BMW X5 VS BMW X6 – kumpi on parempi?

Kun etsit markkinoiden parhaita keskikokoisia luksusmaastureita, on suuri mahdollisuus, että törmäät BMW X5:een ja X6:een. Molemmat näistä autoista ovat hyvin rakennettuja, ylellisiä ja niissä on huippuluokan ominaisuuksia. Vaikka näillä autoilla on paljon yhtäläisyyksiä, ne eroavat toisistaan paljon. Mutta kumpi auto on parempi?

Jos etsit tyyliä ja suorituskykyä, BMW X6 on parempi auto. Mutta jos haluat käytännöllisyyttä, voimaa ja turvallisuutta, BMW X5 on ihanteellinen auto. Näillä autoilla on sama alusta, mutta ne eroavat toisistaan muotoilun ja käytön osalta. Siksi on tärkeää selvittää, mikä auto vastaa parhaiten tarpeitasi ja budjettiasi.

Kumpi auto on parempi – BMW X5 vai BMW X6?

Ulkonäkö

Jos pidät maasturin perinteisestä laatikkomaisesta muotoilusta, pidät BMW X5:stä. Mutta jos haluat tyylikkäämmän ja urheilullisemman ilmeen, BMW X6 on paras auto, jota kannattaa harkita. Kaiken kaikkiaan molemmat katumaasturit näyttävät näyttäviltä ja saavat katsojien huomion, kun ne kruisailevat kadulla.

Lisäksi molemmissa autoissa on ylelliset ja edistykselliset sisätilat, vaikka BMW X6:n sisätilat ovatkin hieman korkeatasoisemmat kuin BMW X5:n. Lisäksi molemmissa autoissa on paketteja, joita voit lisätä tehdäkseni niistä vielä paremmat.

Suorituskyky

Koska näillä autoilla on sama alusta, ne toimivat samalla tavalla. Niissä on samanlaiset moottorit, jousitusosat ja turvallisuustekniikat. Siitä huolimatta BMW X5 ja X6 eroavat suorituskyvyltään jonkin verran toisistaan. Esimerkiksi BMW X5 toimii erinomaisesti maastossa, kun taas X6 ei ole hyvä maastoajoon.

Molemmista autoista on tarjolla sDrive40i-, xDrive40i- ja M50i-vaihtoehdot. Näissä autoissa on samat hevosvoimat, vääntömomentti ja huippunopeus. On siis makuasia ja mieltymyskysymys, kun valitset toisen toisesta. Huomaa, että BMW X6:n variantit ovat melko ylellisiä kuin BMW X6:n trimmit. Siksi ne ovat hieman kalliimpia, vaikka ovatkin pienempiä.

  Kumpi neliveto on parempi - BMW vai Mercedes-Benz?

Mukavuus ja kuorma

Molemmat autot ovat tilavia ja käytännöllisiä. X5 on kuitenkin käytännöllisempi kuin X6, koska se on hieman tilavampi. X5:n ulkomuotoilu mahdollistaa sen, että matkustamossa on enemmän tilaa kuin X6:n ulkomuotoilun ansiosta. X6:n viisto takakattolinja vie hieman tilaa, minkä vuoksi siinä on vähemmän pääntilaa kuin BMW X5:ssä.

BMW X5:n akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,3 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 68,7 tuumaa. Myös X6:n akseliväli on 117,1 tuumaa, pituus 194,8 tuumaa, leveys 78,9 tuumaa ja korkeus 66,3 tuumaa. X5 on siis melko paljon suurempi kuin X6.

Sen lisäksi, että X5 on suurempi kuin X6, siihen mahtuu jopa seitsemän matkustajaa, kun taas X6:een mahtuu vain viisi matkustajaa.

Hinta

Koska BMW X6 on kohtuullisesti BMW X6:ta edistyneempi, se on hieman kalliimpi. BMW X5 sDrive40i maksaa 60 600 dollaria, kun taas BMW X6 sDrive40i maksaa 67 300 dollaria.

FAQ

Kumpi auto on luotettavampi – BMW X5 vai X6?

Tietenkin se on BMW X6. BMW X6 sijoittuu hieman keskimääräistä paremmaksi luotettavuuden osalta. Toisaalta BMW X5 sijoittuu hieman alle keskiarvon. X5 on vähemmän luotettava, sillä useat käyttäjät ovat raportoineet paljon ongelmia kuin mikään muu BMW-malli.

Kumpi auto on nopeampi – BMW X5 vai X6?

Se riippuu haluamastasi vaihtoehdosta. Yllättäen BMW X5:n (M50i) ja BMW X6:n (M50i) suorituskykyiset versiot tuottavat saman huippunopeuden. Nämä autot tuottavat jopa 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Ne kiihtyvät 0-100:een 3,8 sekunnissa ja niiden huippunopeus on jopa 155 km/h.

  Onko BMW iX3 täysin sähköinen?

Yleisen suorituskyvyn osalta BMW X6 on kuitenkin hieman etulyöntiasemassa kokonaispainonsa vuoksi. X6 on melko paljon kevyempi kuin X5, sillä sen paino on 4 784 kiloa, kun taas X5:n paino on 4 824 kiloa. Huomaa, että tämä on niiden omapaino.

Kumpi auto on kalliimpi ylläpitää – BMW X6 vai BMW X5?

BMW X5 on kalliimpi ylläpitää kuin BMW X6. Kaiken kaikkiaan BMW:t ovat kalliimpia ylläpitää. Siitä huolimatta BMW X5 on vähiten luotettava BMW-malli. Odota siis, että se ilmoittaa enemmän ongelmia ja vaatii enemmän huomiota kuin BMW X6. Tämä tarkoittaa myös useampia käyntejä mekaanikolla, mikä puolestaan lisää kustannuksia.

Onko BMW X5:ssä ja X6:ssa samoja ongelmia?

Kyllä ja ei. Vaikka BMW X5 ja X6 jakavat saman alustan, niillä ei ole samoja yhteisiä ongelmia. On kuitenkin joitakin ongelmia, jotka molemmat autot jakavat, kuten moottorin ylikuumeneminen, öljyvuoto, ovenkahvojen kuluminen, jarrutehon menetys ja viallinen elektroniikka.

Joitakin ongelmia esiintyy kuitenkin vain kummassakin mallissa. Esimerkiksi BMW X5:ssä esiintyy vaihteistoongelmia, narisevaa ääntä, kolisevaa ääntä ja äärimmäistä tuulimelua. Sitä vastoin BMW X6:ssa esiintyy ongelmia, kuten ovien kolinaa, dieselmoottoriongelmia, takaluukun spoilerin irtoamista ja moottorihäiriöitä.

Kumpi auto on polttoainetehokkaampi – BMW X5 vai X6?

Hämmästyttävää kyllä, BMW:n katumaasturit kuuluvat markkinoiden polttoainetehokkaimpiin luksusmaastureihin. BMW X5:n EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 26 mpg maantiellä ja 23 mpg yhdistettynä. Sitä vastoin BMW X6:n EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 25 mpg maantiellä ja yhdistetty 23 mpg.

  Miten BMW X6 pärjää lumessa?

Tämän vertailun perusteella BMW X5 on hieman polttoainetehokkaampi kuin BMW X6. Se kuluttaa siis hieman vähemmän polttoainetta.

Yhteenveto

BMW X5 ja BMW X6 ovat kaksi erinomaista keskikokoista katumaasturia. BMW X5 on kuitenkin käytännöllisempi ja turvallisempi ajaa kuin BMW X6, kun taas BMW X6 on ihanteellinen poikkeuksellisen suorituskyvyn ja tyylin kannalta. Alkuperäisen hinnan osalta BMW X6 on hieman kalliimpi, kun taas BMW X5 on kalliimpi ylläpitää.

Jos siis haluat urheilullisen auton viikonloppuihin tai piknikille, BMW X6 on paras auto. Mutta jos haluat tilavan ja tehokkaan auton, jota voi ajaa myös maastossa, BMW X5 on paras valinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z