Onko Peugeot 508 hyvä auto?

Peugeot 508

Peugeot 508 on keskikokoinen tai suuri perhesedan, jonka toivotaan nappaavan myyntiä maineikkaammalta premium-sedanien segmentiltä, jota hallitsevat lähinnä saksalaiset merkit. Tämäntyyppiset autot ovat yleensä yleensä kaikkien asioiden osaajia, mikä tekee niistä täydellisiä monenlaisiin käyttötilanteisiin, mutta onko Peugeot 508 hyvä auto?

Peugeot 508 on todellakin todella hyvä auto, sillä se alittaa useimmat edellä mainitut autot sekä hankintakustannuksissa että huolto- ja muissa käyttökustannuksissa. Moottoreita on tarjolla runsaasti, ja ne ovat yleensä hienostuneita, melko tehokkaita ja auton kokoon nähden riittävän tehokkaita.

Uuden 508:n muotoilu on varmasti kohdallaan, erityisesti 508 GT, joka on ehdottomasti yli oman painorajansa. Sisätilat ovat yhtä hyvännäköiset, sillä 508 näyttää sisältä äärettömän modernilta, ja siinä on kaikki tarvittavat mukavuus-, mukavuus- ja ylellisyysominaisuudet. Se jää saksalaisista kilpailijoistaan jälkeen rakentamisen laadussa, mutta se on odotettavissa.

Edellä mainittu 508 GT on myös todella viihdyttävä auto ajaa, kun taas muut versiot ovat mukavia ja helppoja ajaa. 508 on myös enemmän kuin riittävän tilava, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää myös ihmisten kuljettamiseen ilman ongelmia.

Peugeot 508 – Voimansiirtojärjestelmä

Peugeot 508:n moottoripaletti koostuu bensiini-, diesel- ja hybridimalleista. Bensiinimoottorit aloittavat 1,2 litran PureTech-rivin 3-sylinterisillä moottoreilla, jotka tarjoavat 130 hv. Tehokkaammat 1,5 litran 4-sylinteriset PureTech 180 -moottorit tarjoavat 180 hv, kun taas huipputason PureTech 1,5 litran vaihtoehdot tarjoavat 225 hv. 508-malliin voi saada myös pienemmän 130 hv:n 1,5 litran HDi-dieselin tai tehokkaamman 2,0 litran 4-sylinterisen dieselmoottorin, joka tuottaa joko 160 hv tai 180 hv.

  Onko Peugeot 1007 hyvä auto?

508 on saatavana myös hybridinä. Alkutason hybridi on Hybrid 225, jossa on 225 hv, kun taas tehokkaampi on PSE 508 360, jossa on 360 hv. Kaikissa malleissa on neliveto, ja voit valita manuaalivaihteiston tai automaattivaihteiston.

Tehokkuus on melko hyvä 508:n kanssa, mikä tarkoittaa, että voit odottaa saavasi 45-55MPG bensiinimalleilla, kun taas dieselmallit voivat ajaa jopa 70MPG maantiellä. Hybridimallit kulkevat yli 160MPG, mikä on todellakin hyvä valinta niille, jotka haluavat puhtaamman ja tehokkaamman kokemuksen.

Peugeot 508 – muotoilu ja ajaminen

Muotoilullisesti uusi 508 on todella kohdallaan, mikä tarkoittaa, että se voi kilpailla saksalaisen kolmikon kaltaisten kanssa. Tämä johtuu Peugeotin uudesta muotokielestä, joka näyttää modernilta ja todella terävältä. Myös sisätilat ovat todella hyvännäköiset ja hyvin varustellut, ja niissä on kaikki tarvittavat tekniikka- ja mukavuusominaisuudet.

Ajokokemus on paras GT-versiossa, sillä 508 GT tuntuu viihdyttävämmältä ajaa. Muuten 508 on mukava, helppotajuinen ja melko hyvin eristetty, mikä tekee siitä täydellisen pitkän moottoritien ajoon.

Peugeot 508 – Luotettavuus ja yleiset kysymykset

Peugeot 508 pärjää kohtuullisen hyvin myös luotettavuuden osalta, mutta on joitakin ongelmia, jotka voivat pilata hauskanpidon suunnattomasti, lähinnä vanhemmissa 1. sukupolven 508-malleissa. Näitä ovat erilaiset sähköongelmat, jotka voivat olla sekä ärsyttäviä että kalliita. Näitä ovat esimerkiksi ongelmat ovien lukkojen, pyyhkijöiden, ilmastointilaitteen, kameran ja elektrodien kohdistusten kanssa.

  Onko Peugeot 307 hyvä auto?

Muita ongelmia ovat muun muassa jousitusongelmat, jotka voivat aiheuttaa auton ajelehtimista, ongelmat käsijarrun kanssa, ongelmat veden pääsemisessä tavaratilaan ja ongelmat lämmitinjärjestelmän kanssa, joka voi vuotaa.

Peugeot 508 – Arvo ja käytännöllisyys

Peugeot 508 on myös arvoltaan todella hyvä tarjous, sillä sen hinta on kohtuullisen edullinen siihen nähden, mitä se tarjoaa. Käytetyt 1. sukupolven 508:n mallit ovat myös todella hyvähintaisia, mikä tekee niistä hyviä käytettyjä autoja. Muista kuitenkin kiinnittää huomiota auton huoltotietoihin ja edellä mainittuihin ongelmiin, sillä ne voivat vaikuttaa auton jälleenmyyntiarvoon valtavasti.

508:n käytännöllisyys on erinomainen, sillä siihen mahtuu helposti neljä aikuista ilman ongelmia. Tavaratila on kohtuullisen kokoinen ja yleinen näkyvyys on myös todella hyvä. Kaiken kaikkiaan 508 on todella käytännöllinen auto sekä perhe- että yrityskäyttöön.

UKK-osio

Kuinka turvallinen Peugeot 508 on?

Viralliset EURO NCAP Peugeot 508:n turvallisuustiedot antavat sille 5 tähteä 5:stä, mikä ei ole mikään yllätys, sillä käytännössä kaikki nykyaikaiset Peugeotit ovat turvallisia ja hyvin valmistettuja. Aikuisten matkustajien turvallisuustaso on 96 %, joten 508 on itse asiassa yksi luokkansa turvallisimmista autoista, mutta se ei ole lähelläkään kärkeä, kun on kyse haavoittuvassa asemassa olevista tienkäyttäjistä 71 %:n onnistumisen ansiosta.

508:ssa on myös kaikki tarvittavat aktiiviset turvajärjestelmät, joihin kuuluvat erilaiset turvatyynyt, kaistalla pysymisen avustin, kamerat, automaattinen jarrutus, mukautuva vakionopeudensäädin, törmäyksen ennakkovaroitus ja kaikki muu, mitä 2000-luvun autoihin kuuluu.

  Peugeot 308:n yleiset ongelmat

Onko Peugeot 508 nopea?

225 hv:n hybridimallilla nopeus 0-100 km/h on noin 8 sekuntia, 180 hv:n diesel 508:lla 8,6 sekuntia ja huipputason bensiinimallilla noin 7,3 sekuntia. Hybrid 360 on näistä ylivoimaisesti nopein, sillä se kiihtyy paikaltaan alle 5,5 sekunnissa.

Kaiken kaikkiaan 508 on todella nopea auto oikealla moottorilla ja varusteluominaisuuksilla. Segmentissä on tunnetusti tarjolla paljon nopeampia autoja Audi RS:n, BMW M:n ja Mercedes AMG:n maailmasta, mutta ne maksavat usein kaksi- tai jopa kolminkertaisen summan.

Pitäisikö minun ostaa Peugeot 508?

Jos etsit mukavaa, suurta ja tilavaa perhesedania/perheautoa, 508 on todella hyvä auto. Se, että se tarjoaa samanlaisen kokemuksen kuin paljon kalliimmat saksalaiset premium-sedaanit, tekee siitä voiman, jonka kanssa on pakko laskea. Vaikka Peugeot-merkki ei kanna samaa ylellisyyden tasoa, 508 iskee paljon yli oman painorajansa.

Jos haluat kokea ylellisimmän sedan-kokemuksen, 508 ei tule tyydyttämään sinua. Jos kuitenkin haluat kaiken sen, mitä saat kalliimmasta saksalaisesta autosta, mutta maksamatta sen hintaa, 508 on täydellinen valinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z