Peugeot 1007:n yleiset ongelmat

Peugeot 1007

Peugeot 1007 on pieni kolmiovinen omituinen Peugeot-kaupunkiauto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 2004, ja sitä ajettiin vuoteen 2009 asti, jolloin Peugeot lopetti sen tuotannon lopullisesti. Nyt 1007 on juuri sellainen auto, jonka useimmat ihmiset kuvittelevat ajatellessaan jokapäiväistä kuljettajaa, mikä on osittain syy siihen, että 1007 ei koskaan menestynyt suoranaisen myynnin osalta.

Oli miten oli, 1007 on nyt melko edullinen käytetty auto, joka tarjoaa melko paljon tilaa ja ainutlaatuisuutta, mitä on vaikea löytää nykypäivän autoteollisuudesta. Tässä artikkelissa käsittelemme perusteellisesti kaikkia Peugeot 1007:n yleisiä ongelmia, kerromme, mitä kannattaa varoa ja miten ne vaikuttavat auton yleiseen luotettavuuteen.

Aloitetaan moottorista, 1007:llä on melko paljon ongelmia tällä osastolla, kuten öljynkulutusongelmia, katalysaattoreiden vikaantumista ja MAF-ongelmia. Muita ongelmia ovat muun muassa vaihteiston ylikuumenemisongelmat, auton sähköjärjestelmään liittyvät ongelmat ja auton jousitusjärjestelmään liittyvät ongelmat.

Nyt on aika käydä hieman syvällisemmin läpi kaikki nämä asiat erikseen ja kertoa, kuinka vakavia ne ovat auton yleisen luotettavuuden kannalta.

Moottorin ongelmat

1007:n moottorissa näyttää olevan melko paljon ongelmia, joista yleisimpiä ovat liialliseen öljynkulutukseen liittyvät ongelmat, jotka voivat johtaa vakaviin moottorivaurioihin, jos niihin ei puututa ajoissa. Katalysaattoreiden vikaantuminen voi aiheuttaa huomattavaa tehon, kiihtyvyyden ja yleisen nopeuden tunteen laskua, mikä ei ole 1007:n pienestä moottorista kaikkein huomattavinta.

  Onko Peugeot Rifter hyvä auto?

Myös ilmanvaihdon massa-anturi on mahdollisesti kipeä kohta, minkä vuoksi monet vaihtavat sen jopa muutaman kerran omistuksen aikana. Kaiken kaikkiaan 1007:n moottori tarvitsee asianmukaista ja oikea-aikaista huoltoa ollakseen luotettava. Jos et pidä moottorista hyvää huolta, se pettää sinut pahasti.

Vaihteiston ylikuumeneminen

Monet 1007-mallin omistajat ovat raportoineet samankaltaisista ongelmista, joissa auto tärisee ja kieltäytyy kytkemästä eteenpäin meneviä vaihteita. 1007:ssä käytetty 2-tronic-vaihteisto on altis ylikuumenemisongelmille myös monissa muissa Peugeot-malleissa. Väliaikaisena korjauksena on kuulemma annettu auton jäähtyä noin 15-20 minuuttia, erityisesti lämpiminä kesäkuukausina.

Autoa ajaessa kannattaa aina, kun mahdollista, laittaa se vapaalle, jotta minimoitaisiin mahdollisuudet siihen, että näin käy ylipäätään. Jotkut sanovat, että vaihteiston ECU on siirrettävä lähelle jäähdytintä, jotta se kestää paremmin korkeita lämpötiloja, mikä voi auttaa siinä, ettei se ylikuumene niin usein.

Sähköongelmat

Monet mahdolliset ongelmat vaivaavat 1007:ää. Näitä ovat esimerkiksi ongelmat radion, ovien lukkojen, keskikonsolin, joka ei halua käynnistyä, torven, ikkunoiden, vilkkujen, pysäköintiantureiden ja mahdollisesti jopa mittariston kanssa. Nämä voivat johtua lukuisista ongelmista, mutta vialliset moduulit ja anturit ovat yleensä syynä.

Näitä ongelmia esiintyy myös paljon useammin 1007-malleissa, joiden ajokilometrit ovat korkeammat, mikä on järkevää, sillä mitä vanhempi auto on, sitä kuluneempia sähköt ovat. Näiden korjaaminen on usein haastavaa, koska oikeaa syyllistä on vaikea aina löytää. Parasta mitä voit tehdä, on viedä auto Peugeot-jälleenmyyjälle, jolla on kaikki tarvittavat laitteet ongelmien paikantamiseen.

  Peugeot 108:n yleiset ongelmat

Jousitusongelmat

Viimeinen ongelmaryhmä, jonka aiomme mainita tänään, viittaa auton jousitusjärjestelmään, jossa näyttää olevan ongelmia etujousien ja -jousien kokoonpanon kanssa. Melko monet omistajat ovat raportoineet joko kuljettajan tai matkustajan etupuolelta tulevista kolahtavista äänistä, jotka yleensä viittaavat ongelmiin, jotka liittyvät kallistuksenestolenkkeihin/jousitankoihin.

On sanottu, että nämä voivat mennä sekaisin päivittäisen kulumisen vuoksi, varsinkin jos ajetaan usein yli nopeuskuoppien ja epätasaisen maaston. Hyvä asia on, että niiden vaihtaminen ei ole kallista, mutta huono asia on, että ne voivat vioittua useita kertoja auton omistamisen aikana.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Peugeot 1007?

Jos haluat omituisen, ainutlaatuisen ja suhteellisen harvinaisen perheauton, joka ei ole liian suuri tai liian kallis, Peugeot 1007 on oikeastaan todella hyvä valinta, jos sitä huolletaan oikein. Kyllä, autossa on omat ongelmansa, mutta suurin osa niistä johtuu todellakin huollon puutteellisuudesta. Jos ostat sellaisen, jota ei ole käytetty väärin, voit nauttia siitä pitkään.

Toisaalta useimmat autoharrastajat eivät räpäytä silmiään 1007:lle, koska se ei ole ylellinen, dynaaminen, jännittävä tai mikään muu erityinen. Se on neutraalin näköinen ja neutraalisti ajettava auto, joka ei vedä yhtään sydämen naruista. Jos nautit siitä ja haluat vain kuljetusauton A:sta B:hen, 1007 on hyvä valinta.

Miksi Peugeot lopetti 1007:n tuotannon?

Syy siihen, miksi Peugeot luopui 1007:stä, on se, että se on itse asiassa yksi Peugeotin suurimmista myyntimenestyksistä. Alkuperäinen konsepti 1007 oli laajalti suosittu auto, ja kiinnostus oikeaa autoa kohtaan kasvoi niin paljon, että Peugeot otti sen tuotantoon. Kun auto kuitenkin tuli markkinoille, tuskin kukaan osti sitä, mikä ei ole kovin yllättävää, koska se näyttää ”meh”.

  Kaikki vuoden 2023 Peugeot 3008:sta

Jotkut sanovat, että Peugeot menetti arviolta 14 000-15 000 euroa jokaisesta myydystä 1007:stä, mikä tekee siitä valtavan flopin Peugeotille. Siksi on perusteltua ajatella, että Peugeot harkitsee kahdesti ennen kuin haluaa tarjota samanlaista autoa enää koskaan.

Onko Peugeot 1007 halpa omistaa?

Peugeot 1007 on todellakin todella edullinen auto omistaa pienen moottorinsa, hyvän polttoainetaloutensa, halpojen rekisteröintimaksujensa ja melko halpojen vakuutustensa ansiosta. Sen ostaminen on nykyään valtavan edullista, sillä arvon aleneminen on laskenut 1007:n hintaa huomattavasti.

Kaiken kaikkiaan emme voi sanoa olevamme yllättyneitä, mutta todellisuudessa 1007 on nykyään harvinainen auto, eikä vähällä ajokilometrillä ajetusta autosta voi menettää rahaa, jos se pidetään hyvässä kunnossa omistuksen aikana.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z