Audi Q5:n yleiset ongelmat

Audi Q5 on Audin kompakti perhemaasturi, joka tasapainottelee tilan ja ylellisyyden välillä paremmin kuin kaikki muut markkinoilla olevat Audi-maasturit. Q5 perustuu VW Tiguanin alustaan, mikä tarkoittaa, että se jakaa monet alustansa huomattavasti halvemman VW Tiguanin ja huomattavasti kalliimman Porsche Macanin kanssa.

Q5 esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja toinen sukupolvi seurasi lähes kymmenen vuotta myöhemmin. Toki vuoden 2012 facelift toi Q5:n nykyaikaisemmalle aikakaudelle, mutta yleinen muotoilu ei muuttunut kovin paljon. Varhaiset Q5-mallit eivät kuitenkaan ole luotettavimpia autoja, mutta vuosien 2014-2016 1. sukupolven Q5:t ovat paljon parempia.

Q5:n 2. sukupolvessa on tapahtunut monia parannuksia sekä ylellisyyden että luotettavuuden osalta. Niin tai näin, Q5:n yleisimmät ongelmat liittyvät ajoketjuongelmiin, start-stop-järjestelmän ongelmiin, liialliseen öljynkulutukseen, sähköongelmiin ja mahdollisiin polttoainejärjestelmän ongelmiin.

Kuten mainittu, Q5:n toinen sukupolvi on todellakin luotettavampi auto, mutta jos haluat 1. sukupolven, valitse ehdottomasti myöhemmät mallit (2014-2016), sillä ne ovat paljon parempia ja Audi onnistui tekemään niistä paljon kestävämpiä.

Audi Q5:n ajoketjuongelmat

Vanhemmilla eurooppalaisilla luksusautoilla on taipumus käydä läpi moottorin ajoitusketjuja kuin öljynsuodattimia. Ongelmana tässä on kuitenkin se, että tällaiset tyypit pystyvät jopa tuhoamaan moottorin kokonaan. Audi EA888 -moottori, joka on myös Q5:n suosituin moottorivaihtoehto, on altis tällaisille ongelmille.

Tarkemmin sanottuna ajoitusketjun kiristin, joka varmistaa, että ajoitusketju on siellä, missä sen pitäisi olla, on tarkoitettu pettämään, mutta vasta noin 120 kilometrin jälkeen. Tämä tarkoittaa, että sinun on oltava erityisen huolellinen moottorin huollon suhteen, sillä jos et tee sitä ajoissa, saatat menettää moottorin.

  Onko Audi parempi kuin Jaguar?

Audi Q5 start-stop-ongelmat

Olemme kaikki tietoisia siitä, miksi start-stop-järjestelmät ovat olemassa, mutta tuskin kukaan siellä ulkona pitää niistä, varsinkaan Audi Q5:ssä. Näiden järjestelmien tiedetään sammuttavan ohjaustehostimen ja jarruavustimen, mikä voi aiheuttaa paljon ongelmia ja jopa onnettomuuksia.

Audi sanoo, että tämä ongelma on suhteellisen vähäinen ja että sitä tapahtuu harvoin, mutta kun otetaan huomioon, että se voi aiheuttaa onnettomuuksia, asiaan on puututtava välittömästi. Siksi monet Q5:n ja monet muut tuon aikakauden autot omistavat ihmiset yksinkertaisesti kytkevät start-stop-järjestelmän kokonaan pois päältä. Näin myös vaihtovirtageneraattorisi kuormittuu.

Audi Q5:n liiallinen öljynkulutus

On melko yleistä, että paljon ajetuissa autoissa öljynkulutus lisääntyy. On myös melko tavallista, että eurooppalaiset luksusautot kuluttavat liikaa öljyä, vaikka mittarissa ei olisikaan liikaa kilometrejä. Tämä tarkoittaa, että Q5:n kaltaiset autot kuluttavat öljyä paljon nopeammin kuin useimmat muut autot.

Tämä ei välttämättä ole ongelma, jos olet tietoinen siitä, koska voit täyttää öljyn muutaman tuhannen kilometrin välein, mikä ei ole iso asia. Jos et kuitenkaan ole, tämä voi johtaa moniin moottoriin liittyviin ongelmiin, jotka voivat nostaa moottorin käyttölämpötilaa ja jopa johtaa moottorin ennenaikaiseen eläkkeelle siirtymiseen.

Audi Q5 sähköiset ongelmat

Kuten alussa mainittiin, Q5:n ensimmäinen sukupolvi esiteltiin yli 10 vuotta sitten, mikä tarkoittaa, että se on nyt suhteellisen vanha auto. Kun otetaan huomioon, että monissa Audissa on kaikenlaista teknologiaa ja vempaimia, jotain on pakko rikkoutua jossain vaiheessa.

  Paras puhelimen pidike Audi

Päiväajovalojen tiedetään kuolevan jonkin ajan kuluttua, mikä tarkoittaa, että ne on vaihdettava. Lisäksi joidenkin auton sisäisten sähkölaitteiden, kuten kupuvalojen tai kytkimien, tiedetään myös aiheuttavan ongelmia jonkin ajan kuluttua.

Audi Q5:n polttoainejärjestelmän ongelmat

Audi Q5:n polttoainepumpun laippa on altis vuotamaan, mikä aiheutti paljon ongelmia monien vuosien ajan, koska Audi reagoi suhteellisen hitaasti tämän korjaamiseen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että markkinoilla on monia vanhempia Q5-malleja, jotka eivät koskaan saaneet asianmukaista hoitoa ja ovat siten edelleen alttiita vuodoille.

Polttoainevuodot eivät ole koskaan hyvä asia, koska ne voivat todellakin päättyä katastrofaalisesti, koska polttoaine on, kuten kaikki tiedämme, erittäin helposti syttyvää ja myrkyllistä.

UKK-osio

Ovatko uudemmat Audi Q5 -mallit luotettavia?

Suurin osa tässä artikkelissa luetelluista ongelmista liittyy enimmäkseen 1. sukupolven pre-facelift Q5:een. Tämä tarkoittaa, että vuoden 2014 ja sitä uudemmat mallit ovat paljon kestävämpiä. Q5:n 2. sukupolvi sijoittuu tämän vuoksi paljon korkeammalle verrattuna 1. sukupolven Q5:een.

Itse asiassa edes uusimmat Q5-mallit eivät ole luokan johtavia luotettavuuden suhteen, mutta ne ovat samalla tasolla sekä BMW:n että Mercedeksen tarjonnan kanssa.

Kuinka paljon Audi Q5:n korjaaminen maksaa?

Audi Q5:een liittyvät vuotuiset korjauskustannukset ovat jossain 900 dollarin tuntumassa, mikä on hieman korkeampi verrattuna keskimääräisiin kompakteihin katumaastureihin. Kun kuitenkin otetaan huomioon, että Q5 tarjoaa enemmän verrattuna useimpiin tämän segmentin autoihin, ei ole yllättävää, että sen korjaaminen maksaa myös enemmän.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Keskimääräiset vuotuiset autojen korjauskulut ovat noin 650 dollaria, joten 250 dollaria enemmän Q5:n kaltaisesta autosta ei oikeastaan ole kovinkaan paha asia. Tässä pelissä on todellakin tasoja, ja Q5 on varmasti parempi kuin useimmat kompaktit katumaasturit.

Onko Audi Q5 turvallinen?

Saksalaisilla luksusvalmistajilla on taipumus asettaa turvallisuus etusijalle yhtä paljon kuin luksus ja innovaatiot. Tämä tarkoittaa, että Q5 on todellakin melko turvallinen auto, sillä kaikki Q5:n sukupolvet ovat saaneet erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen. Q5:n 2. sukupolvi on tietysti parempi, koska siinä on monia huippuluokan turvallisuusominaisuuksia.

Q5:n 1. sukupolvi on turvallisempi kuin useimmat muut autot, mutta jos haluat korkeimman turvallisuustason, sinun on ostettava uudempi auto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z