BMW VS Lamborghini luotettavuus – kumpi on parempi?

Monet ihmiset unelmoivat urheiluautoista. BMW ja Lamborghini tarjoavat joitakin markkinoiden parhaista urheiluautoista. Lamborghini-urheiluautot ovat kuitenkin paljon kehittyneempiä kuin BMW:t, kun taas BMW-urheiluautot ovat erittäin mukavia. Mutta kumpi merkki on luotettavampi ja parempi kuin toinen?

BMW on luotettavampi kuin Lamborghini. Lamborghini on kuitenkin ihanteellinen ihmisille, jotka etsivät ylellistä urheiluautoa, jossa on paljon tehoa ja nopeutta. Ainoa ongelma on, että Lamborghinit ovat hyvin kalliita. Toisaalta BMW on halvempi, ylellisempi, hiljaisempi ja halvempi ylläpitää.

Lamborghini on myös näyttävä auto, mutta sen hankkiminen maksaa paljon. Se vaatii myös kunnon huoltoa, eikä sitä voi pakata mihinkään. Sitä paitsi Lamborghini herättää paljon huomiota, koska se on melko äänekäs, mikä ei päde BMW:hen, ellet ole virittänyt sitä.

Kumpi auto on parempi – BMW vai Lamborghini?

Ulkonäkö

Molemmat autot näyttävät näyttäviltä, ja se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat ketterän näköisen urheiluauton, BMW on parempi auto. Mutta jos haluat ylellisen urheiluauton ulkonäön, niin Lamborghini innostaa sinua. Kaiken kaikkiaan molemmat autot näyttävät näyttäviltä, mutta Lamborghini herättää enemmän huomiota.

Sisätilojen ulkonäön osalta BMW vie voiton. Kyllä, Lamborghini voi olla superauto, mutta siinä ei ole niin hienostuneita sisätiloja kuin BMW:ssä. Tämä johtuu siitä, että Lamborghini keskittyy nopeuteen ja suorituskykyyn, kun taas BMW keskittyy suorituskykyyn ja mukavuuteen.

  Kia Sportage Luotettavuus

Suorituskyky

BMW on yksi markkinoiden suorituskykyisimmistä luksusautomerkeistä. Sen suorituskyky ei kuitenkaan yllä lähellekään Lamborghinin suorituskykyä. Koska Lamborghini on luksusurheiluauto, siinä on kaikkein tehokkaimmat moottorit.

Maailman nopein Lamborghini, Lamborghini Veneno, kiihtyy 0-100 vain 2,9 sekunnissa. Toisaalta maailman nopein BMW, BMW M5, kiihtyy 0-100:een 3,1 sekunnissa. Lamborghini Veneno voi saavuttaa nopeuden jopa 221 km/h, kun taas jälkimmäinen voi saavuttaa 189 km/h.

Lamborghini on siis suorituskyvyltään paljon BMW:n yläpuolella. Siksi Lamborghini sopii paremmin kilparadalle tai kilpa-ajoon kuin BMW.

Mukavuus

Toinen asia, jota superautoista puuttuu, on mukavuus. Kyllä, Lamborghini voi olla superauto, jossa on erittäin kehittyneitä ominaisuuksia kuin BMW:ssä, mutta sen sisätilat ja matkustamo eivät ole yhtä mukavat kuin BMW:ssä. Useimmissa BMW-autoissa on neljä ovea, kun taas Lamborghinissa on kaksi ovea.

Lisäksi useimmissa BMW-autoissa on jopa 5 istumapaikkaa, kun taas useimmissa Lamborghinissa on enintään kaksi istumapaikkaa. Lamborghini on kuitenkin liittynyt luksusmaasturisegmenttiin tuomalla markkinoille Lamborghini Urusin. Kyseessä on ylellinen katumaasturi, joka on tilava, mukava ja jossa on huippuluokan ominaisuuksia. Siinä voi myös istua 4-5 henkilöä.

Kaiken kaikkiaan BMW on mukavampi auto, sillä useimmat Lamborghinit ovat kaksipaikkaisia ja matkustamotila on pieni.

Luotettavuus

Kuten useimmat italialaiset automerkit, Lamborghini ei ole luotettava. Lisäksi Lamborghinin huoltaminen ja korjaaminen on erittäin kallista. Lisäksi Lamborghinia ei voi viedä mille tahansa mekaanikolle, koska se vaatii erityistä huolenpitoa. Jos sitä verrataan BMW:hen, BMW on luotettavampi.

  Pitäisikö minun ruostesuojata BMW:ni?

Yllättäen Lamborghini on yksi markkinoiden luotettavimmista superautomerkeistä. Tämä auto on luotettavampi kuin italialaiset kollegansa, kuten Maserati ja Ferrari.

Turvallisuus

Koska Lamborghini on Volkswagen AG:n omistuksessa, voit odottaa tämän auton olevan erityisen turvallinen. Se on myös turvallisempi kuin useimmat markkinoilla olevat superautot. Toisaalta BMW luo myös joitakin markkinoiden turvallisimmista autoista. Molemmat autot ovat siis turvallisia, koska niissä on huippuluokan turvallisuusominaisuudet.

Hinta

Lamborghini on superauto, mikä tarkoittaa, että siinä on tehokkaammat moottorit ja kehittyneemmät ominaisuudet kuin BMW:ssä. Tämän vuoksi se on kalliimpi kuin BMW. Toisaalta BMW on luksusauto, jossa on ylellisiä ominaisuuksia ja poikkeuksellinen suorituskyky. Vaikka se on kallis, se ei ole yhtä kallis kuin Lamborghini.

Edullisimman Lamborghinin eli Lamborghini Uruksen hinta on noin 212 000 dollaria, kun taas halvimman BMW:n eli BMW X1:n hinta on noin 35 200 dollaria.

FAQ

Ovatko Lamborghinin moottorit luotettavia?

Kyllä, Lamborghinin moottorit ovat erittäin luotettavia. Sen lisäksi moottori saavuttaa huipputehonsa vain 8 sekunnissa. Tämän lisäksi moottorit tuottavat erinomaista tehoa, ja ne ovat markkinoiden tehokkaimpia. Luotettavin Lamborghini-moottori löytyy Lamborghini Huracanista.

Kumpi auto on nopeampi Lamborghini ja BMW?

Lamborghinit ovat nopeampia kuin BMW:t. Tämä johtuu siitä, että niissä on tehokkaampi moottori, joka tuottaa enemmän hevosvoimia ja vääntöä kuin BMW:t. Esimerkiksi nopein Lamborghini (Lamborghini Veneno) kiihtyy nopeimmillaan 2,9 sekunnissa, kun taas nopein BMW (BMW M5) kiihtyy nopeimmillaan 3,1 sekunnissa.

  Hyundai Ioniq hybrid Luotettavuus

Kumpi auto kestää kauemmin BMW:n ja Lamborghinin välillä?

Se, kuinka kauan auto kestää, riippuu yksilön ajotottumuksista, asuinpaikasta, automallista ja siitä, kuinka hyvin hän huoltaa autoa. BMW:n keskimääräinen käyttöikä on kuitenkin 150 000-200 000 kilometriä ja Lamborghinin 250 000 kilometriä. Lamborghinit voivat siis kestää pidempään, jos niitä huolletaan asianmukaisesti, vaikka niiden ylläpito onkin erittäin kallista.

Ovatko 60 000 mailin ajokilometrit paljon?

Se riippuu siitä, kuinka kauan auto on ollut olemassa. Jos autolla on ajettu vain viisi vuotta ja sillä on ajettu yli 60 000 kilometriä, sitä pidetään suurena ajokilometrimääränä. Auton hyvän mittarilukeman pitäisi olla 10 000-12 000 kilometriä vuodessa, mikä vastaa 60 000 kilometriä viiden vuoden jälkeen.

Yhteenveto

Lamborghinin ja BMW:n välillä ei ole helppoa valita, koska niillä on eri kohderyhmät. BMW sopii kuitenkin paremmin ihmisille, jotka etsivät ylellistä, suorituskykyistä ja mukavaa autoa. Toisaalta Lamborghini sopii ihmisille, jotka haluavat tehokkaan, suorituskykyisen ja arvostetun superauton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z