Ford F150:n yleiset vaihteisto-ongelmat

Ford F150 on ollut Yhdysvalloissa myydyin auto jo pitkään, mikä tarkoittaa, että F150 on kirjaimellisesti osa yhdysvaltalaista kulttuuria. F150 on kuorma-auto, joka on suunniteltu sekä työ- että vapaa-ajan käyttöön ja pitkän matkan ajamiseen, mikä tekee F150:stä kaiken kaikkiaan todella hyvän kuorma-auton. F150:ssä on luotettava 10-vaihteinen automaattivaihteisto, joka korostaa mukavuutta, tehokkuutta, hyödyllisyyttä ja luotettavuutta.

Tämä vaihteisto ei kuitenkaan ole täydellinen, kuten lähes kaikki muutkin vaihteistot. Siellä täällä on joitakin ongelmia, jotkut niistä ovat pahempia, jotkut eivät niinkään. Tässä artikkelissa käsittelemme Ford F150:n yleisimpiä vaihteistoongelmia, kerromme, miten voit korjata ne ja miten ne sopivat muuhun segmenttiin.

Yleisin Ford F150:n vaihteisto-ongelma liittyy vaihteiston lämmittimen ongelmiin, TTC-venttiiliin, epätasaisiin ja karkeisiin vaihteisiin, vaihteen asennon merkkivalo-ongelmiin ja pumppuvaihteiston vaihteiston vikaantumiseen. Nämä ovat yleisimpiä ongelmia, mikä tarkoittaa, että tämä on asia, joka sinun pitäisi ottaa huomioon, jos olet kiinnostunut Ford F150:n ostamisesta.

Kaiken kaikkiaan tämä vaihteisto on todella hyvä, ja sen pitäisi kestää melko pitkään. Sinun on kuitenkin pidettävä siitä hyvää huolta, älä käytä sitä liikaa väärin, ja sinun pitäisi olla enemmän kuin hyvä elää sen kanssa melko pitkään.

Ford F150:n vaihteisto – Vaihteiston lämpenemisongelmat

Ford F150:n vaihteistonlämmitin on asennettu suoraan vaihteistokoteloon, joten se on altis jäähdytysnestevuodoille, jos niitä ilmenee. Nämä ongelmat ovat yleisimpiä vuoden 2018 jälkeisissä malleissa. On syytä mainita, että kaikissa F150:n sukupolvissa on vaihteistonlämmitin, mutta vanhemmissa malleissa sitä ei ole samassa paikassa kuin vuoden 2018 jälkeisissä malleissa.

  Onko Ford Escape hyvä auto?

Ongelma tässä on se, että kun auto lähtee pitkälle ajomatkalle ja seisoo käyttämättömänä, jäähdytysneste voi löytää tiensä lämmittimeen ja aiheuttaa joukon ongelmia. Jos satut havaitsemaan vuotoja, vie auto ehdottomasti jälleenmyyjälle, varsinkin jos koet karheita vaihteita ja nykiviä kiihdytyksiä.

Ford F150:n vaihteisto – TTC-säätimen venttiiliongelmat

Ford F150:ssä on niin sanottu 10R80 10-vaihteinen automaattivaihteisto, joka on suunniteltu yhdessä General Motorsin kanssa. Nämä vaihteistot löytyvät myös monista muista Ford-tuotteista, kuten Mustangista, Expeditionista ja Explorerista, ja kaikissa näissä malleissa esiintyy samoja TTC:hen liittyviä ongelmia.

TTC:stä voi tulla epätasainen sen juuttumisen vuoksi, mikä rajoittaa jonkin verran järjestelmän toimintakykyä. Tämä voi aiheuttaa koko joukon ongelmia vaihteiston kanssa, varsinkin jos sitä ei hoideta riittävän ajoissa. Lisäksi jos vaihteistonesteessä on roskia ja likaa, on todennäköistä, että myös momentinmuunnin on viallinen.

Ford F150:n vaihteisto – Epätasainen ja karkea vaihtaminen

Jos F150-vaihteistosi vaihtaa joskus epätasaisesti, sinun ei pitäisi olla kovinkaan huolissasi, koska kaikki automaattivaihteistot tekevät joskus niin. Jos kuitenkin koet tällaista muutaman kerran yhden ajon aikana, on todennäköistä, että jokin on vialla. Ford yleensä sanoo, että karkeat vaihdot ovat normaaleja ja ovatkin, kun niitä tapahtuu harvoin. Kun niitä tapahtuu usein, ne ovat kaukana normaalista.

Nämä ongelmat voidaan korjata kahdella eri tavalla. Ensimmäinen on ohjelmoida uudelleen/rekalibroida ohjelmistopuoli päivittämällä järjestelmä. Toinen tapa on vaihtaa venttiilikokoonpano. Muista toimia nopeasti, sillä et halua kärsiä samanlaisista ongelmista myöhemmin.

  Yleiset Ford Focuksen vaihteisto-ongelmat

Ford F150:n vaihteisto – Vaihteen asennon merkkivalon ongelmat

Ford F150 on varustettu muutamalla eri järjestelmällä, jotka kertovat, millä vaihteella olet. Yleisin niistä näkyy kojelaudassa, jossa se näyttää, millä vaihteella olet koko ajan. Kun auto vaihtaa vaihdetta, se näyttää sen sinulle auton kojelaudassa. Jotkut omistajat ovat kuitenkin valittaneet, että vaihteen asennon merkkivalo ei tahdo pysyä päällä.

Jotkut ovat yrittäneet korjata asian ohjelmoimalla järjestelmän uudelleen, mutta näyttää siltä, että tämä korjaus ei ratkaissut ongelmaa kokonaan. Toiset sanovat, että myös järjestelmän vaihtaminen ei ratkaise ongelmaa joka kerta. Kyseessä on todennäköisesti sähköinen häiriö, joka Fordin pitäisi pian korjata.

Ford F150:n vaihteisto – Vetopyörän pumpun vikaantuminen

Muutamien verkkolähteiden mukaan F150:stä löytyvä 10R 10-vaihteinen vaihteisto on altis vinkuville äänille normaalin ajon aikana. Nämä vinkuvat äänet liittyvät suoraan vetopyörästöpumppuun, joka näyttää kärsivän jonkin verran rasituksesta. Fordin mukaan tämä ei ole suuri ongelma, mutta joidenkin omistajien mukaan heidän vaihteistopumppunsa ovat vikaantuneet pian sen jälkeen, kun he ovat kuulleet nämä vinkuvat äänet.

UKK-osio

Onko Ford F150:n vaihteisto hyvä?

Fordin 10-vaihteinen automaattivaihteisto on hyvä, kun se toimii tarkoitetulla tavalla. Fordia vastaan nostettiin jopa suuri joukkokanne 10-vaihteisen vaihteiston toistuvien ongelmien vuoksi. Tämä tahrasi 10-vaihteisen vaihteiston imagoa melkoisesti, mutta monet Fordin omistajat pitävät 10-vaihteista vaihteistoa edelleen enemmän kuin riittävänä.

  Onko Ford Maverick hyvä auto?

Ford on tietoinen siitä, miten erityinen F150 on Yhdysvaltain markkinoille, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa sitä vain todella hyvällä vaihteistolla.

Mikä Ford F150:n moottori on paras?

Ford F150:n moottoreita on melko paljon, mutta niistä kaikista paras on todennäköisesti 5,0 litran TI-VCT V8-moottori, koska se on hyvä hintalahja, jossa on riittävästi tehoa ja vääntöä helppoon vetämiseen. 3.5L EcoBoost, 3.3L EcoBoost ja 3.0L Power Stroke Turbo Diesel ovat kaikki loistavia F150-moottoreita.

Kuinka luotettava Ford F150 on?

Ford F150:tä kehutaan monista asioista, mutta luotettavuus ei kuulu niihin. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö F150 olisi luotettava, mutta se on vain niin suosittu, ja siihen liittyy oma varoituksensa. Aina kun ilmenee ongelma, joka olisi suhteellisen tuntematon autossa, joka ei ole niin suosittu kuin F150, F150:n kohdalla se tarkoittaa valtavaa lehdistökatsausta.

Kaikki autot ovat tavalla tai toisella epäluotettavia, mutta jos huollat ja hoidat F150:täsi, se palvelee sinua vuosikymmeniä. Se on kaksisuuntainen tie, sillä et yksinkertaisesti voi odottaa, että jokin niinkin monimutkainen asia kuin moottoriajoneuvo olisi luotettava, jos et huolehdi siitä asianmukaisesti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z