Kia Ceed – yleiset ongelmat

Kia Ceed

Kia Ceed on pienikokoinen auto, joka on ollut tuotannossa vuodesta 2006 tähän päivään asti. Etelä-Koreassa valmistettu malli on ensimmäinen Kian malli, joka on suunniteltu kokonaan Euroopan markkinoille. Siksi nimi Ceed tarkoittaa: ”Community of Europe, with Europe Design”. Mutta mitkä ovat Kia Ceedin yleiset ongelmat?

Joitakin Kia Ceedin yleisiä ongelmia ovat turbo-ongelmat, maalin laatu, jarruviat, moottoriongelmat, sähköongelmat ja jarrunesteen likaantuminen. Muita merkittäviä ongelmia ovat vaihteisto-ongelmat, käynnistysongelmat ja ilmastointiongelmat.

Mitkä ovat Kia Ceedin yleisiä ongelmia?

Turbo-ongelmat

Ensimmäinen ongelma, jonka Kia Ceedin käyttäjät todennäköisesti kohtaavat, on turbo-ongelmat. Joitakin merkkejä huonosta turbosta ovat moottorin yläosasta kuuluva viheltävä ääni, pakoputkesta tuleva sininen tai musta savu ja tehon menetys. Voit korjata tämän ongelman vaihtamalla viallisen turbon ja EGR-venttiilin.

Jarrunesteen saastuminen

Kia on muistuttanut tätä mallia useaan otteeseen muutaman ongelman vuoksi. Kia kutsui takaisin joitakin vuosina 2019-2020 valmistettuja Kia Ceed -malleja jarrunesteen saastumisen vuoksi. Tämä ongelma tapahtui väärän nesteen tankkaamisen vuoksi.

Jarruvika

Toinen ongelma, joka pakotti Kian tekemään takaisinkutsun, koski jarruvikaa. Kia kutsui takaisin vuosina 2008-2009 valmistettuja Kia Ceed -malleja. Joidenkin mallien, joissa oli myös ESP, jarrupääsylinteri ei ehkä ollut vaatimusten mukainen. Tämän seurauksena se ei pystynyt pysäyttämään autoa äkillisesti tai vaaditulla etäisyydellä.

Ilmastointiongelmat

Jos huomaat, että ilmastointi ei puhalla jääkylmää ilmaa kylmimmällä asetuksella, tämä on merkki ilmastointiongelmista. Useimmissa tapauksissa tämä ongelma johtuu viallisesta lauhduttimesta. Huomaa, että ilmastoinnin lauhdutin sijaitsee jäähdyttimen edessä, ja roskat ja kivet voivat vahingoittaa sitä. Varmista, että se vaihdetaan ongelman korjaamiseksi.

  Kia Rio Luotettavuus

Moottoriongelmat

Vaikka Kia Ceedissä on moottoriongelmia, useimmat niistä ovat vähäisiä. Sitä paitsi suurin osa Kia Ceedin moottoriongelmista johtuu ohjelmisto-ongelmista. Tämän ongelman korjaamiseksi varmista, että ECU on kartoitettu uudelleen. Jos moottoriongelmat jatkuvat, anna auto ammattitaitoisen mekaanikon tarkastettavaksi.

Käynnistysongelmat

Useimmat auton käynnistysongelmat johtuvat huonosta akusta tai löysistä kaapeleista. Näin ei yleensä ole Kia Ceedin tapauksessa, sillä tämän mallin käynnistysongelmat johtuvat yleensä viallisesta ajonestolaitteesta. Jos sinulla on käynnistysongelmia, tarkista ensin ajonestolaite ja vaihda se, jos se on vaurioitunut.

Vaihteisto-ongelmat

Vaikka se ei olekaan kovin yleistä, useat Kia Ceed -käyttäjät ovat valittaneet myös vaihteisto-ongelmista. Joitakin raportoituja ongelmia ovat viivästyneet vaihdot, vaikeudet vaihtaa toiselle vaihteelle ja vaihteiden liukuminen. Huomaa, että nämä ongelmat ovat yleisempiä automaattivaihteistolla varustetuissa malleissa. Ongelman korjaamiseksi on korjattava taustalla oleva ongelma.

Maalin laatu

Maalin laatu on toinen asia, josta jotkut Kia Ceedin käyttäjät ovat valittaneet. Useimmat valitukset tulivat Kia Ceedin omistajilta, joilla oli punainen automaalikerros. He valittivat, että se oli liian ohut ja kuoriutui nopeasti pois. Tämä on siis asia, jota valmistajan on tutkittava.

Sähköongelmat

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä sähköongelmat ovat myös vaivanneet Kia Ceediä aiemmin. Merkittävimpiä sähköongelmia ovat radiot, jotka roikkuvat ja epäluotettavat sähköiset ikkunoiden säätimet. Suurin osa sähköongelmista on kuitenkin raportoitu vanhemmista Kia Ceed -malleista, sillä uusista malleista ei ole juuri lainkaan valituksia.

  Onko Kia Sorento hyvä auto?

Sähköongelmien korjaamiseksi sinun on tarkistettava johdotukset, generaattori ja akku. Jos jokin näistä osista on viallinen tai toimii huonosti, se on korjattava tai vaihdettava.

FAQ

Onko Kia Ceed luotettava auto?

Kyllä, Kia Ceed on kohtuullisen luotettava auto, sillä useimmat luotettavuuslaitokset ovat antaneet sille keskimääräistä paremmat luotettavuusarvosanat. Mutta kun sitä verrataan muihin saman luokan Kia-malleihin, se ei ole niin luotettava. Kaiken kaikkiaan kyseessä on luotettava ja edullinen auto.

Kuinka monen kilometrin jälkeen Kia Ceedissä alkaa olla ongelmia?

Kun vertaat Kia Ceediä muihin Kia-malleihin, huomaat, että se kuuluu vähiten luotettaviin malleihin. Siitä huolimatta se on hieman parempi kuin useimmat kilpailijansa. Lisäksi suurin osa Kia Ceedin ongelmista ilmenee sen jälkeen, kun autolla on ajettu yli 100 000 kilometriä.

Mitä maksaa Kia Ceedin ilmastointikompressorin vaihtaminen?

Kuten edellä todettiin, ilmastointiongelmat ovat joitakin tärkeimpiä yleisiä ongelmia, joita tämän auton käyttäjien tulisi olla valmiita käsittelemään. Jos sinulla on siis tällainen ongelma, sinun on käytettävä 620-900 dollaria mallivuodesta riippuen. Tämä ei siis ole halpa osa vaihdettavaksi, sillä se on melko kallis.

Mikä on Kia Ceedin tehokkain moottori?

Kia Ceedissä on erilaisia moottorivaihtoehtoja, joten käyttäjien on helppo valita tarpeisiinsa parhaiten sopiva moottori. Malliston nopein ja tehokkain on kuitenkin 1.6 Gamma II T-GDI -turboahdettu nelivetoinen rivimoottori. Tämä moottori tuottaa jopa 201 hv ja 195 lb-ft vääntöä. Lisäksi sen huippunopeus on 140 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0 km/h nopeuteen 7,4 sekunnissa.

  Kia Ceed 1.6 crdi ongelmat

Onko Kia Ceed sama kuin Kia Xceed?

Ei, Kia Ceed ei ole sama kuin Kia Xceed. Näillä kahdella autolla on kuitenkin paljon yhteisiä ominaisuuksia, sillä ne perustuvat samaan alustaan. Kia Xceed perustuu Kia Ceedin kolmanteen sukupolveen. Sitä paitsi Kia Ceed on kompakti henkilöauto, kun taas Kia Xceed on kompakti crossover-maasturi.

Siitä huolimatta näissä autoissa on samat moottorit ja niissä on 5-ovinen viistoperäinen korimalli. Ne perustuvat myös Hyundai-Kian K2-alustaan. Lisäksi Kia Xceed on hieman pidempi ja korkeampi kuin Kia Ceed.

Loppupäätelmät

Kia Ceed on ehkä suunniteltu täysin Euroopan markkinoille, mutta siinä on myös useita edellä mainittuja ongelmia. Hyvä uutinen on se, että suurin osa ongelmista voidaan poistaa hyvällä hoidolla ja huollolla. Sitä paitsi Kia Ceed on melko luotettava, tehokas ja hauska auto ajaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z