Skoda Kamiq – yleiset ongelmat

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq on yksi Skoda-malliston uusimmista malleista. Se on pienikokoinen katumaasturi, jossa on erinomaiset ominaisuudet ja hyvä suorituskyky. Mutta mitkä ovat Skoda Kamiqin yleisiä ongelmia?

Skoda Kamiqin yleisiä ongelmia ovat liiallinen öljynkulutus, kytkinongelmat, ohjelmistovika ja vialliset istuinpäälliset. Lisäksi jotkut omistajat ovat raportoineet polttoainepumpun vioista ja akkuongelmista. Vaikka Skoda Kamiqissa on useita ongelmia, useimmat niistä voidaan välttää asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

Mitkä ovat Skoda Kamiqin yleisiä ongelmia?

Liiallinen öljyn käyttö

Monet Skoda Kamiqin käyttäjät ovat valittaneet liiallisesta öljyn käytöstä. Vaikka tämä ei olekaan vakava ongelma, on se asia, josta kiinnostuneiden ostajien ja käyttäjien tulisi olla tietoisia. Auton ajaminen riittämättömällä tai huonolla öljyllä voi johtaa vakaviin ongelmiin.

Jos kuitenkin täytät öljyä tavallista useammin, sinun kannattaa antaa mekaanikon tarkastaa autosi. Syynä voi olla vuoto-ongelma tai vaurioitunut männänrenkaan tiiviste. Varmista, että mekaanikko tarkastaa ja korjaa taustalla olevan ongelman. Jos kyseessä on kuitenkin normaali öljynkäyttö, sinun on vaihdettava ja täytettävä öljy tarpeen mukaan.

Ohjelmistovika

Tämä on yksi niistä ongelmista, jotka saivat Skodan vetämään takaisin joitakin vuosimalleja. Useiden valitusten jälkeen valmistaja havaitsi, että hätäpuhelujärjestelmän (eCall) viestintämoduulin ohjelmisto ei vastaa eritelmiä. Tämän seurauksena eCall-painike ei välttämättä toimi.

Ongelma ilmeni lisäksi sitkeämmin Australian markkinoille myydyissä Skoda-malleissa. Käyttäjät valittivat, että ohjelmistovika aiheuttaa jatkuvia virheilmoituksia. Tämä johtui viiveestä turvatyynyn signaalin ja moottorinohjauksen välillä, mikä johtui kansainvälisten mallien erilaisesta asettelusta.

  Onko Skoda Octavia hyvä auto?

Skoda kuitenkin kutsui takaisin kyseiset mallit, ja ongelma saatiin korjattua.

Polttoainepumpun vika

Kun Skoda Kamiqisi ikääntyy, siinä saattaa alkaa esiintyä tiettyjä ongelmia. Yksi yleisimmistä ongelmista, joita autossasi voi esiintyä sen ikääntyessä, on polttoainepumppuongelmat. Polttoainepumpun tehtävänä on kuljettaa tarvittava määrä polttoainetta säiliöstä moottoriin tarvittavalla paineella. Jos polttoainepumppu ei siis toimi, moottori ei välttämättä toimi kunnolla tai se voi jopa pettää.

Useimmat polttoainepumpun viat tapahtuvat ilman varoitusta. Polttoainepumppu voi vikaantua vanhenemisen, polttoaineen epäpuhtauksien tai sähkövikojen vuoksi. Joitakin tarkistettavia osia ovat polttoainesuuttimet, polttoaineen säätimet ja polttoainepumput. Varmista, että kyseiset osat vaihdetaan ajoissa ongelman korjaamiseksi.

Vialliset istuinsuojat

Tämä on toinen ongelma, joka sai Skodan vetämään takaisin joitakin vuosimalleja. Vaikutuksen kohteena olivat muun muassa heinäkuun ja syyskuun 2019 välisenä aikana valmistetut mallit. Käyttäjät valittivat, että istuinsuojien saumat voivat olla viallisia. Tämän seurauksena se voi heikentää sivuturvatyynyjen suojatoimintaa, mikä lisää loukkaantumisvaaraa onnettomuustilanteessa.

Hyvä uutinen on, että valmistaja kutsui kyseiset mallit takaisin ja ongelma saatiin korjattua.

Kytkinongelmat

Toinen yleinen ongelma, josta Skoda Kamiqin käyttäjät ovat valittaneet, on kytkin- ja vauhtipyöräongelmat. Useimmat käyttäjät ovat valittaneet, että kytkin palaa loppuun ennen aiottua käyttöikää. Tämä on hyvin turhauttavaa, koska useimmat omistajat eivät ole normaalisti valmistautuneet. Jotkut valittivat kytkimen palamisesta loppuun, kun he olivat ajaneet 6 000 kilometriä, kun taas toiset paloivat loppuun 10 000 kilometrin kohdalla.

  Onko Skoda Kodiaq hyvä auto?

Joitakin merkkejä palaneesta kytkimestä ovat savu, polttava haju ja vaikeudet vaihtaa vaihteita. Ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava kytkin tai vauhtipyörä tai molemmat.

Akkuongelmat

Vaikka se ei olekaan kovin yleistä, jotkut käyttäjät ovat myös raportoineet, etteivät heidän akkunsa pidä latausta. Ennen kuin vaihdat akun, sinun kannattaa tarkastuttaa se löysät tai syöpyneet navat voivat olla ongelmana. Akun vaihtaminen sen ikääntyessä on kuitenkin paras ratkaisu tällaisen ongelman korjaamiseksi.

FAQ

Onko Skoda Kamiq luotettava auto?

Kyllä, Skoda Kamiq on yksi luotettavimmista Skoda-malleista. Niiden 4 vuoden aikana, jotka tämä auto on ollut olemassa, siinä on ilmennyt vain vähän ongelmia verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa, joten se on erittäin luotettava. Sitä paitsi sen varaosat ovat huomattavasti halvempia kuin useimpien korkealuokkaisten pienikokoisten katumaastureiden varaosat.

Kuinka kauan Skoda Kamiq kestää?

Kuten useimpien luokkansa autojen, Skoda Kamiqin pitäisi kestää vähintään 200 000 kilometriä. Mutta jotta näin tapahtuisi, on noudatettava asianmukaista hoitoa ja huoltoa. Vaikka tämä on oletus, samalla alustalla olevat Skoda-mallit ovat todistetusti kestäneet pitkään. Siitä huolimatta Skoda on vielä uusi malli, ja se on ollut markkinoilla alle 5 vuotta.

Onko Skoda Kamiqin korjaaminen kallista?

Skoda Kamiqin huoltaminen ei ole kallista eikä halpaa. Tämä johtuu siitä, että tämän auton huoltaminen on halvempaa verrattuna saksalaisiin kollegoihinsa, mutta hieman kalliimpaa korealaisiin ja japanilaisiin autoihin verrattuna. Auto on kuitenkin melko luotettava eikä tarvitse usein korjauksia.

  Onko Skoda Enyaq hyvä auto?

Onko käytetty Skoda Kamiq hyvä auto?

Se riippuu siitä, miten hyvin auto on huollettu. Jos Skoda Kamiqin edellinen omistaja on huoltanut ja korjannut autoa tarpeen mukaan, se on hyvässä kunnossa. Sitä paitsi Skoda Kamiq on osoittautunut luotettavaksi pienikokoiseksi katumaasturiksi, jossa on vain vähän ongelmia. Jos siis joku aikoo ostaa käytetyn Skoda Kamiqin, hänen kannattaa varmistaa, että se on ollut hyvin huollettu.

Mikä moottori Skoda Kamiqissa on?

Skoda Kamiqissa on viisi moottorivaihtoehtoa. Siinä on kolme bensiinimoottoria, yksi dieselmoottori ja yksi bensiini/CNG-moottori. Bensiinimoottorivaihtoehtoihin kuuluvat 1,0-litrainen 95 TSI I3, 1,0-litrainen 115 TSI I3 ja tehokas 1,5-litrainen 150 TSI Evo I4 -moottori. Dieselmoottoriin kuuluu 1,6-litrainen 115 TDI I4 -moottori ja bensiini/CNG-moottoriin 1,0-litrainen 90 TGI I3 -moottori.

Johtopäätös

Skoda Kamiq on hieno ja luotettava pienikokoinen SUV. Se on myös hauska ajaa ja käytännöllinen. Tästä huolimatta tässä autossa on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää, kuten edellä on käsitelty. Siitä huolimatta Skoda Kamiq voi kestää pitkään, jos sitä huolletaan ja hoidetaan hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z