinä on runsaasti tavaratilaa, jossa on yhteensä 9 kuutiometriä tilaa. Tämä tila voidaan kuitenkin kasvattaa 34 kuutiometriin taittamalla takaistuimet kokoon.

Turvallisuus

Skoda Citigo on turvallinen auto. Tätä on syytä odottaa, sillä se on Volkswagen-konsernin tytäryhtiö, joka on kuuluisa luotettavien ja turvallisten autojen valmistuksesta. Merkittäviä turvallisuusominaisuuksia, joita tässä mallissa on, ovat turvavöiden muistutusjärjestelmä etu- ja takaistuimille, kaistatukijärjestelmä ja lukkiutumaton jarrujärjestelmä.

Lisäksi on syytä huomata, että Skoda Citigon turvallisuusluokitus on sama kuin Volkswagen Upin. Volkswagen Up sai Euro NCAP:lta viisi tähteä vuonna 2011, mikä tarkoittaa, että se on erittäin turvallinen auto.

Polttoainetehokkuus

Tämä on erittäin tehokas auto. Se on tehokkaampi kuin Volkswagen Up ja Seat Mii. Siksi Skoda Citigon käyttäminen ei maksa sinulle paljon. Vaikka päättäisitkin valita malliston vähiten taloudellisen mallin, saat silti yli 50 mpg. Keskimäärin sen hyötysuhde on 54 mpg ja 60 mpg välillä. Joidenkin mallien, kuten 1,0-litraisten 60 hv:n moottoreiden, hyötysuhde on erinomainen, jopa 67,3 mpg.

  Onko Skoda Superb hyvä auto?

Hinta

Skoda Citigosta on neljä varusteversiota. Perusversio alkaa noin 11 000 dollarista, kun taas korkeimmalle luokitellut versiot voivat maksaa jopa 25 000 dollaria. Sporttinen Monte Carlo -versio on kallein. Lisäksi Skoda Citigosta on sähköversio, jota kutsutaan nimellä Skoda CitigoE iV. Tämän mallin perushinta on noin 25 000 dollaria.

On kuitenkin tärkeää huomata, että käytetyt mallit ovat hieman halvempia. Jos siis haluat suorituskykyisimmän tai sähköisen version, joudut maksamaan yli kaksinkertaisen perushinnan.

FAQ

Kannattaako Skoda Citigo ostaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit suorituskykyistä, ylellistä ja tilavaa kaupunkiautoa, tämä ei ole paras vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat pienen, tehokkaan, käytännöllisen ja edullisen kaupunkiauton, Skoda Citigo on täydellinen valinta.

Mitkä ovat Skoda Citigon yleiset ongelmat?

Skoda Citigo on poikkeuksellinen kaupunkiauto, jossa on paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia. Se on taloudellinen, tilava ja taloudellinen. Mutta kuten useimmissa autoissa, myös siinä on useita ongelmia, kuten vaihteisto-ongelmia, ajoketjuongelmia, viallinen happianturi, viallinen vetosilmä, viallinen kattoluukku, äänekäs kytkin, sulatus kestää kauan ja akkukennot ovat vaurioituneet.

Onko Skoda Citigo hyvä päivittäinen kuljettaja?

Totta kai kyllä! Skoda Citigo on loistava auto päivittäiseen ajoon. Tämä johtuu siitä, että se on pienikokoinen, mikä tekee kaupunkiajosta helppoa. Lisäksi tämä auto on polttoainetehokas, mikä tarkoittaa, että et kuluta paljon polttoaineeseen. Ja pienen rakenteensa ansiosta auton pysäköinti julkisiin pysäköintialueisiin on erittäin helppoa.

  Yleisiä ongelmia Skoda Rapidissa

Miksi Skoda Citigon valmistus lopetettiin?

Toisin kuin useimpia autoja, joiden myynti lopetetaan heikon myynnin vuoksi, Skoda Citigoa ei lopetettu sen vuoksi. Sen sijaan tämä auto lopetettiin, koska Skoda halusi keskittyä suurempiin automalleihin. Jos siis etsit uutta Skoda Citigoa, joudut pettymään. Suurin osa markkinoilla olevista Skoda Citigo -malleista on käytettyjä autoja.

Mitkä autot muistuttavat Skoda Citigoa?

Skoda Citigo on mukava pikkuauto, jossa on erinomaiset ominaisuudet. Siitä huolimatta se kohtaa myös kovaa kilpailua läheisten kilpailijoiden kanssa. Joitakin sen tärkeimpiä kilpailijoita ovat Volkswagen Up, Seat Mii, Hyundai i10, Kia Picanto, Vauxhall Viva, Smart ForTwo ja Renault Twingo. Useimmat näistä autoista suoriutuvat paljon paremmin kuin Skoda Citigo.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Skoda Citigo on loistava kaupunkiauto. Auto on kompakti, tehokas, mukava, luotettava ja edullinen. Sitä vastoin sen ylläpito on hieman kalliimpaa kuin valtavirran autojen. Lisäksi siitä puuttuu joidenkin suurten kilpailijoidensa, kuten Volkswagen Upin, teho. Oikealla hoidolla ja kunnossapidolla Skoda Citigon pitäisi ajaa yli 200 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z