2022 Mercedes GLE vs Audi Q7

Keskikokoisten luksus-SUV:ien segmentti on yksi halutuimmista segmenteistä useimpien SUV-harrastajien keskuudessa. Keskikokoiset katumaasturit ovat suuria, mutta eivät liian suuria, jotta ajokokemus tuntuisi bussimaiselta, ja ne ovat tarpeeksi kompakteja, jotta ne ovat urheilullisimmilla varustetasoillaan jännittäviä ajaa.

Mercedes Benz GLE on yksi, ellei jopa suosituin keskikokoinen luksusmaasturi, koska se täyttää niin monet laatikot. Audi Q7 on myös melko suosittu keskikokoinen luksusmaasturi, mutta sillä ei ole samanlaista asemaa kuin GLE:llä, vaikka se onkin GLE:tä parempi tietyillä osa-alueilla.

Molempiin katumaastureihin tarjotaan ilmajousitusta, joka parantaa huomattavasti yleistä ajo-ominaisuuksia, ja sinun kannattaa valita se. Mukavuudeltaan Q7 on hieman GLE:n edellä, mutta tämä riippuu suuresti varustetasosta, vanteiden koosta ja ajotavasta.

Molemmat näistä autoista ovat joka tapauksessa keskikokoisen premium-luokan luksussegmentin huippuluokkaa, mikä tarkoittaa, että ostopäätöksesi perustuu todennäköisesti myös merkkiuskollisuuteen. GLE tuntuu tasokkaammalta, mutta todellisuudessa Q7 tuntuu hieman paremmin rakennetulta.

2022 Mercedes GLE – näyttävämpi ja haluttavampi katumaasturi.

Noin 54 000 dollarin lähtöhinnallaan GLE on reilusti premium-keskikokoisten SUV:ien segmentin rajoissa. Syy, miksi useimmat ihmiset haluavat GLE:tä niin paljon, on se, että se näyttää kilpailijoitaan ylellisemmältä sekä ulko- että sisäpuolelta.

Vaikka GLE:n sisätilojen muotoilu ei ole läheskään uusi, se näyttää silti uusimmalta yhden paneelin kojelaudan kaksoisnäytön muotoilun ansiosta. GLE:n muu matkustamo ei ole yhtä futuristinen kuin kaksinäyttöinen, mutta tilantarjonta on kunnollinen, lukuun ottamatta valinnaista kolmatta istuinriviä, johon pääsevät vain lapset.

  Audi A8 luotettavuus

Tiellä GLE tuntuu hallitsevalta ja itsevarmuutta herättävältä, ei siksi, että se olisi urheilullinen, vaan siksi, että se tuntuu korkeatasoisemmalta kuin jotkut kilpailijansa. GLE on myös luokan kärkeä turvallisuuden ja infotainment-järjestelmän toiminnallisuuden osalta.

Kaiken kaikkiaan GLE on yksi parhaista keskikokoisista katumaastureista, mikä tarkoittaa, että et voi tehdä virhettä, jos harkitset sitä seuraavaksi autoksesi.

2022 Audi Q7 – Ylellisyyttä tutkan alla.

Vuoden 2022 Audi Q7 alkaa noin 55 800 dollarista, mikä sitoo sen suoraan GLE:tä vastaan. Q7 on kuitenkin hieman leveämpi ja pidempi, mikä saa sen tuntumaan maantiellä tukevammalta. Sisätilat ovat lähes identtiset, ja molemmat ovat riittävän tilavia 99 prosentille ihmisistä.

Q7 tuntuu tiellä hieman hienostuneemmalta paremman äänieristyksen ansiosta, mutta erot ovat niin marginaalisia, että niillä ei ole juuri mitään merkitystä todellisessa maailmassa. Q7 tarjoaa enemmän tilaa kolmannella istuinrivillä, mikä tarkoittaa, että se on parempi isommille perheille, vaikka istuimet on suunniteltu vain lapsille.

Tarjolla olevat moottorit ovat runsaasti tehokkaita ja polttoainetaloudellisuuden osalta lähes identtisiä GLE:n kanssa. Audin autoja pidetään usein hieman tylsinä, koska ne eivät pyri ylittämään muotoilun rajoja liikaa.

Tämä voi kuitenkin olla myös hyvä asia, jos haluat lentää tutkan alla. Kaiken kaikkiaan Q7 tarjoaa samankaltaisen kokemuksen kuin GLE, mutta haluttavuudessa ja suosiossa on puutteita.

  Mercedes Comand -laiteohjelmiston päivittäminen

Johtopäätös – Mercedes Benz GLE on parempi valinta.

Jos käytät yli 60 000 dollaria katumaasturiin, haluat, että se tunnetaan, ja siinä on suurin osa näiden kahden auton välisistä eroista. Q7 on vain hieman hillitympi ja vähemmän rohkea sekä ulko- että sisäpuolella.

Tekniikaltaan ne ovat lähes identtisiä, mikä tarkoittaa, että et tee huonoa päätöstä, jos valitset kumman tahansa. Turvallisuuden kannalta ne ovat myös uskomattoman samanlaisia, sillä IIHS on luokitellut molemmat näistä autoista arvostetuimmalla top safety pick + 5 tähden luokituksellaan.

Tilojen suhteen ne ovat lähes identtisiä, mutta Q7 tarjoaa hieman enemmän tilaa, varsinkin kun otetaan huomioon tavaratila ja valinnainen kolmas istuinrivi. MB:n UX-infotainment-järjestelmä on hieman kehittyneempi ja paremmin integroitu kuin Audin MMI, mikä on myös GLE:n etu.

Jos olet Audi-fani, valitse Q7, jos taas olet Mercedes-fani, valitse GLE. Erot näiden kahden välillä ovat suurimmaksi osaksi marginaalisia, mikä tarkoittaa, että molemmat ovat premium-luokan luksus-SUV-merkkiensä arvoisia.

FAQ-osio

Onko Mercedes Benz GLE luotettavampi kuin Audi Q7?

Muutamien uskottavien verkkolähteiden, kuten J.D. Powerin, mukaan GLE näyttää todellakin olevan marginaalisesti luotettavampi auto näiden kahden välillä. Huoltoteknisesti näiden kahden välillä ei ole juurikaan eroa, mutta on sanottava, että Audi on hieman halvempi auto omistaa.

  Mikä on tehokkain Mercedes?

Kaikki tämä riippuu kuitenkin siitä, minkä moottorin valitset, ajokilometreistä ja siitä, miten käytät autoasi. Kaiken kaikkiaan molemmat autot ovat omistuskustannuksiltaan ja yleiseltä luotettavuudeltaan keskitasoa tai sen yläpuolella.

Onko Mercedes GLE parempi maastoauto kuin Audi Q7?

Q7:ää eikä GLE:tä ole suunniteltu maastokäyttöön, mutta jos varustat ne sen mukaisesti, yllätyt siitä, miten kyvykkäitä molemmat voivat olla. Audi tarjoaa hyväksi havaitun Quattro- nelivetojärjestelmän, joka on synonyymi maastokelpoisuudelle.

Mercedes tarjoaa kuitenkin kattavamman maastoajopaketin, jonka ansiosta GLE:n pitäisi pystyä selviytymään haastavammasta maastosta.

Onko Mercedes GLE parempi talviauto kuin Audi Q7?

Mitä tulee lumen ja jään ajamiseen, Audi Q7 on valinta, koska se tarjoaa Audin ylivoimaisen Quattro AWD -järjestelmän. Kunnollinen talvirengassarja tekee kuitenkin molemmista autoista yhtä suorituskykyisiä.

Kaiken kaikkiaan sinun ei pitäisi olla huolissasi lumesta tai jäästä, jos hankit kumman tahansa näistä autoista, mutta muista valita myös kunnolliset talvikumit.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z