Kumpi auto heikkenee nopeammin – Mercedes vai BMW?

Haluatko ostaa luksusauton, mutta olet jakautunut Mercedes-Benzin tai BMW:n välillä? Molemmat näistä saksalaisista luksusautoista ovat poikkeuksellisia, mutta toinen merkki heikkenee nopeammin kuin toinen.

BMW:n arvo laskee nopeammin kuin Mercedes-Benzin. Jos siis aiot omistaa luksusauton lyhyen aikaa ja luopua siitä, Mercedes-Benz on parempi vaihtoehto. Mutta jos haluat auton, jota voit käyttää monta vuotta, voit yhtä hyvin valita BMW:n.

Mercedes ja BMW ovat molemmat saksalaisia luksusautomerkkejä, mutta niiden autot eroavat toisistaan monin tavoin. Mercedes-Benz valmistaa ylellisempiä ja kehittyneempiä autoja kuin BMW, kun taas BMW valmistaa suorituskykyisiä ja käsiteltävyydeltään parempia autoja kuin Mercedes.

Mitkä Mercedes- ja BMW-mallit menettävät arvoaan nopeimmin?

Mercedes-Benzillä ja BMW:llä on joitakin markkinoiden edistyksellisimpiä sedaneita, kuten Mercedes-Benzin S-luokka ja BMW:n 7-sarja. Jos aiot ostaa yhden näistä luksussedaaneista, sinun on oltava valmis maksamaan vähintään 90 000 dollaria. Valitettavasti, jos aiot myydä ne eteenpäin, nämä mallit menettävät arvoaan melko nopeasti.

Ongelmana on, että molemmat näistä saksalaisista luksusautoista menettävät arvonsa nopeammin kuin edullisemmat merkit. BMW:n 7-sarja ilmoitti aikoinaan yhdestä markkinoiden pahimmista arvonalennuksista, noin 70 prosentista. Myös S-luokka heikkenee hyvin nopeasti, sillä sen arvo on 50 prosenttia viiden vuoden omistusajan jälkeen.

Mercedes-Benz S-luokka

Uuden Mercedes-Benz S-luokan vähittäismyyntihinta on noin 94 000 dollaria. Mutta jos haluat uudistetun S-luokan, saatat joutua maksamaan yli 110 000 dollaria. Tämä auto on kallis sen poikkeuksellisten huippuominaisuuksien vuoksi. Mutta kun olet omistanut auton 5 vuotta, voit myydä sen eteenpäin vain noin 48 000 dollarilla.

  Kumpi on parempi, Mercedes vai BMW?

Tämän arvonalennuksen vuoksi saatat menettää paljon, jos päätät myydä auton. Siksi jotkut ihmiset odottavat Mercedes S-luokan leasing-malleja ja ostavat ne muutaman vuoden käytön jälkeen. Pari vuotta vanha auto tarjoaa edelleen mukavan ajomukavuuden ja samat laatuominaisuudet.

BMW 7-sarja

Jos olet urheiluautojen ystävä, rakastat BMW 7-sarjan poikkeuksellista suorituskykyä. Tässä mallissa on kaksoisturbo premium-lyijytön V8-moottori. Se tarjoaa tasaisen, turvallisen ja mukavan ajonautinnon. Siksi jotkut pitävät sitä parempana kuin Mercedes S-luokkaa.

Upouusi BMW 7-sarja maksaa 86 000 dollaria. Mutta viiden vuoden omistusajan jälkeen auton arvo laskee nopeasti ja se myydään alle 40 000 dollarilla. Tämä on valtava tappio auton laatuun nähden. Jotkut omistajat ovat jopa raportoineet alhaisemmista jälleenmyyntihinnoista, jotka ovat alle 30 000 dollaria.

Millä Mercedes- ja BMW-malleilla on paras jälleenmyyntiarvo?

Mercedes-Benzin S-luokalla ja BMW 7-sarjalla saattaa olla markkinoiden huonoimpia poistoarvoja, mutta Mercedes E-luokka ja BMW 3-sarja eivät heikkene yhtä nopeasti. Kiitos niiden poikkeuksellisen suorituskyvyn ja alhaisempien huoltokustannusten. Saat vastinetta rahoillesi jopa viiden vuoden omistusajan jälkeen.

Mercedes-Benz E-luokka

Mercedes kuuluu nopeimmin arvonalennusta tekevien automerkkien joukkoon. Mercedeksen E-luokan mallisto on kuitenkin markkinoiden luotettavimpia luksusautoja. Sen erinomaisen suorituskyvyn, kestävyyden ja helppohoitoisuuden ansiosta. Toisin kuin monissa Mercedes-malleissa, E-Klassissa ei ilmene ongelmia yhtä usein.
Toisin kuin Mercedes S-luokalla, jonka jälleenmyyntiarvo on alhainen, E-Klassilla on parempi jälleenmyyntiarvo. Uuden Mercedes E-Classin perushinta on noin 54 000 dollaria, kun taas saman käytetyn mallin lähtöhinta on 37 000 dollaria. Tämä on paljon parempi, sillä se myydään yli 50 prosentilla alkuperäisestä arvostaan.

  Missä Mercedeksessä on eniten jalkatilaa?

BMW 3-sarja

BMW 3-sarja on toinen luotettava luksusauto. Se on arvostettu yhdeksi parhaista BMW-autoista omistettavaksi. Se on myös helpompi huoltaa kuin muut BMW-mallit, kuten BMW 7-sarja. Lisäksi sen varaosat ovat halvempia kuin muissa BMW-malleissa.
Uuden BMW 3-sarjan lähtöhinta on 41 500 dollaria, kun taas sama käytetty auto maksaa noin 28 000 dollaria. Kuten Mercedes E-luokallakin, tällä mallilla on erinomainen jälleenmyyntihinta, joka on yli 50 % alkuperäisestä hinnasta.

Nopeasti arvon alenevat luksusautot

Miksi luksusautot menettävät arvoaan nopeammin?

Luksusautot menettävät arvoaan tavallisia autoja nopeammin, koska niiden ylläpitokustannukset ovat korkeat. Lisäksi ne houkuttelevat korkeita preemioita, joita käytettyjen autojen ostajat eivät halua maksaa. Lisäksi varaosien kustannukset ovat melko korkeat, ja ne kuluttavat paljon polttoainetta.
Lisäksi luksusautomerkkien arvo alenee nopeammin, koska useimmat niistä leasingataan ja myydään kolmen vuoden kuluttua. Niiden korkeiden kustannusten vuoksi monet ostajat odottavat, että leasingkausi on ohi, jotta he voivat ostaa ne halvemmalla.

Mikä luksusautomerkki säilyttää arvonsa parhaiten?

Jos rakastat luksusautoja mutta haluat käyttää rahasi viisaasti, on tärkeää sijoittaa luksusautoon, jonka jälleenmyyntiarvo on erinomainen. Volvo on yksi korkealuokkaisimmista automerkeistä, joilla on paras jälleenmyyntiarvo. Mutta jos verrataan saksalaisia luksusmerkkejä, Mercedes-Benzillä on paras arvo, sitten BMW ja kolmannella sijalla on Audi.

Millä luksusautomerkeillä on huonoin jälleenmyyntiarvo?

Ennen kuin ostat luksusauton, kannattaa miettiä, aiotko luopua siitä muutaman vuoden omistuksen jälkeen. Jotkin luksusautot menettävät arvoaan nopeammin kuin toiset. Saksalaisista luksusautoista Audilla on huonoin jälleenmyyntiarvo, sitten BMW:llä ja lopuksi Mercedeksellä.
Ylellisistä automerkeistä kokonaisuutena kuitenkin Lexus on se, jolla on huonoin jälleenmyyntiarvo. Sen jälkeen tulevat Cadillac, Porsche, Tesla, Audi, Lincoln, BMW, Infiniti, Mercedes-Benz ja Acura. Nämä ovat kymmenen pahimman jälleenmyyntiarvon omaavaa luksusautomerkkiä.

  Missä Mercedeksessä on seitsemän istuinta?

Mitkä ovat luotettavimmat Mercedes- ja BMW-mallit?

Sekä BMW:llä että Mercedeksellä on joitakin markkinoiden parhaista luksusautoista. Jotkin niiden malleista eivät kuitenkaan ole vastanneet hypeä, sillä ne ovat epäluotettavia. Onneksi jotkin mallit ovat erottuneet luotettavimpina, ja niihin kuuluvat BMW 3-sarja ja Mercedes-Benz E-luokka.

Loppupäätelmät

Jos olet luksusauton markkinoilla, harkitset todennäköisesti Mercedes-Benz- ja BMW-merkkejä. On kuitenkin elintärkeää tietää, kumman merkin arvo alenee nopeammin, jotta voit sijoittaa rahasi viisaasti. Vaikka nämä kaksi merkkiä suoriutuvat huonosti arvonalennuksesta, BMW:n arvo alenee nopeammin kuin Mercedes-Benzin.
Jos et kuitenkaan aio myydä autoasi viiden vuoden omistusajan jälkeen, voi silti olla hyvä ajatus hankkia BMW. BMW:n suorituskyky on parempi kuin Mercedes-Benzin, vaikka Mercedes onkin mukavampi edistyneillä luksusominaisuuksillaan. Voit myös vertailla eri malleja, sillä jotkin mallit ovat suorituskykyisempiä kuin toiset.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z