BMW X5 VS BMW X3 – kumpi on parempi?

Monet ihmiset pitävät maasturia parempana kuin sedania sen yleisen mukavuuden ja turvallisuuden vuoksi. BMW:n kaltaiset luksusmerkit tarjoavat erilaisia katumaastureita, joiden ansiosta ostajien on vaikea valita tarpeisiinsa ja vaatimuksiinsa sopivin auto. Riippumatta siitä, kumpi BMW:n katumaasturi on parempi – BMW X5 vai X3?

BMW X5 on paljon suurempi, tehokkaampi ja mukavampi kuin BMW X5. Sitä vastoin BMW X3 on halvempi, kompaktimpi ja luotettavampi kuin BMW X5. Lopullinen valinta riippuu siis siitä, mitä etsit.

Molemmat autot tarjoavat mukavat sisätilat, poikkeuksellisen suorituskyvyn, edistyksellisen tekniikan ja turvallisuuden. BMW X5 on kuitenkin kokonsa vuoksi käytännöllisempi kuin BMW X3. Toisaalta BMW X3 on täydellinen jokapäiväinen kuljettaja, koska se on kompaktimpi ja helpompi pakata kaupungilla.

Kumpi auto on parempi – BMW X5 vai BMW X3?

Ulkonäkö

Molemmat katumaasturit näyttävät ulkoisesti tyylikkäiltä, ja se on vain maku- ja mieltymyskysymys. Siitä huolimatta BMW X5 on hieman etulyöntiasemassa, sillä se näyttää ylellisemmältä kuin BMW X3. Sitä paitsi se on myös melko isompi ja pelottavampi kuin X3.

BMW X5:ssä on edessä suuri munuais-säleikkö, Iconin adaptiiviset FULL-LED-adaptiiviset ajovalot, LED-sumuvalot, panoraamakattoluukku, adaptiiviset jarruvalot takana ja 19-tuumaiset kevytmetallivanteet BMW:n tuotemerkillä.

Toisaalta BMW X3:ssa on myös vaatimattoman kokoinen munuaisritilä, LED-ajovalot kulmavalotoiminnolla, LED-sumuvalot, satiinialumiiniset kattokaiteet, kromatut pakoputken kärjet ja 18-tuumaiset Y-pyörien vanteet BMW:n tuotemerkillä. Jotkut saattavat pitää BMW X3:n ulkoasusta enemmän kuin BMW X5:n ulkoasusta.

  BMW X5 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Sisätilojen osalta molemmat katumaasturit näyttävät tyylikkäiltä, ja niissä on Vernasca-nahkaistuimet ja nahkainen kojelauta. Vaikka nämä autot jakavat suurimman osan sisätilojen ominaisuuksista, BMW X5:ssä on joitakin ominaisuuksia, kuten lämmitettävät etuistuimet, vakiona, kun taas X3:ssa ne ovat lisävarusteena.

Yllättäen BMW X3:ssa on myös joitakin ominaisuuksia, jotka puuttuvat X5:stä. Esimerkiksi BMW X3:ssa on vakiona 12 kaiutinta, kun taas BMW X5:ssä on vakiona vain 10 kaiutinta.

Suorituskyky

Kuten odotettua, BMW X5:n suorituskyky on paljon parempi kuin BMW X3:n. Molemmissa malleissa on laajempi valikoima voimansiirtovaihtoehtoja, mikä antaa ostajille useita vaihtoehtoja heidän budjetistaan ja mieltymyksistään riippuen. Huolimatta siitä, että BMW X5:llä on paljon tehokkaita varusteita, myös BMW X3:n varusteversiot toimivat lähes samalla tasolla kuin BMW X5:n varusteversiot.

BMW X3:n perusversio, sDrive30i, on varustettu 2,0-litraisella 4-sarjan turbomoottorilla ja 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Se tuottaa myös maksimissaan 248 hv ja 258 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy 6,4 sekunnissa nopeudesta 0-100 ja sen huippunopeus on 149 km/h.

BMW X3:n huippuversio on M40i, jossa on 3,0-litrainen rivi-6-kaasumoottori ja 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Se tuottaa jopa 382 hv ja 365 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy nopeudesta 0-100 4,4 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 km/h.

Sitä vastoin BMW X5:n perusmalli sDrive40i on varustettu 3,0-litraisella rivimoottorisella kuutosbensiinimoottorilla ja 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Se voi tuottaa jopa 335 hv ja 331 lb-ft vääntöä. Sen huippunopeus on myös 130 km/h, ja se kiihtyy 0-100 5,3 sekunnissa.

  Mikä on luotettavin BMW-malli?

BMW X5:n huippuversiossa, M50i:ssä, on 4,4-litrainen twin-turbo V8-kaasumoottori, joka on erittäin tehokas. Tämä moottori tuottaa jopa 523 hv ja 553 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy 0-100:een 3,8 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

Mukavuuden ja tavaratilan osalta BMW X5 on voittaja, sillä se on tilavampi kuin BMW X3. Lisäksi BMW X5:ssä on mahdollisuus kolmanteen riviin, kun taas BMW X3:ssa sitä ei ole. Lisäksi X5:ssä on enemmän tavaratilaa takapenkkien taittamisen kanssa tai ilman.

Hinta

Koska BMW X5 on suurempi, tehokkaampi ja turvallisempi, se on kalliimpi kuin pienempi mutta luotettava BMW X5. BMW X3:n perushinta on noin 43 000 dollaria, kun taas BMW X5:n perushinta on noin 60 300 dollaria.

FAQ

Kumpi auto on luotettavampi – BMW X5 vai X3?

BMW kuuluu mallina vähiten luotettaviin luksusautomerkkeihin. Siitä huolimatta BMW X3 on luotettavampi kuin BMW X5. Tämä johtuu siitä, että X3 sijoittuu luotettavuuspisteissä hieman keskimääräistä paremmaksi, kun taas X5 sijoittuu keskimääräistä huonommaksi. Lisäksi X5 rekisteröi enemmän ongelmia kuin X3 samalla ajanjaksolla.

Kumpi auto on nopeampi – BMW X5 vai BMW X3?

BMW X5 on nopeampi kuin X3. BMW X5:n suorituskykyinen M50i tarjoaa huippunopeuden 155 km/h ja kiihtyy 0-100 vain 3,8 sekunnissa. Sitä vastoin BMW X3:n suorituskykyinen versio M40i kiihtyy 0-100:een 4,4 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 km/h.

  Paras käytetty BMW X3 ostaa

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – BMW X3 vai X5?

BMW X3 on paljon halvempi ylläpitää kuin BMW X5. Toisin kuin BMW X5:ssä, X3:ssa raportoidaan vähemmän ongelmia 100 ajoneuvoa kohti. Lisäksi se on yksi markkinoiden luotettavimmista BMW-maastureista. Sitä vastoin BMW X5 on BMW:n vähiten luotettava malli.

Kumpi auto on polttoainetehokkaampi – BMW X5 vai X3?

BMW X3 on tietenkin polttoainetehokkaampi kuin BMW X5. Sen EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 28 mpg maantiellä ja yhdistetty 24 mpg. Toisaalta BMW X5:n kulutusluokitus on 21 mpg kaupungissa, 26 mpg maantiellä ja yhdistetty 23 mpg.

Loppupäätelmät

Jos etsit BMW:n katumaasturia päivittäiseen ajoon, BMW X3 on paras auto sinulle. Tämä auto ei ole ainoastaan kompakti pysäköinnin helpottamiseksi, vaan se on myös luotettavampi kuin BMW X5. Jos kuitenkin haluat käytännöllisemmän, tehokkaamman ja turvallisemman katumaasturin, BMW X5 on paras valinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z