Kaikki Skoda Kamiq 2023 -mallista

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq on Skodan lähtötason katumaasturi. Tämä pienikokoinen katumaasturi esiteltiin vuonna 2019, ja sen suosio on kasvanut viime vuosina. Hiljattain Skoda julkaisi Skoda Kamiq 2023 -mallin, jossa on kehittyneempiä ominaisuuksia ja muutamia parannuksia.

Vuoden 2023 Skoda Kamiqissa on kunnolliset vakiovarusteet, viihtyisät sisätilat ja tyylikäs ulkomuoto. Hinta on kuitenkin noussut ja jotkut hallintalaitteet eivät ole kovin käyttäjäystävällisiä. Silti se on erinomainen auto, jolla on hyvä suorituskyky ja runsaasti matkustamo- ja tavaratilaa. Mitä sinun tarvitsee tietää vuoden 2023 Skoda Kamiqista?

Historia

Skoda Kamiq esiteltiin vuonna 2019. Se perustuu Volkswagen-konsernin MQB A0-alustaan, jonka se jakaa muun muassa VW T-Crossin, Seat Aronan, Audi A1:n, VW Golfin, VW Polon ja Skoda Octavian kanssa. Vaikka Kamiq on katumaasturi, sitä tarjotaan vain etuvetoisena, eikä sen käyttämä alusta tue nelivetoa.

Vuoden 2023 Skoda Kamiqin ominaisuudet

Ulkopuoli

Vuoden 2023 Skoda Kamiq näyttää näyttävältä ja modernilta. Se näyttää paremmalta kuin edeltäjänsä. Joitakin ulkoisia ominaisuuksia, jotka erottuvat edukseen, ovat 18-tuumaiset ”Crater”-kevytmetallivanteet, LED-takavalot dynaamisilla vilkuilla, automaattiset ajovalot, hopeiset kattokaiteet ja mustat ikkunoiden kehykset.

Huomaa, että nämä ovat perusominaisuuksia, ja huippuversioissa on lisäominaisuuksia, kuten panoraamakatto, mukautuva etuvalojärjestelmä ja täys-LED-ajovalot. Tämän auton akseliväli on 104,4 tuumaa, pituus 167,0 tuumaa, leveys 70,6 tuumaa ja korkeus 61,1 tuumaa.

Sisätilat

Myös sisätilat näyttävät nykyaikaisilta ja näyttäviltä. Siinä on ominaisuuksia, kuten 8,0-tuumainen kosketusnäytöllinen infotainment-järjestelmä, 10,25-tuumainen virtuaalisen ohjaamon digitaalinen yhdistelmä, sisätilan ympäristön valaistus, monitoiminen tasainen ohjauspyörä ja korkeussäädettävät etuistuimet, joissa on lannerangan tuki. Huippumalleissa on kuitenkin urheiluistuimet, ajotilan valinta, nahkaverhoilu sekä lämmitettävät etu- ja takaistuimet.

  Skoda Favoritin yleiset ongelmat

Edeltäjiensä tavoin vuoden 2023 Skoda Kamiqissa on tilava matkustamo, johon mahtuu mukavasti jopa viisi matkustajaa. Lisäksi siinä on runsaasti pään- ja jalkatilaa, johon mahtuvat pitkätkin ihmiset. Siinä on yhteensä 41,4 tuumaa pääntilaa edessä, 39,5 tuumaa pääntilaa takana, 56,7 tuumaa jalkatilaa edessä ja 56,1 tuumaa jalkatilaa takana.

Tavaratila

Skoda Kamiq on käytännöllisempi kuin useimmat sen kilpailijat, kuten VW T-Cross ja Seat Arona. Tässä yksikössä on yhteensä 400 litraa, kun takaistuimet ovat paikoillaan. Mutta kun ne taitetaan kokoon, tavaratila kasvaa jopa 1 395 litraan. Tämä on yli 100 litraa suurempi kuin sen tärkeimmillä kilpailijoilla, sillä VW T-Crossin tavaratila on yhteensä 1 281 litraa.

Suorituskyky

Vuoden 2023 Skoda Kamiqissa on kolme moottorivaihtoehtoa. Perusmoottori on 1,0-litrainen TSI-bensiinimoottori, joka tuottaa jopa 94 hevosvoimaa ja 129 hevosvoimaa vääntöä. Lisäksi tarjolla on 1,5-litrainen TSI Evo -bensiinimoottori, joka tuottaa enimmillään 148 hv ja 184 lb-ft vääntöä.

Lisäksi siinä on 1,6 TDI-dieselmoottori, joka tuottaa jopa 113 hv ja 184 lb-ft vääntöä. Käsittelyn ja hallinnan osalta Kamiq suoriutuu paremmin kuin Seat Arona ja VW T-Cross. Sen moottori on kuitenkin äänekäs, ja siinä on paljon tiemelua. Se ei siis ole paras auto maantiellä ajamiseen.

Polttoainetehokkuus

Odotetusti Skoda Kamiq on edelleen yhtä tehokas kuin edeltäjänsä, sillä sen keskimääräinen polttoainetehokkuus on noin 48,4 mpg. Huomaa, että useimmat versiot jäävät 47 mpg:n ja 53 mpg:n välille. Polttoaineeseen ei siis kulu paljon, ja se on jopa VW T-Crossia ja Seat Aronaa taloudellisempi.

  Skoda Roomsterin yleiset ongelmat

Turvallisuus

Tämä pienikokoinen katumaasturi sai viiden tähden EURO NCAP -luokituksen, joka on markkinoiden paras. Lisäksi siinä on kolmen vuoden takuu, joka suojaa autoa useimpien mekaanisten ja sähköisten osien vioittumiselta. Lisäksi auto on turvallinen aikuisille, lapsille, jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Hinta

Yksi suurimmista haasteista, joita Skoda Kamiqin ystävät ovat kohdanneet, on hintojen nousu. Skoda on jatkuvasti nostanut Skoda Kamiqin hintaa. Kaiken kaikkiaan vuoden 2023 Skoda Kamiq on edelleen edullinen katumaasturi kilpailijoihinsa verrattuna. Sen autojen hinnat vaihtelevat 25 351 ja 33 018 dollarin välillä.

Lisätietoja: Skoda Kamiqin ongelmat ja vuodet, jolloin kannattaa välttää Skoda Kamiqia.

FAQ

Onko vuoden 2023 Skoda Kamiq luotettava?

Kyllä, 2023 Skoda Kamiq on yksi luotettavimmista Kamiq-mallivuosista. Lisäksi se on yksi luokkansa luotettavimmista autoista. Koska auto on kuitenkin vielä uusi, on vielä haastavaa tietää, säilyttääkö se luotettavuusluokituksensa vai laskevatko ne hieman.

Miten vuoden 2023 Skoda Kamiq vertautuu vuoden 2023 VW T-Crossiin?

Molemmat pienikokoiset katumaasturit näyttävät näyttäviltä ja modernilta. Ne perustuvat myös samaan alustaan ja niissä on samanlaiset moottorit. Vuoden 2023 VW T-Cross näyttää kuitenkin modernimmalta ja tyylikkäämmältä kuin vuoden 2023 Skoda Kamiq. Toisaalta Kamiq näyttää sisätiloiltaan näyttävämmältä.

Lisäksi Kamiq on hieman nopeampi ja sen tavaratila on suurempi kuin VW T-Crossin. Polttoainetaloudellisuudessa Kamiq on edelleen voittaja, sillä se on jälkimmäistä tehokkaampi.

  Skoda Yeti -mallin yleiset ongelmat

Kuinka nopea on vuoden 2023 Skoda Kamiq?

Huippunopeudessa 2023 Skoda Kamiq on kilpailijoidensa tasolla. Se on kuitenkin hieman nopeampi mutta hitaampi kiihtymään kuin 2023 VW T-Cross. Vuoden 2023 Skoda Kamiqin huippunopeus on 134 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 7,9 sekunnissa. Huomaa, että tämä nopeus perustuu tehokkaaseen 1,5-litraiseen TSI-bensiinimoottoriin.

Bottom line

Vuoden 2023 Skoda Kamiq on yksi markkinoiden hienoimmista pienikokoisista katumaastureista. Tämä laite on kompakti, käytännöllinen, luotettava ja ajaa hyvin. Se näyttää myös tyylikkäältä ja modernilta, ja sen turvallisuusarvot ovat hyvät. Siitä huolimatta tarvitaan edelleen asianmukaista hoitoa ja kunnossapitoa, jotta vältytään vakavilta korjauksilta ja varmistetaan, että auto kestää pidempään.

Kaiken kaikkiaan tämä auto on parempi kuin useimmat kilpailijansa, ja se sopii erinomaisesti perheelle tai päivittäiseen käyttöön. Se tarjoaa hyvää vastinetta rahalle, sillä se tarjoaa enemmän vähemmällä rahalla. Valmistajan pitäisi kuitenkin parantaa tuuli- ja tiemelua, jotta se olisi entistäkin mukavampi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z