Hyundai i30 vs Toyota Corolla – kumpi on parempi?

Onko Hyundai i30 hyvä auto?

Jos haluat ostaa kunnollisen perheperheen hatchbackin, joka sekä täyttää kaikki käytännön toiveet että tuntuu mukavalta, turvalliselta ja nykyaikaiselta, sinun pitäisi kiinnittää huomiosi Hyundai i30:een ja Toyota Corollaan. Näitä kahta viistoperää on myyty hullun lailla viime vuosina, koska niissä yhdistyvät kaikki viistoperältä odotettavissa olevat edut ja huipputason luotettavuus.

Loppujen lopuksi Hyundai ja Toyota ovat nykyään luotettavimpia autonvalmistajia, mikä lisää niiden vetovoimaa melkoisesti. Hyundai i30 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, ja siitä lähtien siitä on syntynyt kolme eri sukupolvea, joista viimeisin esiteltiin vuonna 20202. Toisaalta Toyota Corolla on paljon vanhempi, sillä se esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1966.

Tämä tekee Corollasta pisimpään tuotannossa olleesta jatkuvasta viistoperästä, sillä Toyota julkaisi Corollan 12. sukupolven muutama vuosi sitten, mikä tarkoittaa, että 13. sukupolvi on aivan nurkan takana. Corolla on myös ”kaikkien aikojen myydyimpien autojen” listan kärjessä, mikä ei varmasti ole ilman ansioita.

Tässä vertailussa vertailemme näitä kahta maailmankuulua viistoperää ja selvitämme, kumpi niistä voittaa ja miksi sinun pitäisi valita toinen. Hyundai i30 vs. Toyota Corolla – kumpi on parempi?

Hyundai i30

Hintatasoltaan i30 vaikuttaa tässä vertailussa kalliimmalta autolta, osittain siksi, että se ei ole myöskään koskaan ollut auto. Moottoreiden osalta i30 ei kuitenkaan ole paras mahdollinen, sillä siitä puuttuu oma hybridimalli ja oma dieselmalli. Oli miten oli, siinä on kuitenkin kaksi bensiinimoottoria, joista ensimmäinen on iskutilavuudeltaan 1,0 litraa ja tarjoaa 120 hv, kun taas suurempi 1,6 litran moottori tarjoaa 160 hv.

  Hyundai Venuen yleiset ongelmat

On myös mainittava, että i30 on saatavana N-urheilupaketilla, joka nostaa tehon 270hv:iin 2.0L nelisylinterisen turbomoottorin avulla. Kaikki i30-mallit ovat FWD-malleja ja niissä on manuaalivaihteisto, kun taas automaattivaihteisto on saatavana lisävarusteena. Muotoilullisesti i30 näyttää ansaitulta päivitykseltä edelliseen sukupolveen verrattuna, sillä se näyttää paljon paremmalta sisältä ja ulkoa.

Suurempi infotainment-näyttö, pehmeämmät linjat ja paremmat materiaalit löytyvät nyt uudesta i30:stä. Ajokokemus on melko tavanomainen, lukuun ottamatta i30 N -mallia, joka tuntuu paljon vakavammalta ja dynaamisemmalta. Luotettavuus on erinomainen, kuten usein Hyundain nykymalleissa.

Käytännöllisyys on sitä, mitä tältä segmentiltä voi odottaa, mikä tarkoittaa, että i30 on sekä hyvä perheauto että hyvä suorituskykyinen auto ”N-Sport”-mallissaan.

Toyota Corolla

Jos valitset Toyota Corollan i30:n sijasta, voit säästää rahaa, jonka voit myöhemmin käyttää lisävarusteisiin, jotka tekevät Corollasta paljon tasokkaamman tuntuisen. Moottoripuolella Corollaan saa yhden 1,2 litran 4-sylinterisen turbomoottorin, jossa on 115 hv, ja jopa kaksi hybridimoottoria. Ensimmäinen on 1,8 litran 4-sylinterinen moottori, jossa on sähkömoottori ja jonka yhteisteho on 122 hv.

Toinen on 2.0L 4-sylinterinen hybridimoottori, joka tarjoaa 180hv ja on markkinoiden suosituin Corolla-malli. Muotoilullisesti uusi Corolla näyttää paljon paremmalta kuin aiemmat sukupolvet, sillä se näyttää nyt aidolta, tarkoituksenmukaiselta ja jännittävältä. Corollan sisätilat ovat myös paljon aiempaa ylellisemmät, mikä tekee siitä i30:n veroisen.

  Hyundai Genesis yleiset ongelmat

Luotettavuus on jopa parempi kuin i30:ssä, mikä on yllätys, kun otetaan huomioon, että i30 on yksi segmenttinsä luotettavimmista autoista. Ajokokemus on mukava, mutta ei mitään tavallisuudesta poikkeavaa, eikä Corollasta ole saatavilla erityistä suorituskykyistä versiota. Vakiovarusteena on neliveto ja manuaalivaihteisto, mutta automaattivaihteisto on lisävaruste.

Käytännöllisyys on myös todella hyvä, sillä Corollaan mahtuu ongelmitta jopa neljä aikuista. Varustelutaso on todella hyvä, ja Corollassa on vakiona melko paljon varusteita.

Tuomio – Toyota Corolla on parempi.

Hyundai i30 ja Toyota Corolla ovat parhaita viistoperäisiä autoja, joita nykyään voi ostaa, mikä tarkoittaa, että molemmat ovat upeita. Corolla vie kuitenkin voiton muutamasta eri syystä. Ensinnäkin Corollaan on saatavana erittäin luotettava, tehokas ja hienostunut hybridivoimansiirto, jota i30:een ei edelleenkään ole saatavilla.

Corolla näyttää paljon mielenkiintoisemmalta sekä sisältä että ulkoa, ja materiaalivalinnat ovat vertailukelpoisia. Corolla onnistuu olemaan hieman luotettavampi ja paremmin varusteltu. i30 on kuitenkin parempi perheauto, koska takana on paljon enemmän tilaa sen lisäksi, että i30 ei tunnu yhtä ahtaalta kuin Corolla.

i30:ssä on myös suurempi tavaratila, mutta vuorovesi kääntyy jälleen kerran ajossa, sillä Toyota Corolla tuntuu yksinkertaisesti vetovoimaisemmalta, nuorekkaammalta ja suorastaan miellyttävämmältä ajaa.

FAQ-osio

Onko Hyundai i30 tehokkaampi kuin Toyota Corolla?

Mitä tulee tehokkuuteen, molemmat näistä autoista ovat hämmästyttäviä. Hyundai i30:n kulutus on jopa 45MPG, mikä on varmasti todella hyvä luku bensiinimoottorilla varustetulle perheautolle. Toyota Corolla on kuitenkin saatavana kahdella hybridivoimansiirrolla, jotka molemmat voivat tarjota 50 ja jopa 65MPG:n väliltä, mikä tekee siitä paljon tehokkaamman.

  Onko Hyundai ix20 hyvä auto?

Oli miten oli, meidän on kuitenkin mainittava, että nämä edut eivät ole yhtä tuntuvia maantienopeuksissa, joissa Corolla tarjoaa noin 10MPG vähemmän, kun taas i30 tarjoaa lähes saman verran.

Onko Hyundai i30 turvallisempi kuin Toyota Corolla?

Turvallisuuden kannalta nämä kaksi ovat lähes identtisiä viiden tähden turvallisuusluokituksineen. Tämä tarkoittaa, että turvallisuus ei pitäisi olla ongelma kummallekaan näistä. On kuitenkin mainittava, että Corolla näyttää olevan hieman paremmin varusteltu kuin tehdasversio, mikä on eduksi, koska se maksaa aluksi vähemmän.

Onko Hyundai i30 N parempi kuin Toyota Corolla?

Vaikka Toyota Corolla voittaakin ”tavallisen” auton testin, i30 N on täysin erilainen peto. i30 N on nopeampi, ketterämpi, hauskempi ajaa, jännittävämpi, tehokkaampi ja paljon haluttavampi kuin Toyota Corolla. Toki se maksaa myös paljon enemmän rahaa, mutta i30 N:n kohdalla saat sen, mistä maksat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z