Onko Skoda Kamiq hyvä auto?

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq on Skoda-malliston pienin katumaasturi. Se on pienempi kuin Skoda Karoq, Enyaq ja Kodiaq. Siitä huolimatta se on silti erinomainen auto, jolla on poikkeuksellinen suorituskyky. Mutta onko Skoda Kamiq hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Skoda Kamiq on loistava auto ihmisille, jotka haluavat pienikokoisen SUV:n, jossa on poikkeuksellinen suorituskyky ja muotoilu. Se on myös luotettava, mukava ja turvallinen. Toisaalta, jos haluat suorituskykyisen, tilavan ja ylellisen katumaasturin, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Saatat myös haluta tutustua kohteeseen Skoda Kamiq SUV ongelmat.

Skoda Kamiqin historiaa

Skoda Kamiq on Skoda Auton valmistama pienikokoinen crossover-maasturi. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 2019 tähän päivään asti. Kuten edellä todettiin, se on malliston pienin Skoda SUV. Lisäksi se perustuu Vision X -konseptiin, jonka Skoda esitteli yleisölle ensimmäisen kerran vuonna 2018.

Skoda Kodiaqin ja Karoqin tavoin tämän mallin nimi (Kamiq) perustuu inuiittikielen sanaan. Kaiken lisäksi tämä auto näyttää Karoqin ja Kodiaqin kaltaiselta, mutta suurimpina eroina ovat pystympi säleikkö ja valinnaiset kapeat LED-ajovalot.

Skoda Kamiqin ominaisuudet

Ulkonäkö

Skoda Kamiq miellyttää silmää modernilla ulkonäöllään. Joitakin ominaisuuksia, jotka erottuvat edukseen, ovat halkaistut täydet Bi-LED-ajovalot, Skodalle ominainen dynaaminen olkapäälinja sivussa, dynaamiset etu- ja takavalot sekä täydet LED-takavalot.

Myös sisätilat ovat silmiinpistävät kauniilla tunnelmallaan ja runsaalla mukavuudella. Kiitos ominaisuuksien, kuten ympäristön valaistuksen ja erinomaisen jalkatilan takaistuimilla. Mukana on myös langaton yhteys ja sisäänrakennettu eSIM.

  Yleisiä ongelmia Skoda Rapidissa

Skoda Kamiqin akseliväli on 104,4 tuumaa, 167,0 tuumaa, 70,6 tuumaa ja 61,1 tuumaa.

Suorituskyky

Auton suorituskyky on erittäin tärkeää maastossa liikkujille tai ihmisille, jotka yleensä ajavat maantiellä tai moottoritiellä. Skoda Kamiq ei suoriudu kovin hyvin, mutta se on silti riittävän hyvä kaupunki- ja maastoajoon. Moottorivaihtoehtojen valikoiman ansiosta käyttäjät voivat valita tarpeisiinsa parhaiten sopivan moottorin.

Skoda Kamiqiin saa 1,0- ja 1,5-litraiset bensiinimoottorit. Siitä on myös 1,6-litraisella moottorilla varustettu dieselversio. Tehokkain moottori on 1,5-litrainen nelivetobensiinimoottori. Tämä moottori tuottaa enimmillään 148 hv ja 184 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 148 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 kilometriin tunnissa vain 7,8 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Mitä tulee mukavuuteen, useimmat Skoda Kamiqin käyttäjät eivät tule pettymään. Skoda Kamiq voi olla kompakti, mutta siinä on tilava ja mukava matkustamo. Tähän 5-oviseen crossover-maasturiin mahtuu jopa viisi matkustajaa. Se on myös käytännöllinen ja siinä on runsaasti tavaratilaa.

Kamiq tarjoaa 400 litraa tavaratilaa. Tämä voidaan kuitenkin laajentaa 1 395 litraan, kun takaistuimet taitetaan kokoon. Tämä on paljon tilaa verrattuna useimpiin kilpailijoihin.

Turvallisuus

Kuten useimmat Volkswagen-mallit, Skoda Kamiq on turvallinen auto. Sitä paitsi se on varustettu monilla erinomaisilla vakiovarusteisilla turvallisuus- ja kuljettajan apuominaisuuksilla. Kaikissa Skoda Kamiq -malleissa on kuusi turvatyynyä, autonominen hätäjarrutus, kaistalla pysymisen avustin ja kuolleen kulman varoitin.

  Skoda Fabian yleiset ongelmat

Muita tarjolla olevia järjestelmiä ovat pysäköintiavustin, automaattiset lähivalot ja takaliikennehälytykset.

Polttoainetehokkuus

Skoda Kamiq on tehokas auto. Sitä paitsi tehokkuus vaihtelee myös valitun moottorivaihtoehdon mukaan. Skoda Kamiqin dieselvaihtoehdot ovat bensiinivaihtoehtojaan tehokkaampia. Skoda arvioi, että niiden bensiinimoottoreiden hyötysuhde on 44,7 ja 52,1 mpg välillä. Huomaa, että bensiiniversiot ovat tehokkaampia.

Hinta

Vaikka Skoda Kamiq on varustettu monilla kiehtovilla ominaisuuksilla, se ei ole kallis eikä halpa. Tämä johtuu siitä, että se on kalliimpi kuin valtavirran pienikokoiset katumaasturit, mutta halvempi kuin korkealuokkaiset saksalaiset pienikokoiset katumaasturit. Sen hintahaarukka on 23 000 ja 29 000 dollarin välillä mallivuoden 2023 osalta.

FAQ

Onko Skoda Kamiq ostamisen arvoinen?

Kyllä, Skoda Kamiq kannattaa ostaa, jos etsit kompaktia, luotettavaa, tehokasta ja käytännöllistä autoa. Se on myös halpa ylläpitää ja luotettava. Päinvastoin, tämä auto ei ole ihanteellinen henkilölle, joka etsii ylellistä, tilavaa ja suorituskykyistä autoa.

Mitkä ovat Skoda Kamiqin yleiset ongelmat?

Skoda Kamiq on yksi markkinoiden hienoimmista pienikokoisista crossover-maastureista. Mutta kuten odotettua, siinä on myös useita ongelmia, jotka käyttäjien tulisi tietää. Skoda Kamiqin yleisiä ongelmia ovat muun muassa kytkinongelmat, polttoainepumpun vikaantuminen, liiallinen öljyn käyttö, ohjelmistovika, akkuongelmat ja vialliset istuinpäälliset.

Kuinka nopea Skoda Kamiq on?

Skoda Kamiq ei ehkä ole luokkansa nopein auto, mutta se on silti nopea. Siitä huolimatta nopeus riippuu myös valitsemastasi moottorivaihtoehdosta. Nopein Skoda Kamiqin moottori on 1,5 TSI 150 Evo -rivinelosmoottori. Tämä moottori tuottaa jopa 148 hv ja 184 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on jopa 134 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 7,8 sekunnissa.

  Onko Skoda Superb hyvä auto?

Onko Skoda Kamiq hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Skoda Kamiq on loistava päivittäiskuljettaja, sillä se on kompakti ja helppo liikkua liikenteessä ja pysäköidä julkisiin pysäköintialueisiin. Lisäksi se on luotettava ja halpa huoltaa, mikä tarkoittaa, että omistajan ei tarvitse käyttää paljon rahaa auton pitämiseen käynnissä. Lisäksi se on erittäin polttoainetehokas.

Mitkä autot muistuttavat Skoda Kamiqia?

Skoda Kamiqin kaltaiset pienet katumaasturit ovat helppoja liikkua kaupungilla, ja ne ovat myös halpoja ylläpitää. Vaikka Skoda Kamiq on erinomainen auto, sillä on myös kova kilpailu markkinoilla. Sen lähimpiä kilpailijoita ovat Volkswagen T-Cross, Mazda CX-30, Ford Puma, Kia Niro, Citroen C3 Aircross, Volkswagen T-Roc ja Hyundai Tucson.

Yhteenveto

Skoda Kamiq on pienikokoinen crossover-maasturi, jossa on erinomainen suorituskyky ja mukava ajo. Vaikka tämä malli on Skoda SUV-malliston pienin katumaasturi, se on silti käytännöllinen ja mukava perheauto. Sillä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka voidaan minimoida tai välttää auton asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z