Audi Q7 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Audi Q7

Audi Q7 on Audin suurin perhemaasturi, johon mahtuu kerralla jopa seitsemän henkilöä. Tämä tarkoittaa, että Q7 on suunnattu ensisijaisesti perhekäyttöön. Q7 ei kuitenkaan ole yhtä suuri kuin BMW X7 tai Mercedes GLS, vaan Q7 muistuttaa enemmänkin GLE:tä ja X5:tä, mutta siinä on mahdollisuus valita seitsenpaikkainen kokoonpano.

Q7 on saatavana muutamalla eri moottorivaihtoehdolla, joihin kuuluu myös muutama hybridi. Kaikissa Q7-malleissa on Audin Quattro AWD -järjestelmä, 8-vaihteinen Tiptronic-vaihteisto ja runsaasti vakiovarusteita. Q7 on todellakin yksi parhaista Audin katumaastureista, joita voit ostaa, ja ainoa Audin katumaasturi, joka pystyy kilpailemaan Q7:n kanssa, on Q8.

Muotoilullisesti ensimmäisen sukupolven Q7 näyttää hyvältä, kun taas faceliftin jälkeinen 1. sukupolven Q7 on kiistatta parhaimman näköinen Audi Q7 tähän mennessä. Uusi Audi Q7 ei ole varsinaisesti kaunis, mutta 2. sukupolven post-facelift-malli tekee tästä luksusproomusta kuitenkin kauniimman näköisen. Sisätilojen osalta 1. sukupolven Q7 on jo vanha, kun taas nykyinenkin alkaa jo hieman näyttää ikäänsä.

Q7 on kohtuullisen luotettava auto, erityisesti nykyisen sukupolven Q7, joka näyttää olevan luotettavuudessa useimpia kilpailijoitaan parempi. Käytännöllisyydeltään Q7 on niin hyvä kuin autoista vain voi tulla, sillä siinä on seitsemän istuinta ja valtavasti tavaratilaa ilman, että se haittaisi hyvää näkyvyyttä kaikkialle.

Audi Q7 – Voimansiirtojärjestelmä

  1. sukupolven Q7 on saatavana muutamalla eri moottorilla alkaen 3.0L TFSI 6-sylinterisestä 272 hv:n tai 333 hv:n moottorista. Joillekin markkinoille saatiin myös 3.6L Q7 280hv:llä, kun taas ainoa 8-sylinterinen malli on 4.2L V8 350hv:llä. Ensimmäisen sukupolven Q7:ään on saatavana myös lukemattomia dieselmoottoreita ja V12 6.0L diesel 500hv:llä on kaikkien aikojen hulluin Audi moottori.
  Audi vs Range Rover luotettavuus - Mikä on parempi

Uuden Audi Q7:n mallisto alkaa myös 3.0L V6:lla, mutta vakiona 333hv. Faceliftin jälkeinen malli nostaa tehon 340hv:iin, kun taas malliston kärkimallissa SQ7:ssä käytetään 4.0L twin-turbo V8:aa, jossa on 507hv. Nykyinen Q7 on saatavana myös muutamalla dieselmoottorilla ja kahdella 3,0 litran V6-hybridimoottorilla.

Kuten alussa mainittiin, ensimmäisen sukupolven Q7:ssä käytetään 8-vaihteista Tiptronic-vaihteistoa, kun taas uudemmissa käytetään myös 8-vaihteista Tiptronicia, mutta parempaa ja kehittyneempää. Kaikissa Q7-malleissa on Audi Quattro AWD, ja kaikki mallit ovat maastokelpoisia.

Mitä tulee tehokkuuteen, Q7 on suuri katumaasturi, mikä tarkoittaa, että se ei ole kaikkein tehokkain. Tehottomin Q7 on 4,2 litran V8-moottori, kun taas uudempi 3,0 litran hybridimalli on tehokkain, ja sen suurin kulutus on jopa 84MPG.

Audi Q7 – muotoilu ja alusta

Aivan ensimmäisen sukupolven Q7 on nyt melko vanha auto, mikä näkyy. Faceliftin jälkeinen 1. sukupolven Q7, jossa on kaikki tärkeät LED-valot, on kuitenkin mielestäni Audin maasturi parhaimman näköinen tähän mennessä. Q7:n toinen sukupolvi debytoi paljon kulmikkaammalla muotoilulla, joka ei menestynyt kovin hyvin, kun taas nyt faceliftin jälkeinen 2. sukupolvi on paljon paremman näköinen.

Sisätilojen osalta kaikki 1. sukupolven Q7-mallit näyttävät nyt vanhentuneilta, sillä sisätilojen muotoilu perustuu C6-Audi A6:een. Toisen sukupolven Audi Q7 näyttää hyvältä, varsinkin jos se on varusteltu korkealle. Faceliftin jälkeinen Q7 näyttää kuitenkin ehdottomasti futuristisimmalta ja parhaalta.

  Audi vs. Jeep luotettavuus - Kumpi on parempi

Alustan ja jousituksen virityksen osalta Q7:ssä pyritään korostamaan selvästi mukavuutta ja hienovaraisuutta. Kyseessä on suuri katumaasturi, ja se käy melko selvästi ilmi ratin takaa, valitsitpa sitten SQ7:n tai et.

Audi Q7:n luotettavuus ja yleiset ongelmat

  1. sukupolven Q7 ei ole kaikkein luotettavin auto, varsinkin koska sen ylläpito maksaa paljon rahaa. Varhaiset toisen sukupolven mallit eivät myöskään pärjänneet ihailtavasti, mutta faceliftin jälkeinen (nykyinen) Audi Q7 on paljon parempi. Niin paljon, että se päihittää useimmat kilpailijansa luotettavuudessa.

Q7:n yleisimmät ongelmat liittyvät polttoainesäiliön paineistukseen, kolkutustunnistimeen, sytytyskeloihin ja sytytystulppiin, ajoitusketjuongelmiin ja kuluneisiin CV-saappaisiin. Suurin osa näistä on tosiaan mekaanisia, mutta ne eivät ole nykyisessä Q7:ssä enää niin yleisiä kuin ennen.

Audi Q7:n arvo ja käytännöllisyys

Audi Q7 maksaa yleensä 15 000 ja 90 000 dollarin välillä mallista, kunnosta ja ajokilometreistä riippuen. Q7 tarjoaa melko paljon ominaisuuksia ja on todellinen luksusmaasturi. Käytännöllisyydeltään Q7 on niin hyvä kuin autoista vain voi tulla, sillä se on sekä tilava sisältä että tarjoaa valtavan kuormatilan.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Audi Q7?

Se riippuu siitä, mitä tarvitset ja mitä haluat autolta. Jos haluat hemmotella itseäsi autojen ylemmällä luokalla etkä välitä käyttää ylimääräistä rahaa, nykyisen sukupolven Q7 on yksi parhaista keskikokoisista ja suurista luksusmaastureista, joita voit ostaa juuri nyt.

  2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Jos haluat vain tilaa ja mukavuutta käyttämättä valtavia summia rahaa, myös käytetty Q7 on hyvä idea. Sinun on kuitenkin muistettava, että tällaiset autot menettävät yleensä nopeasti arvonsa ja niiden ylläpito maksaa myös paljon rahaa.

Onko Audi Q7 turvallinen?

Audi Q7 ansaitsee erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen jokaisessa uskottavassa organisaatiossa, mikä tarkoittaa, että se on todellakin turvallinen. On syytä mainita, että sinun on käytettävä ylimääräistä rahaa eri lisävarusteisiin, jos haluat korkeimman turvallisuustason.

Tämä tarkoittaa sitä, että Q7:ssä ei ole vakiona kaikkia turvallisuuskelloja ja -pillejä ja että nämäkin maksavat melko paljon rahaa.

Onko Audi Q7 hyvä maastossa?

Audi Q7 on asemoitu ylelliseksi perhemaasturiksi, mikä tarkoittaa, että se ei ole Jeep Wrangler. Tämä ei tarkoita, että Q7 ei pystyisi selviytymään haastavasta maastosta, vaan pikemminkin sitä, että tässä hintaluokassa on parempia vaihtoehtoja.

Jos haluat yksinkertaisesti auton, joka pystyy kaikkeen maantiellä ja pystyy samalla selviytymään kevyestä tai keskivaikeasta maastoajosta, Q7 on todellakin hyvä valinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z