Audi vs Range Rover luotettavuus – Mikä on parempi

Audi on saksalainen ylellisyyttä edustava saksalainen luksusmerkki, joka on keskittynyt valmistamaan premium-autoja, jotka ovat erinomaisia esimerkiksi mukavuuden, tekniikan, turvallisuuden ja haluttavuuden suhteen. Voit valita lukemattomista eri malleista, joihin kuuluu sedaneja, katumaastureita, farmareita, viistoperiä, crossovereita, urheiluautoja, superautoja ja täysikokoisia luksuslimusineja.

Range Rover on Land Roverin alabrändi, joka keskittyy valmistamaan ylellisiä katumaastureita, kuten Range Rover Vogue, Range Rover Sport ja Range Rover Velar. Nämä kolme ovat tällä hetkellä ainoat saatavilla olevat Range Rover -mallit, joista Range Rover Vogue on uusin ja paras.

Näin suuri ylellisyys tuo mukanaan muutamia varoituksia, kuten lisääntynyt monimutkaisuus, paljon innovaatioita ja paljon ongelmia, jotka odottavat tapahtumista. Näiden kahden merkin välillä Audi on se, joka tekee jatkuvasti luotettavampia autoja, ei siksi, että Audi olisi luokkansa johtava, vaan pikemminkin siksi, että Range Rover on reilusti keskimääräistä huonompi.

Molemmat merkit ovat parhaimmillaan keskinkertaisia, mutta näyttää siltä, että Range Roverin tuotteet ovat markkinoiden epäluotettavimpia luksusautoja. Ainoa tapa, jolla nämä saa kestämään pitkään, on huoltaa ne aina kunnolla ja tehdä aina kaikki tarvittava, jotta ne toimisivat optimaalisesti.

Audi – Keskinkertainen luotettavuus, erittäin riippuvainen asianmukaisesta huollosta.

On olemassa muutamia selviä syitä siihen, miksi Audit loistavat tietyillä osa-alueilla ja miksi ne epäonnistuvat toisilla. Ne loistavat teknologian, markkinavetovoiman, mukavuuden, ylellisyyden ja turvallisuuden osalta, koska ne ovat Audin tärkeimmät myyntivaltit.

  Onko käytetyn Audin ostaminen huono idea?

Tämä tarkoittaa, että yhtiö on valmis käyttämään valtavia summia rahaa varmistaakseen, että vaatimukset täyttyvät näiden tekijöiden osalta. Tämä tarkoittaa sitä, että Audi joutuu uhraamaan muita, todennäköisesti vielä tärkeämpiä tekijöitä, kuten arvon säilymisen, luotettavuuden ja yksinkertaisen rakenteen.

Luotettavin Audi-malli on nykyisen sukupolven A4, koska se käyttää melko vanhaa alustaa, jota on vuosien mittaan vähitellen päivitetty. Vähiten luotettavia Audin malleja ovat 10-20 vuotta vanhat lippulaivasedanit, kuten A8, varsinkin jos niissä on suuritilavuuksiset moottorit.

Maailman johtavat luotettavuustaulukot ja -tutkimukset, kuten J.D. Power, Consumer Reports ja What Car, pitävät Audia parhaimmillaan keskinkertaisena, mutta kuitenkin Range Roveria parempana.

Range Rover – Keskitasoa huonompi luotettavuus ja erittäin riippuvainen asianmukaisesta huollosta.

Nykyään on yleisesti tiedossa, että Land Roverin ja Jaguarin tuotteet eivät ole maailman luotettavimpia merkkejä. Vaikka molemmat näistä merkeistä kehittyvät jatkuvasti, ne ovat edelleen selvästi alan standardien alapuolella, varsinkin muutaman vuoden käytön jälkeen.

Range Rover -tuotteissa tiedetään olevan paljon ongelmia, jotka liittyvät ilmajousitukseen, kaikenlaiseen elektroniikkaan, vuotoihin, moottoriongelmiin, koriongelmiin ja niin edelleen. Nämä voivat joskus pilata koko kokemuksen Range Roverin omistamisesta, varsinkin jos ostat sellaisen uudesta.

Tämä johtuu siitä, että Range Roverit ovat uskomattoman monimutkaisia ja niissä keskitytään usein pikemminkin tyyliin kuin sisältöön. Kaikki tietävät, että Range Rover on statussymboli, mikä tarkoittaa, että Range Rover voi uhrata luotettavuuden, koska he tietävät, että Range Roverit myyvät edelleen hullun lailla.

  BMW VS Volkswagen luotettavuus - kumpi on parempi?

Jos ostat Range Roverin uudesta autosta, et välitä siitä, mitä autolle tapahtuu, kun takuu loppuu, koska myyt sen todennäköisesti ennen sitä. Kaiken kaikkiaan Audi on keskinkertainen, mutta Range Rover on vielä huonompi.

Johtopäätös – Audi ei ole yhtä epäluotettava kuin Range Rover.

Vaikka nämä kaksi merkkiä kohdistuvat samankaltaisille markkinoille, Audi on kuitenkin suurempi merkki, joka kattaa muutamia edullisempia autosegmenttejä, kuten hatchback- tai crossover-segmentin. Monet Audin autot jakavat osia VW:n, Seatin, Škodan, Bentleyn ja Porschen kaltaisten autojen kanssa, mikä tarkoittaa, että nämä osat ovat yleensä parempia kuin useimmat.

Koska autoja kuitenkin rakennetaan muutamien kymmenien tuhansien osien voimin, aina on jotain, mikä menee lopulta pieleen. Tämä on todellisuus, joka kaikkien auton omistajien on hyväksyttävä, mutta ero tässä on se, että Audin ja Range Roverin kaltaiset luksusmerkit ovat paljon huonompia verrattuna Toyotan, Hondan tai Lexuksen kaltaisiin merkkeihin.

Silti Audin ja Range Roverin välillä on edelleen suuri ero luotettavuuden suhteen, sillä Range Rovereita kehutaan jatkuvasti maailman epäluotettavimpien autojen joukkoon.

FAQ-osio

Kannattaako Audin ostaminen?

Se riippuu siitä, millainen ihminen olet. Jos olet henkilö, joka ei kiinnitä paljon huomiota autoihin ja joka ei aja päivittäin kovin paljon kilometrejä, sinun on parempi valita edullisempi ja taloudellisempi auto, mikä tarkoittaa, että olet luultavasti sitä mieltä, että Audin ostaminen ei kannata.

  Jaguar E-Pace Luotettavuus

Toisaalta, jos arvostat hieman ylellisyyttä, autoa, joka viihdyttää sinua pidemmillä matkoilla ja joka pitää olosi raikkaana jopa satojen kilometrien jälkeen ratissa, Audi on todellakin sen arvoinen.

Kannattaako Range Roverin ostaminen?

Tähän kysymykseen on vielä hankalampi vastata, sillä Range Roverit maksavat paljon rahaa, niitä tarjotaan yksinomaan katumaastureina ja niissä on tunnetusti paljon useammin ongelmia. Ne ovat kuitenkin myös erittäin haluttuja, niin paljon, että monet pitävät Range Roveria maailman parhaana maasturina.

Jos et kuitenkaan halua räikeää elämäntyyliä ja haluat luotettavan auton, jossa on kunnon mukavuus- ja ylellisyystaso, sinun kannattaa jättää Range Roverin ostaminen väliin. Päinvastoin, jos olet valmis uhraamaan rahaa, mukavuutta ja hienostuneisuutta maasturiin, joka saa sinut tuntemaan olosi erityiseksi, Range Rover on se, joka kannattaa hankkia.

Ovatko Range Roverit kalliimpia ylläpitää kuin Audit?

Kyllä, ne ovat. Vaikka Audit ovat yleensä suhteellisen kalliita ylläpitää verrattuna jopa joihinkin muihin luksusmerkkeihin, Range Roverit ovat aivan eri luokkaa. Koska ne ovat alttiimpia ongelmille ja koska niitä ei ole kovin paljon, niiden ylläpito maksaa paljon enemmän kuin useimpien Audien.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z