Jeep Patriot ongelmat

Jeep Patriot ongelmat

Jeep Patriot on kompakti crossover-maasturi, jossa on poikkeuksellisia ominaisuuksia. Se ei kuitenkaan ole maastoauto, vaikka siinä onkin maastopaketti. Kuten kaikilla Jeepillä, myös Jeep Patriotilla on ongelmansa, jotka kiinnostuneiden ostajien on hyvä tietää. Mutta mitkä ovat yleisiä Jeep Patriot -ongelmia?

Yleisiä Jeep Patriot -ongelmia ovat muun muassa moottoriongelmat, sähköongelmat, vaihteisto-ongelmat, kaasuläpän vikaantuminen, pallonivelten vikaantuminen, TIPM:n vikaantuminen, ennenaikainen CVT-vaihteiston vikaantuminen, ruoste ja paljon muuta. Huomaa, että nämä ongelmat vaihtelevat Jeep Patriot -mallivuosittain.

Vaihteisto- ja moottoriongelmia löytyy kuitenkin lähes kaikista Jeep Patriot -mallivuosista. Ennen kuin ostat laadukkaan käytetyn Jeep Patriot -mallin, sinun on siis hyvä tietää joitakin yleisiä ongelmia, joita tulet kohtaamaan matkan varrella.

Mitkä ovat Jeep Patriotin yleiset ongelmat?

Veden vuotaminen matkustamoon

Yksi yleisimmistä ongelmista, joita jokaisessa Jeep Patriotissa esiintyy, on veden vuotaminen matkustamoon. Vuoto tapahtuu yleensä maasturin takaosassa olevasta kupuvalosta. Tärkein ongelma, joka aiheuttaa vuodon taakse, on takalasin pesulaletkun vuoto. Lisäksi jos takalasinpesuletkun ympärillä oleva kumirengas löystyy, se alkaa vuotaa.

Vaihteisto-ongelmat

Sen lisäksi, että matkustamoon vuotaa vettä, Jeep Patriotilla on myös useita haasteita vaihteistojärjestelmänsä kanssa. Esimerkiksi CVT-vaihteisto saattaa pettää, moottorin tarkastusvalo syttyy, moottori sammuu, auto pitää vinkuvia ääniä ja paljon muuta. Huomaa, että vaihteisto-ongelmat ovat yleisiä vuoden 2008 Jeep Patriot -mallissa.

Moottoriongelmat

Jeep Patriotissa esiintyy myös erilaisia moottoriongelmia. Autossa voi esimerkiksi esiintyä hitaasti vaihtavaa automaattivaihteistoa ja moottori saattaa epäröidä kiihdytettäessä paikaltaan. Muita yleisiä moottoriongelmia ovat moottorin sammuminen ajon aikana alhaisilla nopeuksilla, auton käynnistymisvaikeudet ja paljon muuta.

  Jeep Renegade ongelmat

Sähköongelmat

Tärkein syy Jeep Patriotin sähköongelmiin on syöpyneet johdot. Suurin osa Jeep Patriot -käyttäjien raportoimista sähköongelmista liittyy syöpyneisiin maajohtoliitäntöihin. Yksi tärkeimmistä johtimista, jotka ruostuvat, on vaihtovirtageneraattorin lähellä oleva kisko. Vaihda syöpyneet johdot sujuvan toiminnan varmistamiseksi.

Ruoste korin ulkopaneeleissa

Toinen yleinen ongelma, johon Jeep Patriot -omistajien on syytä varautua, on ruostuminen alarungossa. Tämä on vakava ongelma, ja sitä esiintyy yleensä 80 000 ja 100 000 mailin välillä. Kun Jeep Patriotissasi ilmenee tämä ongelma, sinun on oltava valmis käyttämään rahaa, sillä sen korjaaminen on melko kallista.

Ennenaikainen CVT-vaihteiston vikaantuminen

Jeep Patriotissa oleva CVT-vaihteisto (Continuous Variable Transmission) vikaantuu ennenaikaisesti. Joitakin merkkejä CVT-vaihteiston vikaantumisesta ovat kiihtyvyysongelmat, vinkuvat äänet ja ylikuumenemisvaroitukset. Useat Jeep Patriot -omistajat ovat olleet hyvin pettyneitä, sillä tämä ongelma ilmenee jo 40 mailin kohdalla.

TIPM-vika

Kun Totally Integrated Power Module eli TIPM vikaantuu Jeep Patriotissa, polttoainepumppu ei välttämättä toimi kunnolla. Tämä voi aiheuttaa sen, että auto ei käynnisty, akku menee huonoksi ja moottori sammuu. On siis tärkeää korjata TIPM nopeasti, jotta autosi toimii moitteettomasti.

Pallonivelten vikaantuminen

Tämä ongelma on yleinen Jeep Patriotin käyttäjille, jotka ajavat autolla maastossa. Jos pallonivelet ovat pettäneet, kuulet etujousituksesta lähtevän kolahtavan äänen, kun ajat yli nopeuskuoppien tai mutkissa. Sinun on pakko vaihtaa huonot pallonivelet.

  Onko Jeep Patriot hyvä auto?

Vikaantunut kaasuläpän runko

Jos Jeep Patriot -mallisi kaasuläpän runko vikaantuu, näet kaasunohjauksen varoitusvalon syttyvän. Paras tapa ratkaista tämä ongelma on vaihtaa huono kaasuläpän runko uuteen. Sitä paitsi tämä ongelma on yleinen Jeep Patriot -mallivuosissa 2007-2010,

Huono vaihtovirtageneraattorin irrotushihnapyörä.

Jeep Patriot -käyttäjien on myös oltava valmiita käsittelemään huonoa generaattorin irrotushihnapyörää. Mutta toisin kuin muissa tämän luettelon ongelmissa, huonon vaihtovirtageneraattorin korjaaminen on helppoa, sillä se ei vaadi mitään erikoistyökaluja. Se on myös halpa korjata. Joitakin huonon vaihtovirtageneraattorin irrotushihnapyörän merkkejä ovat vinkuva tai koliseva ääni ja latausjärjestelmän ongelmat.

FAQ

Onko Jeep Patriot luotettava auto?

Kyllä, Jeep Patriot on luotettava auto. Monien luotettavuuslaitosten mukaan Jeep Patriotilla on keskimääräistä parempi luotettavuus, mikä on poikkeuksellista. Sitä paitsi Jeep Patriotissa ei kirjata monia ongelmia, kuten useimmissa sen kilpailijoissa. Mekaanikolla voi joutua käymään vain 3 kertaa vuodessa, mikä on keskimääräistä.

Kuinka kauan Jeep Patriot kestää?

Jeep Patriot on kestävä katumaasturi. Auton pitkäikäisyys riippuu kuitenkin siitä, miten hyvin käyttäjä huoltaa sitä. Myös sillä, miten autoa ajetaan, on ratkaiseva merkitys siihen, kuinka kauan se kestää. Siitä huolimatta kunnollisella autolla ja kunnossapidolla Jeep Patriotin pitäisi kestää yli 200 000 kilometriä.

Onko Jeep Patriot kallis ylläpitää?

Ei, Jeep Patriot ei ole kallis ylläpitää. Keskimäärin Jeep Patriot -auton vuosittainen huolto vie noin 596 dollaria. Tämä on hieman yli keskimääräisen luotettavuuden maastureille, sillä niiden keskimääräiset vuotuiset huoltokustannukset ovat noin 575 dollaria. Tämä auto on kuitenkin halvempi ylläpitää kuin useimmat kilpailijansa.

  Jeep Gladiator ongelmat

Mikä on vähiten luotettava Jeep Patriot -mallivuosi?

Vähiten luotettava Jeep Patriot -mallivuosi on vuosimalli 2008. Sitä seuraavat tiiviisti Jeep Patriot -mallivuodet 2009 ja 2014. Joitakin Jeep Patriot -mallivuoden 2008 yleisiä ongelmia ovat auton pysähtyminen ilmastointilaitteen ollessa käynnissä, ohjauspyörän huono reagointi, moottorin sammuminen ja jarruongelmat.

Mikä on yleisin ongelma Jeep Patriotissa?

Useimmat Jeep Patriotin omistajat ovat valittaneet vaihteisto-ongelmista. Jos siis aiot ostaa käytetyn Jeep Patriot -mallin, sinun on syytä varautua vaihteisto-ongelmiin. Useimmat Jeep Patriotin vaihteisto-ongelmat johtuvat viallisesta vaihteistosta. Muissa tapauksissa ongelma voi tulla esiin huonojen jarrujen tai vetotankojen seurauksena.

Yhteenveto

Jeep Patriot on yksi Jeepin hienoimmista katumaastureista. Kuitenkin, kuten useimmissa Jeep-malleissa, myös Jeep Patriotissa oli useita ongelmia, kuten olemme maininneet edellä. Kuitenkin oikealla hoidolla ja huollolla Jeep Patriot voi kestää useita kilometrejä, eikä se tarvitse vakavia korjauksia.

Kaiken kaikkiaan Jeep Patriot on luotettava auto, joka on myös halpa ylläpitää verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Ja koska tätä autoa ei enää valmisteta, varmista, että ostat hyvin huolletun auton ja suoritat perusteellisen tarkastuksen ennen auton hankkimista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z