Yleisiä ongelmia BMW 528i

BMW 5-sarja teki ensiesiintymisensä vuonna 1972. Se on siis ollut markkinoilla jo yli 50 vuotta. Kuitenkin juuri lähtötason BMW 528i muuttaa 5-sarjan lopullisesti. Tämä auto tarjoaa mukavan, ylellisen, suorituskykyisen ja tasaisen ajon. Mutta mitkä ovat BMW 528i:n yleisiä ongelmia?

Vaikka BMW 528i:ssä on paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia, siinä on myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Kun BMW:n teknikot ja mekaanikot ovat olleet markkinoilla yli viiden vuosikymmenen ajan, he ovat törmänneet useisiin ongelmiin, joita BMW 528i yleensä kohtaa.

Joitakin yleisiä ongelmia, joita BMW 528i:n kiinnostuneiden ostajien tulisi odottaa, ovat jäähdytysnestevuodot, nestevuodot, venttiilikannen tiivisteen vuodot, etujousituksen löysyys ja moottorin ylikuumeneminen. Asianmukaisella korjauksella ja huollolla useimmat näistä ongelmista voidaan kuitenkin välttää.

Mitkä ovat BMW 528i:n yleiset ongelmat?

Jäähdytysnestevuodot

Jäähdytysnestevuodot ovat hyvin yleisiä BMW-malleissa, jotka ovat ajaneet yli 80 000 kilometriä. Sitä paitsi BMW 528i:n jäähdytysnestevuodot tapahtuvat yleensä vesipumpussa tai jäähdyttimessä. Jäähdytysnestevuoto jäähdyttimessä johtuu yleensä jäähdyttimen putkien korroosiovauriosta.

Ohjaustehostimen letkun nestevuodot.

Kun BMW 528i -mallisi kulkee useita kilometrejä, ohjaustehostimen letkussa alkaa vuotaa nesteitä. Suurin syy tähän on löystyneet O-renkaat tai kuluneet tiivisteet. Jos O-renkaat ja tiivisteet kuluvat, ne on vaihdettava ajoissa nestevuotojen välttämiseksi.

Etujousituksen löysyys

BMW 528i:n etujousitus on myös löysä. Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun auto on ajanut useita kilometrejä eikä se saa kunnollista voitelua. Muita syitä etujousituksen löysyyteen voivat olla löysä ohjauspyörä tai kuluneet jousituksen osat, kuten vetotangon pää.

  BMW X6 VS Ford Explorer - kumpi on parempi?

Venttiilikannen tiivisteen vuodot

Tämä on myös yleinen ongelma BMW 528i -malleissa, jotka ovat ajaneet useita kilometrejä. Kun autolla on ajettu jonkin aikaa, venttiilikannen tiiviste voi alkaa halkeilla, lahota tai jopa jarruttaa. Joissakin tapauksissa pultit voivat löystyä ja ne vuotavat. Ratkaisu on vaihtaa venttiilikannen tiiviste.

Moottorin ylikuumeneminen

Toinen yleinen ongelma, joka BMW 528i:n ostajien tulisi tietää, on moottorin ylikuumeneminen. Tämä johtuu yleensä jäähdytysnestevuodosta, jäähdyttimen termostaatin pettämisestä tai jäähdyttimen tuulettimen pettämisestä. Etsi vaurioitunut osa ja vaihda se.

Polttoainepumpun ongelma

Kun BMW 528i -mallisi räiskyy suurella nopeudella, se on merkki polttoainepumppuongelmasta. Tämä ongelma johtuu yleensä rikkoutuneesta vesipumpusta, joka aiheuttaa veden vuotamisen polttoainepumppuun. Muita mahdollisia syitä ovat jäähdytysjärjestelmän vuodot, jäähdytysnesteen vähäinen määrä tai puuttuminen, öljyn vähyys tai termostaatin vika.

Vialliset hydrauliset venttiilin nostimet

Tämä ongelma on yleisempi vuosina 2004-2015 valmistetuissa BMW 528i -malleissa. Näissä autoissa on yleensä myös N52-moottori. Viallinen hydraulinen venttiilin nostin aiheuttaa turhauttavaa tikittävää ääntä. Tärkein syy vialliseen hydrauliseen venttiilin nostimeen on voitelun puute. Jos sinulla on tällainen ongelma, sinun on vaihdettava sylinterin pää tai voideltava osa.

Kova tyhjäkäynti ja hidas käynnistyminen

Kuten useimmat BMW-mallit, myös BMW 528i:n sytytystulpat kuluvat nopeammin. Jos sytytystulpat ovat kuluneet tai huonot, auto alkaa käydä epätasaisesti tyhjäkäynnillä tai käynnistyy hitaasti. Ratkaisu on vaihtaa huonot sytytystulpat uusiin. Siitä huolimatta kannattaa tarkistaa myös polttoainesuuttimet.

  Mercedes vs BMW luotettavuus, kumpi on luotettavampi?

Vesipumpun vika

BMW 528i -mallin vesipumpun vikaantumisen tärkein syy on pumpun ja moottorilohkon välisen tiivisteen korroosio. Tämä aiheuttaa jäähdytysnesteen vuotamisen tiivisteen ympärillä olevasta tilasta, mikä vaikuttaa myös vesipumppuun.

FAQ

Kuinka nopea BMW 528i on?

Jos etsit nopeaa, suorituskykyistä, ylellistä ja voimakasta autoa, jossa on tasainen ajo, BMW 528i on hyvä valinta. Tässä autossa on 2,0-litrainen nelosrivimoottori, joka tuottaa jopa 240 hv ja 260 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on 147 km/h, ja se kiihtyy 6,2 sekunnissa nopeudesta 0-100.

Onko BMW 528i luotettava?

Se riippuu. Jos verrataan BMW 528i:tä valtavirran autoihin, huomaat, että tämä auto on hyvin epäluotettava. Jos sitä kuitenkin verrataan vastaaviin luksusautoihin, huomaat, että tämä auto on erittäin luotettava. Useimmat luotettavuusluokituslaitokset antavat BMW 528i:lle 3 pistettä viidestä, mikä tarkoittaa, että sen luotettavuus on keskimääräistä parempi.

Tämä on korkea ydin, kun otetaan huomioon, että useimmat BMW-mallit on luokiteltu keskimääräistä luotettavuutta huonommiksi.

Mitä pidetään BMW 528i:n suurena ajokilometrimääränä?

BMW 528i on yksi markkinoiden luotettavimmista BMW-sarjoista. Kiitos sen poikkeuksellisten moottoreiden, kuten N52-moottorin, jotka ovat kaikkien aikojen parhaita BMW-moottoreita. Jos BMW:si on kuitenkin ajanut yli 200 000 kilometriä, sen mittarilukema katsotaan suureksi.

Jos BMW 528i:tä huolletaan asianmukaisesti, se voi kuitenkin ajaa yli 500 000 kilometriä. Mutta jos sitä ei huolleta hyvin, se ei välttämättä edes ylitä 150 000 mailia. Oikeanlaista hoitoa ja kunnossapitoa tarvitaan siis, jotta mikä tahansa auto voi ajaa paljon kilometrejä ja kestää pidempään.

  Kumpi on parempi, Mercedes vai BMW?

Onko BMW 528i polttoainetehokas?

Kyllä, BMW 528i on yksi markkinoiden polttoainetaloudellisimmista luksussedaneista. Tämän auton EPA-luokitus on 23 mpg kaupungissa, 34 mpg maantiellä ja yhdistetty 27 mpg. Se on siis erittäin polttoainetaloudellinen ja auttaa käyttäjää säästämään polttoainekuluissa.

Onko BMW 5-sarja luotettavampi kuin BMW 3-sarja?

Ei, BMW 5-sarja ei ole luotettavampi kuin BMW 3-sarja. BMW 3-sarja on luotettavin BMW-sarja. Sitä paitsi siinä on myös kaikkien aikojen luotettavimmat BMW-mallit, joihin kuuluvat BMW 318i, 325i ja 328i. Siitä huolimatta BMW 5-sarja on kolmanneksi luotettavin BMW-sarja BMW 3-sarjan ja 1-sarjan jälkeen.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että BMW 528i on suorituskykyinen auto, mukava, ylellinen, tehokas ja polttoainetehokas. Autossa on kuitenkin myös useita ongelmia, joita käyttäjien on syytä odottaa kohtaavansa. Joitakin näistä ongelmista ovat moottorin ylikuumeneminen, jäähdytysnestevuodot, venttiilikannen tiivisteen vuodot ja paljon muuta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z