Kia Soulin yleiset ongelmat

Kia Soul

Kia Soul on yksi markkinoiden myydyimmistä kuutioautoista. Tämä auto on päihittänyt useimmat kilpailijansa, kuten Hondan ja Nissanin. Se on myös luotettava, tehokas ja käytännöllinen. Siitä huolimatta siihen liittyy myös useita ongelmia, joita käyttäjien tulisi olla valmiita käsittelemään. Mutta mitkä ovat yleisiä Kia Soulin ongelmia?

Yleisiä Kia Soulin ongelmia ovat muun muassa vakionopeudensäätimen aaltoilu, sähköongelmat, moottorin kolkuttava ääni, katalysaattorin pettäminen, moottorin puhkeaminen, kuoppainen ajo ja ohjauksen hallinnan menetys. Ei sillä, että jotkin ongelmat esiintyisivät vain tietyissä Kia Soul -mallivuosissa.

Mitkä ovat Kia Soulin yleisiä ongelmia?

Moottorin kolkuttava ääni

Useat vuosina 2012-2016 valmistettujen Kia Soul -mallien omistajat ovat valittaneet kuulleensa auton konepelliltä koputusäänen. Samassa yhteydessä tämä ongelma on yleinen Kia Soulin mallivuodessa 2014. Joitakin asioita, jotka voivat aiheuttaa tämän äänen, ovat vääränlainen polttoaineen oktaaniluku, sylinterin seinämiin kertyvä hiili, huono polttoaineen laatu ja häiriintynyt palamisen ajoitus.

Jos taustalla olevaa ongelmaa ei korjata, se voi johtaa vakavaan moottorivaurioon ja kalliiseen korjaukseen. Lisäksi se voi aiheuttaa tulipalon ja vaarantaa kuljettajan ja matkustajat. Hyvä uutinen on, että Kia kutsui kyseiset autot takaisin vuonna 2020 ja korjasi ongelman. Muita Kia-malleja, joita asia koski, olivat Kia Sorento, Sportage ja Optima.

Räjähtänyt moottori

Toinen yleinen ongelma Kia Soulissa on puhjennut moottori. Tämä ongelma on yleinen vuoden 2016 Kia Soulissa, mutta myös vuosien 2012 ja 2015 Kia Soulin omistajat ovat raportoineet tällaisesta ongelmasta. On raportoitu, että vuoden 2016 Kia Soulin katalysaattori on altis korkeille pakokaasun lämpötiloille, jolloin se pettää ja aiheuttaa epänormaalin moottorin palamisen.

  Kia Rondo Luotettavuus

Tämän seurauksena se voi aiheuttaa kaikkien moottorin osien, kuten tiivisteiden, männänrenkaiden ja tiivisteiden, pettämisen ja jopa tulipalon. Useimmat käyttäjät ovat ilmoittaneet, että tämä ongelma ilmenee, kun heidän autonsa on ajanut noin 70 000 kilometriä. Siitä huolimatta Kia kutsui kyseiset mallit takaisin vuonna 2019, ja ongelma korjattiin.

Tämä on erittäin vakava ongelma, ja se voi tapahtua milloin tahansa. Siksi on ratkaisevan tärkeää tietää joitakin puhjenneen moottorin merkkejä ja korjata ongelma ASAP! Joitakin merkkejä ovat esimerkiksi kovaääniset paukahdusäänet, konepelliltä tulevat valkoiset savupilvet, äkillinen kiihtyvyys ja pakoputkesta tuleva musta savu.

Vakionopeudensäätimen aaltoilu

Jos ajat Kia Soulilla ja huomaat nopeuden muuttuvan ilman lupaa, kyseessä on vakionopeudensäätimen aaltoilu. Tämä ongelma ilmenee yleensä, kun Kia Soul saavuttaa nopeuden 40-50 km/h, ja se voi aiheuttaa auton keikahtamisen eteenpäin. Yllättäen tämä ongelma poistuu yleensä, jos vakionopeudensäädin on kytketty päälle.

Huomaa, että tämä ongelma on yleinen vuoden 2018 Kia Soulissa. Se johtuu yleensä sähköongelmista. Vaikka Kia ei ole vielä antanut takaisinkutsua, voit käydä ammattitaitoisen mekaanikon luona korjauttamassa ongelman puolestasi.

Ohjauksen hallinnan menetys

Useat Kia-käyttäjät ovat myös ilmoittaneet menettäneensä jonkin verran ohjauksen hallintaa. Tämän lisäksi he ovat kuulleet outoja ääniä, jotka ovat peräisin ohjaustelineestä. Tämä johtuu yleensä ohjauksen hallinnan menetyksestä. Kia kuitenkin kutsui takaisin kyseiset autot ja korjasi ongelman.

  Hyundai Ioniq 5 vs. Kia EV6

Sähköongelmat

Kun Kia Soulin sähköjohtosarja hajoaa, se on vaihdettava mahdollisimman pian, jos näin ei tehdä, saatat huomata esimerkiksi valojen syttyvän satunnaisesti ja radion poksahtelevia ääniä. Joissain tapauksissa kattoluukku ei ehkä toimi. Varmista, että vaihdat huonon sähköjohdinsarjan.

Kuoppainen ajo

Kia Soulissa on tunnetusti heikko jousitus. Siksi auton ikääntyessä ajo voi alkaa tuntua kovemmalta tai kuoppaisemmalta. Varmista, että vaihdat koko jousituksen ongelman korjaamiseksi. Tämä sisältää nivelet, iskunvaimentimet ja laakerit.

Katalysaattorin vikaantuminen

Katalysaattori auttaa autoa suodattamaan ja puhdistamaan pakokaasuilmaa ennen ilmakehään pääsyä. Jos katalysaattori on vikaantunut, se on vaihdettava välittömästi, jotta muut osat eivät vahingoitu. Vaurioituneimmat Kia Soul -mallit ovat vuosien 2014 ja 2015 välillä valmistettuja malleja.

FAQ

Onko Kia Soul luotettava auto?

Kyllä, Kia Soul on luotettava auto. Se kilpailee luotettavuudessa tiiviisti Toyotan ja Hondan kanssa. Useimmat luotettavuuslaitokset arvioivat Kia Soulin luokituksen keskimääräistä paremmaksi. Tämä on parempi kuin useimmat markkinoilla olevat pienikokoiset katumaasturit. Kaiken lisäksi tässä autossa ei rekisteröidä paljon ongelmia, ja sen huolto on edullisempaa.

Onko Kia Soulin korjaaminen kallista?

Ei, Kia Soul on erittäin halpa ylläpitää. Vuosittain tämän auton ylläpito maksaa käyttäjälle vain noin 437 dollaria. Tämä on paljon halvempaa kuin useimmat pienikokoiset katumaasturit, joiden vuosittainen ylläpito maksaa noin 466 dollaria. Se on jopa paljon halvempi kuin tavalliset henkilöautot, joiden vuotuinen ylläpitokustannus on noin 652 dollaria.

Kuinka kauan Kia Soul kestää?

Kia valmistaa joitakin markkinoiden kestävimpiä autoja. Oikein huollettuna Kia Soul kestää yli 200 000 kilometriä. Tämän lisäksi on ylläpidettävä hyviä ajotapoja, jotta auto kestää pitkään. Sitä paitsi uusimmat Kia Soul -mallit saattavat kestää yli 250 000 kilometriä.

  Kia Rio Luotettavuus

Onko Kia Soulissa vaihteisto-ongelmia?

Kyllä, Kia Soulissa on myös vaihteisto-ongelmia. Joitakin vaihteisto-ongelmia, joita Kia Soulin omistajien on syytä varautua kohtaamaan, ovat muun muassa narskuttelu, vaihteiden vaihtamisen viivästyminen, auton tärinä eri nopeuksilla, hyppiminen kiihdytyksen aikana, konepelliltä tuleva viheltävä ääni ja polttava haju.

Onko Kia Soulin valmistus lopetettu?

Ei, Kia Soulia ei aiota lakkauttaa, sillä valmistaja on suunnitellut faceliftin myös seuraavalle Kia Soul -mallivuodelle. Vuoden 2022 Kia Soulin julkaisun jälkeen valmistaja antaa vuoden 2023 Kia Soulille faceliftin, johon kuuluu muun muassa vihaisempi muki ja uudistettu mallisto. Se luopuu kuitenkin myös X-Line- ja Turbo-mallistoista.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan Kia Soul on tyylikäs, luotettava, tehokas, tilava, käytännöllinen ja edullinen pienikokoinen SUV. Mutta kuten useimmissa autoissa, myös siinä on ongelmia, joihin käyttäjien on syytä varautua omistusaikana. Suurin osa esiin nostamistamme Kia Soulin ongelmista voidaan kuitenkin välttää tai hoitaa ajoissa huolehtimalla autosta hyvin.

Oikea-aikaisella huollolla ja korjauksella Kia Soulin omistajat voivat estää useimpien ongelmien syntymisen. Lisäksi asianmukainen huolto takaa auton pidemmän käyttöiän.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z