BMW 325ci vaihteisto ongelmat

BMW 325ci ei ehkä ole enää tuotannossa, mutta se on yksi hienoimmista BMW 3-sarjan malleista, jotka BMW on koskaan luonut. Käytetyt BMW 325ci:t menestyvät hyvin käytettyjen autojen markkinoilla, mutta niissä on myös joitakin ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Mitkä ovat kuitenkin yleisiä BMW 325ci:n vaihteisto-ongelmia?

Yleisiä BMW 325ci:n vaihteisto-ongelmia ovat polttava haju, vaihteiston varoitusvalon syttyminen, vaihteistonestevuodot, vaihteen vaihdon viivästyminen, hiostava ääni, kova vaihteenvaihto ja vaihteen luisto. Tieto siitä, mitkä vaihteisto-ongelmat vaivaavat autoasi, on elintärkeää, ja se voi auttaa sinua pidentämään vaihteiston käyttöikää.

Mitkä ovat BMW 325ci -mallin yleiset vaihteisto-ongelmat?

Vaihteiston varoitusvalo syttyy

Kuten useimmissa autoissa, yksi ensimmäisistä vaihteisto-ongelman merkeistä on moottorin tarkastusvalon syttyminen. Mutta koska BMW:ssä on vaihteiston varoitusvalo, käyttäjä saa siitä hälytyksen. Seuraavaksi sinun on neuvoteltava mekaanikon kanssa selvittääksesi, missä vaihteiston osassa on ongelma.

Huomaa, että vaihteiston varoitusvalo syttyy todennäköisemmin BMW 325ci -malleissa, joissa on automaattivaihteisto, eikä manuaalivaihteistossa. Valo häviää, kun ongelma on korjattu.

Vaihteistonestevuodot

Jos omistat BMW 325ci -mallin, voit odottaa, että vaihteistoneste vuotaa, jos et huolla autoasi asianmukaisesti. Tämä ongelma tulee esiin, kun olet ajanut useita kilometrejä tarkastamatta ja vaihtamatta vaihteistojärjestelmän haavoittuvia osia. Joitakin osia, jotka kuluvat nopeammin, ovat tiivisteet ja tiivisteet, voimansiirtoputket, voimansiirtopannun tiivisteet sekä huonot venttiilit ja solenoidit.

Tähän ongelmaan on puututtava välittömästi, sillä se voi vaurioittaa voimansiirtoa entisestään ja vaikuttaa auton suorituskykyyn. Korjaa tai vaihda huonot ja vaurioituneet osat.

  BMW 2-sarjan Gran Coupe luotettavuus

Nihkeä ääni tai outo ääni

Jos havaitset oudon äänen tai jauhavan äänen, kun yrität vaihtaa vaihteita ajon aikana, tämä on merkki vaihteiston viasta. Suurin syyllinen voi olla haljennut tai lohjennut hammaspyörä. Joissakin tapauksissa se voi johtua voitelun puutteesta. Ennen kuin viet autosi ammattitaitoiselle mekaanikolle, kokeile täyttää vaihteistoneste suositeltuun tasoon ja katso, poistuuko ongelma.

Jos ongelma ei ratkea, pyydä mekaanikkoa tekemään diagnoosi ja korjauttamaan autosi. Ja jos planeettapyörästöjärjestelmä on vaurioitunut, sinun on myös vaihdettava se, jotta pääset eroon jauhavasta äänestä.

Viivästynyt vaihteenvaihto

Tämä on toinen yleinen ongelma, joka on myös helppo paikallistaa. Viivästynyt vaihteenvaihto tapahtuu, kun yrität vaihtaa vaihteelle tai vaihtaa vaihteiden välillä, mutta se ei toimi mielesi mukaan. Joitakin asioita, jotka aiheuttavat viivästynyttä vaihteenvaihtoa, ovat vähäinen nesteen määrä, likainen neste, vaihteiston solenoidiongelmat tai ongelmat kytkimen tai vaihteenmuuttajan kanssa.

Pyydä ammattitaitoinen mekaanikko tutkimaan autosi, jotta he voivat havaita ongelman ja korjata sen.

Polttava haju

Polttava haju syntyy vuotavan vaihteistonesteen tai alhaisen vaihteistonestetason seurauksena. Tämä on yksi helpoimmista korjauksista, sillä sinun ei tarvitse käydä mekaanikolla, ellei neste vuoda. Nesteen vuotaminen johtuu yleensä haljenneesta, viallisesta tai huonosta vaihteiston osasta. Havaitse huono osa ja vaihda se ongelman korjaamiseksi.

Vaihteen luistaminen

Vaihteistovuodot tai alhainen nestetaso voivat saada vaihteet luistamaan tai vaihtamaan hitaasti ja epäjohdonmukaisesti. Jos siis haluat päästä eroon tästä ongelmasta, aloita korjaamalla vuotokohta ja varmista, että nestetasot ovat aina oikeat.

  Kumpi auto heikkenee nopeammin - Mercedes vai BMW?

Vaikea vaihtaa

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä meillä on kova vaihteenvaihto. Kuten useimmat BMW 325ci:n vaihteisto-ongelmat tällä listalla, myös tämä ongelma johtuu vaihteistonesteen puutteesta tai likaisesta vaihteistonesteestä. Jos siis haluat välttää kovia vaihteita, varmista, että vaihteistoneste on puhdasta ja oikean määrän.

FAQ

Onko BMW 3-sarja luotettava?

Kyllä, BMW 3-sarja on markkinoiden luotettavin BMW-sarja. Useimmat luotettavuuslaitokset arvioivat tämän sarjan yleensä keskimääräistä luotettavammaksi. Sitä paitsi se rekisteröi 100 ongelmaa kohden vähemmän ongelmia kuin mikään muu BMW-sarja.

Onko BMW 3-sarjan huolto kallista?

BMW 3-sarja on yksi edullisimmista BMW-malleista huollettavaksi. Jos siis verrataan BMW 3-sarjan ylläpitokustannuksia BMW 5-sarjan tai 7-sarjan malliin, 3-sarja on halvempi ylläpitää. Siitä huolimatta sen ylläpito on silti kalliimpaa kuin valtavirta-autojen, sillä sen huollot ja osat ovat erittäin kalliita.

Kuinka kauan kestää korjata viallinen vaihteisto?

Se riippuu käsiteltävistä osista ja ongelman vakavuudesta. Vähäisten vaihteistovikojen korjaamiseen voi kulua muutama tunti, kun taas vakavien ongelmien korjaamiseen voi kulua yli kaksi päivää. Lisäksi on tärkeää huomata, että jotkin osat ovat kalliimpia kuin toiset.

Kumpi on halvempaa – vaihteiston uudelleenrakentaminen vai uuden vaihteiston ostaminen?

Nykyisen vaihteiston uudelleenrakentaminen on tietenkin halvempaa kuin uuden ostaminen. Olemassa olevan vaihteiston uudelleenrakentaminen tarkoittaa huonojen tai viallisten osien korjaamista, kun taas uuden vaihteiston hankkiminen edellyttää kaiken uuden hankkimista, mikä on erittäin kallista. BMW:n vaihteiston uudelleenrakentamisen kustannukset vaihtelevat 2 000 ja 5 000 dollarin välillä, kun taas uuden vaihteiston ostamisen kustannukset vaihtelevat 3 000 ja 7 000 dollarin välillä.

  BMW M4 Luotettavuus

Kuinka monen kilometrin jälkeen BMW 325ci:n vaihteistoon alkaa tulla vikoja?

Vaihteisto on yksi kaikkien autojen tärkeimmistä osista. Monet pitävät sitä kuitenkin itsestäänselvyytenä eivätkä vaihda vaihteiston nestetasoa tai huuhtele likaista ja vanhaa nestettä pois. Jos vaihteistoa ei huolleta asianmukaisesti, siinä alkaa olla ongelmia 50 000 kilometrin jälkeen. Siksi on suositeltavaa tarkistaa nestetaso 6 kuukauden välein ja vaihtaa neste 30 000 mailin välein.

Loppupäätelmät

On ratkaisevan tärkeää pitää vaihteistosta hyvää huolta samalla tavalla kuin pidämme hyvää huolta moottorista. Jos näin ei tehdä, vaihteistoon kehittyy vakavia ongelmia, jotka vaarantavat auton suorituskyvyn. BMW 325ci:n vaihteisto-ongelmat voidaan välttää hyvällä hoidolla ja huollolla.

Ja nyt kun tiedät joitakin vaihteisto-ongelmia, joita todennäköisesti kohtaat hankkiessasi laadukkaan käytetyn BMW 352ci:n, sinun kannattaa huoltaa se hyvin ja pidentää auton moottorin ja vaihteiston käyttöikää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z