Audi A8:n yleiset ongelmat

Audi A8 ongelmat

Audi A8 on Audin malliston suurin 4-ovinen sedan, ja se kilpailee Mercedes Benz S-luokan ja BMW 7-sarjan kaltaisten autojen kanssa. Tämä tarkoittaa, että A8 on jonkinlainen lippulaiva, kun on kyse Audin autoista yleensä, ja että A8 on tehty niille, jotka haluavat tulla ajetuksi yhtä paljon kuin niille, jotka haluavat ajaa itse.

Audi ei säästänyt A8:ssa tekniikkaa tai ylellisyysominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että A8 on yleensä pakattu luupäähän. Tällaiset autot ovat valtavia, painavia, monimutkaisia ja kalliita käyttää, varsinkin kun autossa on paljon kilometrejä. Luotettavuuden kannalta A8:aa voidaan pitää hyvänä vain, jos siitä pidetään asianmukaista huolta.

Tämä tarkoittaa, että nämä voivat maksaa tuhansia dollareita korjauskustannuksina, jos et ole ajan tasalla kaikista tarvittavista huoltotarpeista. Yleisimmät Audi A8:n ongelmat liittyvät elektroniikkaan, ohjausjärjestelmään, jousitukseen, moottoriin ja joskus jopa vaihteistoon.

On syytä mainita, että monet tämän segmentin autot kärsivät samankaltaisista ongelmista, erityisesti niistä, jotka liittyvät muuhun kuin moottorin elektroniikkaan, koska nämä autot ovat uskomattoman monimutkaisia. Joka tapauksessa A8 on ihastuttava auto matkustamiseen, ja jos teet huolellista työtä ja huollat sitä, sen pitäisi kestää pitkään.

Audi A8 – Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat kipeä kohta monissa luksusautoissa, etenkin niissä, jotka ovat vanhentuneet vuosikymmenen tai kaksi. A8 on monimutkainen kone, koska se painottaa kaikkia matkustajia ja tarjoaa siksi niin paljon ominaisuuksia, että niitä on joskus vaikea pitää silmällä. MMI-järjestelmään, erilaisiin mikrokytkimiin, pehmeästi sulkeutuviin oviin tai kattoluukkuun sidotut ongelmat ovat tunnettua valittamista vanhempien A8:ien kanssa.

  Onko Audi S5 hyvä auto?

Ajoneuvon nopeusanturit voivat myös vikaantua, samoin navigaattorijärjestelmä. Start-stop-järjestelmän ongelmat ovat itsestäänselvyys jopa uudemmissa Audi A8 -malleissa, ja monet omistajat pyrkivät kytkemään start-stop-järjestelmän kokonaan pois päältä. Lopuksi akun tiedetään ruostuvan tai tyhjenevän nopeammin kuin muissa Audi-malleissa, koska A8 vaatii paljon sähköä kaikkien näiden ominaisuuksien käyttämiseen.

Audi A8 – Ohjausjärjestelmän ongelmat

Yksi monista toistuvista ongelmista eri sukupolvien A8-malleissa ovat ohjaustehostinjärjestelmään liittyvät ongelmat. Jotkin Audi A8 -mallit olivat jopa osa takaisinkutsua, joka johtui vuodosta yhdessä ohjausjärjestelmää yhdistävässä letkussa. Tämä letku alkaa jonkin ajan kuluttua vuotaa, ja auto alkaa hitaasti menettää ohjaustehostinta.

Hyvä asia on, että tämän voi huomata suhteellisen helposti, koska A8:ssa on uskomattoman kevyt ohjaus, mikä tarkoittaa, että sitä voi ohjata pikkusormella. Jos tunnet, että ohjauspaino muuttuu epäjohdonmukaiseksi tai että ohjauspyörä tuntuu yhtäkkiä raskaalta, muista tarkastaa ohjaustehostinjärjestelmä.

Audi A8 – Jousitusongelmat

Jotta A8 olisi niin pehmoinen kuin se on, Audin oli varustettava se ilmajousitusjärjestelmällä, ja kaikki tietävät, että ilmajousitusjärjestelmä on herkkä riippumatta siitä, mikä autonvalmistaja. Audilla ei yleensä esiinny kovinkaan paljon ongelmia ilmajousitusjärjestelmän kanssa, mutta A8:n nykyinen järjestelmä on todella monimutkainen, ja jos sitä ei huolleta, se menee rikki.

Uusimmassa A8:ssa on monia upeita ominaisuuksia, kuten auton nostaminen ylöspäin autoon mentäessä ja siitä poistuttaessa sekä nopeuskuoppien pehmentäminen tiettyyn nopeuteen asti, mutta kaikki nämä toiminnot rasittavat ilmajousitusjärjestelmää.

  BMW ix3 VS Audi e-Tron - kumpi on parempi?

Audi A8 – Moottoriongelmat

Audi A8:ssa on suhteellisen laaja moottoripaletti, joka sisältää sekä diesel- että bensiinimoottoreita ja tarjoaa myös hybriditekniikkaa. Vakavin Audi A8:n moottoriongelma on ajoitusketjun kiristimeen sidottu ongelma, joka voi tuhota moottorin kokonaan, jos siitä ei huolehdita asianmukaisesti.

On myös muistettava, että Audin suurilla autoilla on taipumus juoda hieman liikaa öljyä ja että ne voivat usein jopa vuotaa öljyä. Muista siis tehdä painetestaus koko öljyjärjestelmälle, jotta voit varmistaa, ettei järjestelmässä ole vuotoja missään.

Audi A8 – Vaihteisto-ongelmat

A8:ssa on Audin oma 8-vaihteinen Tiptronic-vaihteisto, jossa on momentinmuunnin. Syy siihen, miksi A8:ssa käytetään tavallista automaattivaihteistoa kaksoiskytkimen sijasta, on se, että kaksoiskytkin ei ole yhtä hienostunut eikä sulava kuin automaattivaihteisto.

Automaattilaatikko kärsii kuitenkin toisinaan vaihtohaluttomuudesta, hitaista vaihdoista, solenoidin ongelmista ja jopa vääntömomentinmuuntimen ongelmista. Useimmat näistä johtuvat virheellisestä huollosta, joten muista huoltaa A8:tasi mahdollisimman hyvin.

FAQ-osio

Onko Audi A8 Audin lippulaiva?

Audi A8 oli varmasti aikoinaan Audin lippulaiva, mutta nykyään monet väittävät, että A8 ei ole enää ylivertainen kaikkiin muihin Audi-malleihin nähden. Jotkut sanovat, että Audi Q8 on Audin uusi lippulaiva, kun taas toiset pitävät autoja, kuten e-tron GT:tä tai jopa Audi RS7/RS6:ta.

Syy siihen, miksi A8 ei ole enää kiistaton, on se, että se ei myy enää yhtä hyvin kuin ennen. Katumaasturit ovat valtaamassa alaa, ja monet ihmiset, jotka aiemmin ostivat suuria sedaneja, ovat nyt valmiita ostamaan katumaasturin, koska ne tarjoavat saman määrän tilaa mutta paljon paremman hyöty- ja näkyvyysominaisuuden.

  Mikä on paras Audi TT:n pakoputki?

Onko Audi A8 parempi kuin Mercedes Benz S-Class?

Mercedes Benz S-luokka on aina ollut tämän segmentin kuningas, koska A8 yrittää yleensä ottaa S-luokan kiinni, kun taas S-luokka on auto, joka asettaa kaikki standardit. A8 maksaa huomattavasti vähemmän kuin uusi S-luokka, ja syy tähän on se, että Audi haluaa alittaa S-luokan saadakseen lisää asiakkaita.

Kun on kuitenkin kyse siitä, kumpi näistä kahdesta on parempi, S-luokkaa ei voi kiistää.

Kuinka kauan Audi A8 kestää?

Audi A8:n pitäisi kestää muutama sata tuhatta kilometriä ilman suurempia peruskorjauksia, sillä A8 on todennäköisesti yksi pitkäikäisimmistä Audi-malleista, joita on koskaan tullut markkinoille. On tapauksia, joissa ne ovat ylittäneet jopa 500 000 mailia ja toimivat edelleen kuin silloin, kun ne tulivat markkinoille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z