Yleiset Ford Focuksen vaihteisto-ongelmat

Ford Focus on yksi maailman tunnetuimmista viistoperäisistä autoista, mikä tarkoittaa, että lähes kaikki tuntevat Focuksen. Se on auto, joka onnistuu myymään melko hyvin kaikkialla maailmassa, jopa nykypäivänä, jolloin maasturit ja crossoverit hallitsevat markkinoita. Ford päätti kuitenkin vetää Focuksen eläkkeelle ja valmistaa enemmän katumaastureita ja crossovereita.

Tämä tarkoittaa, että markkinoilla on paljon potentiaalisesti hyviä Ford Focus -käytettyjä autoja, jotka vain odottavat, että niiden mahdolliset uudet omistajat tarttuvat niihin. Ennen kuin ostat mitään, sinun on kuitenkin oltava tietoinen kaikesta siitä, mitä käytettyyn Focukseen liittyy, ennen kaikkea luotettavuuden ja luotettavuusosaston osalta.

Yksi Ford Focuksen puhutuimmista komponenteista on vaihteisto, joka ei ole maailman paras automaattivaihteisto. Se kärsii yleisistä ongelmista, kuten pysähtymisongelmista, tärinästä ja värinästä sekä epäröinnistä, jotka näyttävät olevan yleisiä monissa Ford Focus -malleissa.

Kaiken kaikkiaan Focus on melko suosittu kakkoskova-auto syystä, sillä se todella onnistuu tyydyttämään hatchback-markkinarakoa todella hyvin. Jos olet kiinnostunut tällaisesta autosta, muista tehdä ennen ostoa tarkastus, jotta voit olla 100-prosenttisen varma siitä, että auto on hyvässä kunnossa.

Ford Focuksen vaihteiston pysähtymisongelmat

Vaihteiston ohjausmoduulin virheellisen kalibroinnin vuoksi Focuksen tiedetään joskus jumiutuvan. Ford tunnisti tämän ongelman ja totesi, että Focuksen automaattivaihteistossa ”voi esiintyä ajoittaisia ongelmia, jotka liittyvät vaihteiston kytkeytymisen katkeamiseen ajon aikana, ajoittaiseen käynnistymättömyyteen tai tehon menetykseen”.

  Ford Mustang Shelby GT500 Luotettavuus

Monet asiakkaat ovat raportoineet näistä ongelmista, ja yleisin tapaus on, että auto siirtyy yhtäkkiä tyhjäkäynnille, jolloin ”Vaihteisto-ongelma huolto” -varoitusvalo syttyy. Omistajat toteavat, että nämä ongelmat ovat yleisiä sekä alhaisilla nopeuksilla että suurilla nopeuksilla, kuten moottoritiellä. Ei ole yllättävää, että tällainen vaihteisto-ongelma moottoritienopeuksissa voi aiheuttaa jopa onnettomuuden.

Joidenkin tietojen mukaan tämä ongelma liittyy myös vialliseen kytkimeen. Jotkut jopa sanovat, että kyseessä voisi olla myös viallinen vaihteensiirtoyksikkö. Riippumatta siitä, mikä näistä ongelmista on kyseessä, muista viedä autosi Ford-jälleenmyyjälle, jos joskus törmäät johonkin näistä ongelmista, sillä et halua, että niitä tapahtuu enää koskaan.

Ford Focuksen vaihteiston ravistelu ja tärinäongelmat

Monien Focuksen eri sukupolvia ostaneiden asiakkaiden mukaan vaihteisto ei ole erityisen pehmeä tai miellyttävä, sillä se voi täristä ja joskus jopa täristä rajusti. Ford toteaa, että ”jonkinasteista tärinää tai tärinää, kun täysin uusi automaattivaihteisto toimi alhaisella nopeudella”, ja sanoi, että se oli ”samanlainen kuin mitä koetaan manuaalivaihteistolla”.

Kaikki eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita siitä, että nämä ongelmat ovat niin vähäisiä kuin Ford haluaa sinun uskovan. Monet omistajat ovat valittaneet juuri näistä ongelmista, mutta siten, että auto tuntuu turvattomalta, epävakaalta ja usein pysähtymisen partaalla. Koska nämä ongelmat ilmenevät usein kiihdytyksen aikana, jos auto pysähtyy vilkkaassa risteyksessä, voit joutua helposti peräänajetuksi.

  Onko Ford Ranger hyvä auto?

Jotkut sanovat, että tämä johti jopa siihen, että vaihteiston kytkin petti kokonaan ja he jäivät jumiin tien varteen. Riippumatta siitä, mitä Ford-jälleenmyyjä sanoo sinulle, sinun pitäisi tarkastuttaa vaihteistosi, koska aivan liian monet omistajat valittivat, että nämä ongelmat johtivat lopulta johonkin vakavampaan.

Ford Focuksen vaihteiston epäröinti

Ford Focuksen vaihteiston tiedetään myös liukuvan tai epäröivän vaihteita käytettäessä. Kokeneiden Ford-mekaanikkojen mukaan nämä ongelmat liittyvät suoraan joko vaihteistonesteen saastumiseen tai vaihteiston ohjausmoduuliin. Molemmat näistä vaativat ripeää toimintaa, muuten vaihteisto voi pettää kokonaan.

Vaihteistonesteen vaihto on tehtävä Fordin suositusten mukaisesti. Et voi yksinkertaisesti unohtaa tehdä niitä, sillä saastunut vaihteistoneste voi tappaa vaihteiston kokonaan, mikä tarkoittaa, että uusi vaihteisto on paikallaan, ja ne maksavat yleensä aivan liikaa rahaa.

Ohjausmoduuli voidaan helposti vaihtaa tai joskus jopa yksinkertainen nollaus voi ratkaista ongelman. Kaiken kaikkiaan nämä voidaan korjata ilman suurempia ongelmia, mutta muista aina vaihtaa ja huuhdella vaihteistoneste aina tarvittaessa.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Ford Focus?

Jos haluat melko edullisen, mutta suhteellisen luotettavan modernin hatchbackin, johon mahtuu ongelmitta neljä ihmistä, Ford Focus on loistava valinta. Viistoperäisiä autoja on monia, mutta silti Focus tuntuu usein olevan yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että Focus on todella monipuolinen auto.

  Ford Flexin luotettavuus

On todella sääli, että Ford päätti lopettaa sen tuotannon, varsinkin kun otetaan huomioon, että Focus RS oli yksi jännittävimmistä ja kyvykkäimmistä hot hatchback -autoista.

Paljonko Ford Focuksen vaihteiston korjaaminen maksaa?

Ford Focuksen vaihteiston korjauskustannukset vaihtelevat keskimäärin 1 500 ja 2 500 dollarin välillä uuden kytkimen osalta. Täysin uusi vaihteistoyksikkö maksaa todennäköisesti 3 500-5 000 dollaria. Jotkut ihmiset ovat jopa valmiita hankkimaan käytetyn Focus-vaihteiston, mikä voi joskus olla hyvä ajatus, mutta se voi usein olla myös todella huono ajatus.

Päätitpä sitten valita minkä tien tahansa, muista pitää vaihteisto optimaalisessa kunnossa, jos haluat sen kestävän huomattavan pitkään.

Mitkä Ford Focus -mallit kärsivät eniten vaihteisto-ongelmista?

Kuten lukuisilla foorumeilla ja verkossa olevissa kaavioissa todetaan, vuosien 2012-2016 Ford Focus -mallit näyttävät kärsivän eniten vaihteisto-ongelmista. Tämä ei tarkoita sitä, että näitä malleja pitäisi välttää, vaan pikemminkin sitä, että vaihteistoon on kiinnitettävä erityistä huomiota, jos olet kiinnostunut ostamaan Ford Focuksen tältä aikakaudelta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z