Audi S3:n yleiset ongelmat

Audi S3 ongelmat

Audi S3 on Audi A3:n suorituskykyinen sedan/hatchback -malli, joka kilpailee Golf R:n ja BMW M125i:n kanssa. S3:ssa on 2,0 litran turboahdettu 4-sylinterinen moottori, jossa on 306 hv ja Audin ikoninen Quattro AWD. Tämä voimansiirto on yhdistetty 7-vaihteiseen kaksoiskytkin S-Tronic-vaihteistoon, joka sopii täydellisesti S3:n luonteeseen.

Audi S3 on luotettava auto, jos pidät siitä kunnolla huolta, jos et pidä siitä huolta, se ei tule kestämään ilman, että se kokee joukon ongelmia. Saksalaiset premium-autot ovat monimutkaisia ja tarvitsevat perusteellista ja oikea-aikaista huoltoa, muuten niissä alkaa esiintyä kaikenlaisia ongelmia, ja joidenkin korjaaminen voi maksaa paljon rahaa.

Yleisimmät Audi S3:n ongelmat liittyvät moottoriin, ylikuumenemisongelmiin, elektroniikkaan, polttoainepumppuongelmiin ja MAF-anturiin (Mass airflow). Uusi Audi S3 on todella hauska auto ajaa, koska siinä on hienosti tasapainotettu alusta, jossa ei esiinny aliohjautuvuutta kuten vanhemmissa Audi S3 -malleissa, ainakaan yhtä paljon.

Kaiken kaikkiaan S3:n pitäisi kestää melko pitkään, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Jos S3 on mielestäsi liian hidas tai jännittämätön, kannattaa valita malliston kärkimallin Audi RS3, jossa on puolet Audi R8:n moottorista.

Audi S3 – Moottoriongelmat

Audi S3:ssa olevan 2,0 litran nelisylinterisen turbomoottorin tiedetään kärsivän joistakin ongelmista, kuten epäröinnistä korkeammilla kierroksilla. Nämä voivat johtua joko viallisista keloista tai sytytystulpista, jotka on vaihdettava, jotta moottori toimisi normaalisti. Moottorin tiedetään myös syttyvän väärin, mikä johtuu viallisesta öljynhengitysventtiilistä, joka on vaihdettava noin 10 000 kilometrin välein.

  Audi S8 Luotettavuus

Jotta S3:n moottoria voidaan huoltaa asianmukaisesti, kaikki suositellut huoltotoimenpiteet on tehtävä aina tarvittaessa. Nämä moottorit on tehty toimimaan suuremmassa rasituksessa kuin useimmat muut kuin suorituskykyiset yksiköt, ja siksi niitä on huollettava tarkasti.

Audi S3 – Ylikuumenemisongelmat

Audi S3:n ylikuumenemisongelmat eivät oikeastaan ole kovin yleisiä, mutta ne ovat mainitsemisen arvoisia, koska ne voivat aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia autossa tai jopa tuhota joitain elintärkeitä osia, kuten moottorin. S3 on varustettu muovisella siipipyörällä, joka silloin tällöin pettää ja aiheuttaa vaurioita termostaatille ja siten auton ylikuumenemisen.

Paras ja helpoin tapa ratkaista tämä ongelma lopullisesti on vaihtaa muovinen juoksupyörä metalliseen ja vaihtaa myös termostaatti. Ylikuumenevat suorituskykyiset autot ovat painajainen omistaa, joten sinun kannattaa tehdä tämä, vaikka et olisikaan vielä kokenut ylikuumenemista.

Audi S3 – Sähköongelmat

Audi S3 on premium-luokan auto, mikä tarkoittaa, että siinä on paljon ylellisiä ominaisuuksia ja käteviä mukavuuksia, joiden pitäisi pitää jokapäiväinen elämäsi sekä viihdyttävänä että turvallisena. Nämä sähköiset ominaisuudet ovat kuitenkin alttiita rikkoutumaan, ja puhutuimpia niistä ovat sähköiset ikkunat, peruutuskamera, start/stop-toiminto tai ongelmat ilmastoinnin kanssa.

Ikkunoiden säätimet vikaantuvat siksi, että niissä on muoviset säätimet, jotka voivat kulua ja jotka on vaihdettava. Ilmastointilaitteen vikaantuminen johtuu joko viallisesta ilmastointikompressorista tai viallisesta anturista.

  Audi S4 Luotettavuus

Audi S3 – Polttoainepumppuongelmat

Jos huomaat äkillisiä virtakatkoksia tai auton menettävän epäjohdonmukaisesti tehoa, on todennäköistä, että polttoainepumppu ei pysty syöttämään polttoainetta moottoriin tasaisesti. Jos havaitset tämän, pysäköi auto ja varmista, että asia on korjattu ennen ajamista, sillä tällaiset ongelmat voivat tulla paljon kalliimmiksi, jos niitä ei hoideta välittömästi.

Ongelma johtaa usein polttoainepumpun kuluneeseen nokkapyörään, jonka tiedetään vaurioittavan nokka-akselia, jos sitä ei vaihdeta pikaisesti. Hyvä uutinen on, että nämä voidaan vaihtaa melko helposti, joten muista tehdä se heti.

Audi S3 – MAF-ongelmat

MAF (mass airflow sensor) on myös yleinen murheenkryyni monissa suorituskykyisissä autoissa, Audi S3 mukaan lukien, ja jos se alkaa aiheuttaa ongelmia, huomaat ne, koska auton moottorin suorituskyky kärsii. Voit ratkaista tämän ongelman kahdella eri tavalla, ja yksi niistä on MAF:n puhdistaminen, jonka pitäisi ratkaista ongelma joksikin aikaa.
Jos kuitenkin haluat mielenrauhaa tai jos MAF:n puhdistaminen ei tarjonnut sen jälkeen merkittäviä ongelmattomia kilometrejä, sinun kannattaa vaihtaa MAF-anturi kokonaan.

UKK-osio

Onko Audi S3 nopea?

Luulisi, että 2,0 litran 4-sylinterisellä turbomoottorilla varustettu lähtötason kompakti suorituskykyinen viistoperä ei ole kovinkaan nopea, mutta olet väärässä. S3:ssa saattaa olla ”vain” 306 hv, mutta se pystyy nopeuteen 0-100 km/h 4,2 sekunnissa ja se saavuttaa 12,9 sekunnin varttimailiajan, mikä on todella vaikuttava luku pienikokoiselta Audilta.

Jotkut sanovat, että Audi S3 on täydellinen valinta, koska se on tarpeeksi tehokas ja nopea, mutta ei liian polttoaineenhimoinen, eikä se huuda suorituskykyistä autoa.

  Audi Q7 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Onko Audi S3 parempi kuin Audi RS3?

Audi S3 on lähtökohta Audi Sport A3 -mallien maailmaan, mutta paras ja kallein Audi A3 -suoritusauto on Audi RS3. RS3 on vakava auto, jolla on vakava sukutaulu, ja se jättää Audi AS3:n varjoonsa suorituskyvyn, moottorin, käsiteltävyyden ja yleisen tuntuman osalta ratin takana.

S3 on parempi valinta niille, jotka eivät välitä nopeimmuudesta ja haluavat vain hyvännäköisen auton, joka tarjoaa silti iskun. RS3 on kuitenkin todellinen juttu, ja se on tehty niille, jotka haluavat parhaan Audi A3 -mallin, jonka rahalla saa, ja se on todennäköisesti yksi parhaista pienikokoisista suorituskykyisistä autoista, joita on olemassa.

Kuinka kauan Audi S3 kestää?

Ei ole mitään syytä uskoa, että Audi S3 ei kestäisi vähintään 200 000 kilometriä, jos sitä huolletaan oikein. On vaikea ennustaa, kuinka kauan mikä tahansa auto kestää, ja näin monimutkaiset autot ovat vielä vaikeampia.

Audi tekee kuitenkin hienoja autoja, ja jos niitä huolletaan tarpeeksi hyvin, ne kestävät yleensä todella pitkään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z