Mercedes vs BMW luotettavuus, kumpi on luotettavampi?

BMW ja Mercedes ovat molemmat premium-luokan luksusmerkkejä, joilla on pitkä historia huippuluokan luksusajoneuvojen valmistajana. Näiden merkkien tuottamat autot tarjoavat yleensä runsaasti innovaatioita ja ovat uskomattoman monimutkaisia.

Tällaisilla ominaisuuksilla on hintansa, ja se on luotettavuus. Kumpikaan merkki ei tarjoa hintalappujaan vastaavia luotettavuustuloksia. Mutta jos nämä kaksi merkkiä asettuvat vastakkain luotettavuusvertailussa, Mercedes voittaa hieman, koska korjaaminen maksaa vähemmän.

Kumpi merkki aiheuttaa enemmän ongelmia?

Mitä tulee luotettavuuteen, Mercedes sijoittuu hieman korkeammalle kuin BMW. Jotkut riippumattomat autojen luotettavuuslähteet, kuten J.D. Power and Associates. Niiden luotettavuustaulukossa Mercedes onnistui päihittämään BMW:n kahdella sijalla, sillä Mercedes-autot rikkoutuvat yleensä vähemmän.

WhatCarin julkaisemassa luotettavuustaulukossa BMW onnistui kuitenkin osoittautumaan luotettavammaksi valmistajaksi. Muissa taulukoissa, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan luotettavuusindeksissä, molemmat merkit ovat luotettavuuden osalta samalla tasolla. On melko helppo päätellä, että molempien merkkien luotettavuus on useimmissa tapauksissa vertailukelpoinen.

Pari vuosikymmentä sitten sekä BMW että Mercedes olivat autoteollisuuden luotettavuusstandardeja, mutta kuluttajien jatkuvasti kasvava teknologia- ja ylellisyysvaatimus teki luotettavien tuotteiden tarjoamisesta yhä vaativampaa. Näin ollen BMW ja Mercedes ovat jossain määrin vertailukelpoisia keskenään, mutta yleisesti ottaen kumpikaan merkki ei ole edullinen muihin autonvalmistajiin verrattuna.

Sedanin luotettavuus: BMW voittaa

Kahden tietyn mallin vertailu on varmasti tarkempi tapa määrittää, mikä merkki tarjoaa luotettavamman tuotteen, kuin merkkien vertailu kokonaisuutena. Sekä BMW että Mercedes tarjoavat paljon autoja moniin eri segmentteihin, ja niiden luotettavuudessa on pieniä eroja.
Keskikokoisten sedanien osastolla BMW tarjoaa 5-sarjaa ja Mercedes E-luokkaa. Molempia autoja pidetään turvallisina ja ylellisinä, mutta luotettavuuden osalta BMW on luotettavampi auto.
BMW:n 7-sarja ja Mercedes-Benzin S-luokka ovat kummankin valmistajan lippulaivasedanit. Molemmat tarjoavat poikkeuksellista ylellisyyttä, mukavuutta ja tyyliä vertailukelpoiseen hintaan. Mercedes on juuri julkaissut upouuden S-luokan, ja upouusi malli saa yleensä huonommat pisteet kuin jo vakiintunut kilpailija luotettavuuden osalta, ja näin on myös uuden S-luokan kohdalla.
Luultavasti näiden merkkien suosituimmat sedanit ovat BMW 3-sarja ja Mercedes-Benz C-luokka. Ja tässä luokassa BMW on osoittanut jatkuvaa paremmuutta luotettavuuden alalla, vaikka 3-sarja julkaistiin vasta vähän aikaa sitten.

  Missä Mercedeksessä on kolmas rivi?

Maastureiden luotettavuus: Mercedes voittaa

SUV-osastolla Mercedes onnistuu tarjoamaan BMW:hen verrattuna luotettavampia katumaastureita. Keskikokoisten katumaastureiden segmentissä Mercedes tarjoaa GLE:tä ja BMW X5:tä. GLE onnistui päihittämään X5:n hieman turvallisuudessa ja luotettavuudessa, kun taas X5 päihittää Mersun käsittelyssä.
Isoista 7-paikkaisista katumaastureista BMW tarjoaa X7:ää ja Mercedes-Benz GLS:ää. Mercedes onnistuu myös päihittämään X7:n luotettavampana ajoneuvona. Tämä johtuu lähinnä siitä, että GLS on vakiintunut malli, ja BMW aloitti X7:n valmistuksen vasta vähän aikaa sitten.
Pienten katumaastureiden segmentissä molemmat merkit tarjoavat ihailtavan luotettavia katumaastureita. Tässä segmentissä näyttää kuitenkin siltä, että Mercedes vie voiton GLC:llä, vaikka on melko epäselvää, kumpi näistä kahdesta mallista on todella luotettavampi, koska ne ovat niin lähellä toisiaan.
Tämä vain osoittaa, että luotettavuuden osalta molemmat merkit ovat melko tasavertaisia, ja luotettavuus riippuu lähinnä siitä, miten omistaja kohtelee autoa tilanteesta toiseen, eikä välttämättä näistä taulukoista ja kilpailuista.

FAQ-osio

Miten nämä merkit pärjäävät Toyotalle ja muille japanilaisille autonvalmistajille?

Japanilaiset autonvalmistajat, kuten Toyota tai Lexus, ovat jatkuvasti tarjonneet poikkeuksellista luotettavuutta, ja ne ovat jatkuvasti sijoittuneet korkeammalle kuin saksalaiset merkit. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Toyotan lähestymistapa autojen rakentamiseen on enemmän luotettavuus- kuin teknologiapainotteinen.
Samaa voidaan sanoa Lexuksesta, vaikka Lexus onkin luksusautomerkki. Mercedeksen tai BMW:n edut teknologian ja ylellisyyden alalla ovat jokseenkin verrattavissa Lexuksen etuihin luotettavuuden alalla.

  Voiko lihava ihminen ajaa BMW:tä?

Miten Audi tai Porsche vertautuu BMW:hen ja Mercedekseen luotettavuudessa?

Audin kohdalla on suurin piirtein sama juttu. Segmentin sisällä on monia eroavaisuuksia ja eroja, mutta kaiken kaikkiaan kaikki kolme tarjoavat vertailukelpoisia luotettavuustuloksia. Porsche on kuitenkin eri juttu, ainakin joiltakin osin.
Cayennen kaltaiset autot ovat melko vertailukelpoisia X5:n tai GLE:n kanssa. Tämä johtuu siitä, että alusta, jolle Cayenne on rakennettu, on yhteinen monille autonvalmistajille VAG-konsernin sisällä. Jotkin mallit, kuten 911, tarjoavat kuitenkin paljon enemmän lähes kaikilla osa-alueilla, myös luotettavuudessa.

Kumman merkin korjaaminen maksaa enemmän, BMW:n vai Mercedeksen?

Kaikki autot hajoavat, ja se on kiistatonta. Mutta kyseenalaista on hinta, jonka maksat auton pitämisestä käynnissä, ja siinä tilanteessa se on vielä sotkuisempaa. BMW:n korjaaminen maksaa kuitenkin keskimäärin 5 000 dollaria enemmän kuin Mercedeksen korjaaminen sen jälkeen, kun kaikki takuut ovat päättyneet.
Ja tässä segmentissä on myös tärkeämpää, miten tiettyä mallia kohdellaan. Se, miten tiettyä mallia kohdellaan, on aika lailla tarinan opetus. Kaikki nämä luvut ovat niin lähellä toisiaan, että ne ovat enemmän tai vähemmän merkityksettömiä.
Tärkeintä on aina se, miten autoa on kohdeltu. Varsinkin jos aiot ostaa käytetyn. Silloin kaikki nämä tiedot ovat todella merkityksettömiä, koska ne eivät kerro mitään tarkastelemasi auton kunnosta. Jos olet ostamassa käytettyä autoa, sinun on aina tehtävä ostoa edeltävä tarkastus ja otettava yhteys ammattilaiseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z